„… kokosy produkují opravdu hodně oleje a to se i špatně myje. Takže se po vykonání potřeby musíš ještě vydrbat pískem.“

„… kokosy produkují opravdu hodně oleje a to se i špatně myje. Takže se po vykonání potřeby musíš ještě vydrbat pískem.“ Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Aby člověk v show vypadal jako pitomec, musí se jako pitomec projevit.
Speciální soubor úkolů, které si Mikýř spolu s kolegy vymyslel před nástupem do Survivoru, nechal vytetovat a pak je na ostrově plnil
2
Fotogalerie

Král Survivora Mikýř: Jak je to se sexem, hygienou, hladem a přátelstvím na ostrově v reality show?

Martin „Mikýř“ Mikyska (30) je internetový bavič a investigativec, který pomocí originálně pojatých videí rozkrývá pozadí bizarních fenoménů ve společnosti. Ve třetí sérii reality show Survivor, kterou odvysílala TV Nova a VOYO, byl původně za trolla, který se vydal soutěž rozbít. Několikrát se ocitl na hraně vyřazení. Dokázal ale porazit, přelstít a obehrát úplně všechny a stal se králem ostrova. Jak trnitá byla cesta k triumfu? Se kterými soutěžícími se ještě nebaví? Jak ho show změnila? A kam chodil na ostrově na záchod? Nejen na to odpovídá v exkluzívním rozhovoru pro Reflex, ve kterém si, protože se známe roky, tykáme.

Proč ses přihlásil do Survivora?

Za prvé, jsem obrovský fanoušek. Ne tedy tak velký, jako byli někteří jiní soutěžící, kteří viděli každý díl a každou řadu amerického originálu několikrát, ale koukal jsem na to, když mi bylo šestnáct. Později jsem se pak dokonce s kamarádem přihlásil. Vyplnili jsme si přihlášky navzájem a mě pozvali na casting. Byl jsem na kamerových zkouškách a na pohovoru mě úplně rozsekali lidé z castingu a nevybrali mě. Před natáčením třetí řady jsem tuhle historku říkal moderátoru Ondřeji Novotnému a on mě lákal do třetí série. Myslel jsem si, že si dělá legraci, ale skutečně se mi ozvala produkce aktuální řady a plácli jsme si.

Proč jsi to neodmítl, když sis myslel, že jde o vtip?

Já mám takovou životní filozofii. Každé takovéhle rozhodnutí posuzuju podle toho, jestli se na to budu moct v osmdesáti letech podívat a zasmát se doma na dvorku. Že to byla hrozná ptákovina, ale stala se z toho skvělá historka. Tak když si odpovím „ano“, jdu do toho.

Takže šlo jen o legraci?

To zase ne. Šlo mi o dobrodružství, sáhnout si na dno, zjistit, co tělo vydrží. Stejně tak otestovat mentální stabilitu, schopnost nezhroutit se v extrémních situacích. A toho jsem teda dostal dost.

Ale nebyl jsi tam jen za sebe – Martina Mikysku, ale za Mikýře. Internetovou persónu, která natáčí ironické rozhovory, odhaluje internetové podvodníky i šmejdy v reálném životě…

My jsme vůbec netušili, jak propojení našeho youtubového světa s televizí dopadne. A vlastně to nevím ani doteď. I když tam nějaký překryv je, ty divácké skupiny jsou dost rozdílné. Dost to ovlivnilo moji práci, protože jsem musel na půl roku utlumit svoje aktivity, omezit výrobu epizod a střih videí a vše jsme na mých sociálních sítích podřídili Survivoru. Byl to vlastně obrovský risk pro moji obživu. Chceme to zpátky nakopnout. Rád bych se pustil do dalších investigativních projektů, jako když jsme loni rozkrývali scientologii.

Nemáš pocit, že začínáš být trochu jako jiný internetový tvůrce – Kazma? Tvořil jsi kdysi každý týden, pak jednou za čtrnáct dní. Pak jedno video měsíčně a teď jsme na jednom velkém projektu ročně. To jsi chtěl?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!