Video placeholder

Buchert: Senilní Biden prezidentství nezvládá. Trump atentát využije, ale volby mu vyhrát nemusí

Americké prezidentské volby se jeví čím dál jednoznačněji. Atentát na Donalda Trumpa někteří komentátoři vykládají tak, že mu vyhrál volby. Naopak Bidenova čím dál více zjevná pomatenost mu šance na znovuzvolení silně snižuje. Co rozhodne americké prezidentské volby? O čem bude předvolební kampaň? A kdo je lepší – senilní Biden nebo nepředvídatelný Trump?

Událost, která rozhodne americké volby. Fotografie roku! Tak někteří komentují pokus o atentát na Donalda Trumpa. Toho objektivy fotografu zachytily v ikonických pózách, když byl evakuován z podia. Ale je to opravdu tak? V předvolební kampani se hraje především o nerozhodnuté voliče, případně o to, přilákat voliče nové. Jestli je právě pokus o atentát tím, co zamíchá karty, to se ukáže až v následujících týdnech.

Co by voličům mohlo „pomoci“ v rozhodování, je také čím dál více patrná zmatenost dosavadního amerického prezidenta Joe Bidena. Ten minulý týden na summitu NATO překřtil prezidenta Ukrajiny Zelenského na Putina. Vzápětí se opravil, ale dohady o tom, jestli je schopen úřad plnohodnotně vykonávat se ještě více rozbouřily.

Odstoupí Biden z prezidentských voleb? Kdo by ho mohl nahradit? A podle čeho se nakonec rozhodují američtí voliči? Dozvíte se ve videu.