Video placeholder

Prchalová: Vydávali se za děti, lákali sexuální predátory do lesa a bili je. Lovcům hrozí vysoké tresty

Martin Bryś

O tom, že internet je pro děti někdy nebezpečné prostředí, se mluví již dlouho. Nezřídka kdy se na různých seznamkách a fórech objevují sexuální predátoři, kteří se pod změněnou i vlastní identitou snaží z dětí vylákat sex či sexuálně laděné materiály. Čas od času se ale z lovce stane kořist. V nedávné době se objevila nová skupina lovců sexuálních predátorů. Jak si počíná, kde se organizuje a v čem je jejich jednání problematické, popisuje reportérka Reflexu Barbora Prchalová.

Lovci sexuálních predátorů nejsou žádná novinka. Tentokrát se ale jedná o mimořádný případ hned z několika důvodů. Lovci predátory vylákají k osobnímu setkání, kde je fyzicky napadnou a okradou. Navíc mnohým z těchto lovců predátorů ještě nebylo osmnáct let. I tak je ale jejich počínání nezákonné a v některých případech jim mohou hrozit i vyšší tresty, než sexuálním predátorům, které odhalili.

Podle zjištění Barbory Prchalové k takovému jednání vede hlavně frustrace zmíněných lovců. Dříve odhalené predátory nahlašovali policii, prý se ale nedostavil uspokojivý výsledek. Skupina ukončila svou činnost poté, co byla odhalena policií a někteří její členové čelí policejnímu vyšetřování. Jejich databáze predátorů prý čítá na 2800 jmen.

Jak budou lovci predátorů pokračovat? Kdo jsou lidé, kteří lákají děti na internetu k sexu? A jak se k celé kauze staví policie? Dozvíte se ve videu.