Video placeholde

Jednou máš všechno, jednou máš h**no, říká účastník Survivora, zpěvák Jakub Bína

I tak se dá ve zkratce hodnotit zkušenost, které říkáme život, nebo taky zkušenost s vykradeným domovem, což je něco, co jsme zažili s trenérem a zpěvákem kapely Skyline Jakubem Bínou oba dva. Veselejší téma na start besedy byste těžko pohledali. Besedu neboli „živák“ nového pořadu Večerka jsme si střihli během festivalu Rock for People. Probrali jsme během 45 minut, jak se z „obtloustlého“ člověka, jak Jakuba tituloval bulvár, stal fitness trenér, jak nebýt kretén, ale taky zkušenost se Survivorem a to, proč je Výměna manželek podle Kuby UFC a Love Island dohromady.

Jelikož je Kuba povoláním trenér, první část rozhovoru se dotýká právě toho, jak si člověk s životním stylem sex, drogy a rock’n’roll zvolí zrovna tenhle způsob obživy. Jakub říká, že je maximalista, a do věcí jde tedy vždycky naplno. „Kdybych sbíral hokejisty, mám už doma nároďák,“ dodal s tím, že když začínal se cvičením, chtěl znát pohyb ze všech stran, úhlů a aspektů. Cesta tedy nemohla vést jinam než k trenérství. Jak je ale slučitelný život, v němž musí vstávat o půl páté ráno, s poctivou dávkou koncertování? A jak je to s kalorickými deficity, tabulkami a cvičením podle lidí na YouTube? To všechno probereme v živé verzi podcastu, v němž stejně jako ve večerce najdete hodně věcí na malém místě.

Taky si povídáme o tom, proč chodí Kuba spát dřív než jeho babička, o klapkách na oči na spaní, masáži očí a dalších zásadních lifehacích, které vám dost možná vylepší život. V neposlední řadě se dostaneme také k tématu, které trendí v Česku minimálně půl roku – k Survivoru. Kuba do něj šel s heslem: „Nechci v Survivoru hrát tak, abych se musel stydět, až se budu vracet domů.“ Jak to tedy nakonec bylo? Styděl nebo nestyděl se po návratu domů? Udělala hodně postprodukce, nebo ven šlo to, co jsme mohli vidět my? A jak vnímá v souvislosti s tím sociální sítě a to, jak se lidi na nich vyjadřují? Je rád, že do téhle velké výzvy šel? A do jaké další reality show by šel, kdyby si musel vybrat z Růže pro nevěstu, Love Islandu a Výměny manželek?

Závěrem nám Jakub prozradí své kulturní tipy a hlavně to, pro co si rád chodí do večerky, čímž uzavře oficiálně první díl podcastu, který je (mou tolik milovanou) instantní polévkou pro (d)uši.