MSI Claw

MSI Claw Zdroj: Poggers

Recenze handheldu MSI Claw. Nejvýkonnější kapesní konzole, co hledá špetku intuitivity

Handheldové počítače momentálně prožívají solidní konkurenční boje a Steam Deck se snaží z trůnu sundat kde kdo. MSI Claw se toho snaží dosáhnout lepším výkonem, ale je pravda, že v jiných ohledech nám úplně nesedl.

S handheld zařízeními se roztrhl pytel. Od té doby, co Steam Deck ukázal, že počítač můžeme mít i v téměř kapesní podobě (pokud máte kapsy velké jak Shrek), začaly se hardwarové firmy prát, kdo to zvládne nejlépe. A dostali jsme se skutečně do situace, kdy je to správné zařízení opravdu obtížné vybrat.

MSI Claw patří k těm nejvýkonnějším. Snaží se tím z trůnu sundat i samotný Steam Deck. Nicméně nejde jen o výkon a v jiných ohledech svou cestu teprve hledá. Stojí zařízení za koupi?

Výkonem nešetří

Začněme tou technickou stránkou. Zařízení je vybaveno procesorem Intel Core Ultra 7 155H s 16 jádry a frekvencí od 2,5 do 4,8 GHz (případně také levnější a o něco slabší Intel Core Ultra 5 135H), což zajišťuje dostatečný výkon i pro náročné hry. Grafická karta Arc Xe-LPG s 8 jádry a frekvencí až 2,25 GHz pro změnu poskytuje solidní grafický výkon.

Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách Poggers.cz