Olympic Games

Olympic Games Zdroj: Poggers

Olympic Games
2
Fotogalerie

Olympiáda ve hrách: Jak probíhalo zpracování her z prostředí nejslavnějšího sportovního soupeření?

Videohry a sport jdou pochopitelně již od svého začátku ruku v ruce. Již dávno tedy vznikla snaha soupeřit před bohy Olympu i ve virtuálním světě. Jak to dopadlo?

Je diskutabilní, co byla první videohra v lidské historii, nicméně jednou z těch prvních je rozhodně Tennis of Two z 18. října roku 1958. I se zastaralou technologií lze pinkání kuličky celkem dobře nasimulovat a navíc je to ideální i pro dva hráče.

Je pochopitelné, že zrovna sportovní hry nějakým způsobem zasahují do videoher hned od jejich počátku. Když chcete udělat hru, je smysluplné vzít něco, co i v reálu lidi baví, a dát jim to do digitální podoby. Později se začalo uvažovat i o virtuálních olympijských hrách, tam to však bylo složitější.

Olympic GamesOlympic Games|Poggers

Nejdřív to muselo začít neoficiálně

První videohra týkající se olympijských her je Olympic Decathlon z roku 1980. Ačkoli je to nějaký pátek od prvních her, stále je to na začátcích herního průmyslu. Ostatně Space Invaders vyšly jen dva roky předtím. To vše se projevuje na tom, že jednotlivé sportovce v této hře asi nerozeznáte. Leda byste si v těch pixelech představili další hromadu polygonů. V té době byla ostatně fantazie nutností.

Celý článek si můžete přečíst na stránkách Poggers.cz