Bílý, nebo hnědý cukr? Hnědý je údajně zdravější, ale jaká je celá pravda? Nenechte se zmanipulovat
Nezpochybnitelné zdravotní problémy způsobuje nadbytečná konzumace sacharózy. A tu obsahuje bohužel jak bílý, tak hnědý cukr. Roman Vaněk a Petr Havlíček objasňují další mýtus ve výživě.
Pořad Rozum v troubě je vážné i nevážné povídání o zaručených receptech, potravinách či produktech zdravé výživy, o nichž jejich autoři, výrobci a prodejci tvrdí, že díky nim budeme zdravější, šťastnější a plní energie.
Celý díl Rozumu v troubě můžete zhlédnout zde:
Pořadem Rozum v troubě provází zvídavý šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk a výživový specialista Petr Havlíček, kteří se snaží uvádět mnohdy rozporuplná tvrzení na pravou míru. Zřejmě totiž není vědního oboru, ve kterém by byl větší chaos, než je zdravá výživa.