Lucie Bílá na začátku své kariéry v 80. letech a dnes.

Lucie Bílá na začátku své kariéry v 80. letech a dnes. Zdroj: archiv Blesku/Instagram

Fotografie z roku 1984 Lucie Bílá s Jiřím Doležalem - zpěvákem skupiny Rock Automat.
1984 - Lucie Bílá a Jiří Doležal.
Fotografie z roku 1984 se skupinou Rock Automat. Byla to první kapela, se kterou Lucie Bílá zpívala.
Lucie Bílá na začátku kariéry v roce 1985
Lucie Bílá na začátku kariéry v roce 1985
42
Fotogalerie

Lucie Bílá oslavila 55. narozeniny. Jak se zpěvačka změnila od začátku své kariéry

Zpěvačka a několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá tento týden oslavila 55. narozeniny. Z roztřeštěné Hany Zaňákové, která zpívá o svých neposlušných teniskách nebo o tom, jak se na Petříně milujou i kluci s klukama, se během let stala elegantní dáma.

Zářná kariéra Hany Zaňákové odstartovala v 80. letech, když si jí všiml producent Petr Hanning. Vymyslel ji pseudonym Lucie Bílá, a také pro ni napsal její startovní hit Neposlušné tenisky. Od té doby ušla Lucie Bílá dlouhý kus cesty. Stala se z ní jedna z nejúspěšnějších Českých zpěvaček, která má na kontě více než dva miliony prodaných nosičů, 14 televizních cen Tý Tý, dvacet Českých slavíků a dvanáct cen České hudební akademie Anděl a je držitelkou Ceny Thálie za titulní roli v muzikálu Johanka z Arku.

K 55. narozeninám sobě a svým fanouškům nadělila online koncert. Ten původní, který se měl konat v pražské Lucerně, totiž musela kvůli pandemické situaci odložit. "Streamovaný koncert je příležitost, jak alespoň zprostředkovaně oslavit narozeniny s lidmi a jak jim dát nějaký dárek. Cítím, že teď je doba, kdy mohu trochu splatit příznivcům to, co pro mě dělají celou moji kariéru, a potěšit i ty, kteří by si třeba nemohli lístek na můj koncert koupit," vysvětlila Bílá a dodala, že i pro ni je současná situace především psychycky náročná." Je to těžké pro každého i pro mě. Po celém světě se nezpívá, nemohu dělat svoji práci, kterou jsem pětatřicet let posedlá," konstatovala.

Podívejte se, jak se během let měnila jedna z nejúspěšnějších umělkyň Česka.