Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI

Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI Zdroj: Samsung

Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI
Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI
Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI
Nové telefony Samsung řady S jsou vybaveny umělou inteligencí Galaxy AI
4
Fotogalerie

AI Samsung umí kouzlit s texty i fotkami. Zkusit si to mohou všichni.

Éra mobilní umělé inteligence je tady, milovníci technologických novinek si ji můžou díky nejnovějším telefonům a dalším zařízením Samsung dopřávat plnými doušky. Ochutnávka je ale k dispozici i pro ostatní.

Pokud patříte k milovníkům technologických novinek, určitě se k vám dostala informace o nové umělé inteligenci od Samsungu – Galaxy AI. Ta je dostupná nejen v nejnovějších přístrojích této značky, ale mohou si jí po stažení Try Galaxy vyzkoušet i jiní uživatelé. Pojďte se podívat, jak fungují funkce Simultánní překlad, Textový asistent, Poznámkový asistent, Asistent fotografií a Circle to Search with Google.

Prohlídka technologie Galaxy AI pomocí miniaplikací a tutorialů:

Simultánní překlad: Funkce odbourávající jazykové bariéry při komunikaci díky obousměrnému překladu hovorů a textových zpráv v reálném čase, přímo v nativní telefonní aplikaci. Tímto způsobem lze například hovořit s řidičem taxíku za jízdy, případně si rezervovat stůl v restauraci v zemi, jejíž jazyk neovládáte. V současné době systém podporuje 16 jazyků.

Asistent poznámek: Uživatel si může obvyklým způsobem dělat poznámky a umělá inteligence mu z nich následně pořídí shrnutí a přehledně mu je uspořádá. Z hustých nepřehledných odstavců vzniknou úhledné odrážky, v nichž se každý snadno orientuje. Kromě toho zvládá funkce automatické formátování, kontrolu pravopisu i překlad.

Textový asistent: Tato funkce umí upravit jazykový styl libovolné textové zprávy podle toho, pro jaký účel je určená, od formálního úředního jazyka až po hovorovou konverzaci. Tímhle způsobem lze například vylepšit zápis z porady pro šéfa, případně si popovídat v jazyce, který ovládáte jen částečně. Umělá inteligence vestavěná do nativní klávesnice Samsung navíc umí v reálném čase překládat texty do 13 jazyků2, což podobně jako předchozí funkce pomáhá odbourat komunikační bariéru.

Asistent fotografií: Díky funkci Generativní úpravy lze pomocí umělé inteligence měnit velikost a polohu objektů v záběru, případně je úplně odstranit. Funkce Návrhy úprav zase umožňuje různé kreativní hrátky s kompozicí. Nástrojem Smazání odrazů automaticky odstraníme nechtěné stíny a odrazy světla.

Zakroužkuj a vyhledej s Google: Stačí udělat na displeji kroužek a rázem vám systém vyhledá cokoli, co se v něm zobrazí, aniž byste museli opouštět aktuální aplikaci. Když si například na sociálních sítích všimnete něčeho zajímavého, jen dlouze stisknete tlačítko pro návrat na základní obrazovku, pak okolo daného objektu uděláte kroužek a okamžitě získáte výsledky inteligentního vyhledávání. V některých lokalitách se spustí i komentář vytvořený generativní umělou inteligencí.

Aplikace Try Galaxy podporuje 20 jazyků, jimiž se hovoří ve 120 zemích po celém světě, a od svého vzniku v roce 2022 si ji stáhlo na 38,5 milionů uživatelů.

/