Druhou květnovou neděli se slaví Den matek. Zkuste té své třeba něco uvařit
Máma je obvykle ten člověk, který nás přivede do kuchyně. Trpělivě sleduje naše první kuchařské pokusy, pomůže, poradí, pochválí, uklidí. Učí nás mít k jídlu hezký vztah, nebo ho dokonce milovat. A někdy jí to může dát opravdu hodně práce.
Budu osobní. Narodila jsem se bez chuti k jídlu. Dětství jsem strávila vymýšlením rafinovaných skrýší na školní svačiny a obědy ve školní jídelně pro mě byly skutečným tělesným trestem. S výjimkou těch sladkých. Šišky s mákem, zemlbába nebo rýžový nákyp byly na seznamu několika málo jídel, která jsem byla ochotna pozřít. Vydrželo mi to dlouho, nějak jsem to neřešila, jídlo pro mě prostě nebylo vůbec podstatné, měla jsem spoustu jiných zábav. Léta jsem snídala šest piškotů namočených v čaji, úplně mi to stačilo. Upřímně netuším, odkud jsem brala energii, pořád jsem jí měla dost, ale z jídla to rozhodně nebylo.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!