Aby jídlo nebylo „hladové“: Jak jíst méně masa a necítit se ošizeně
Dali jste si na začátku roku předsevzetí, že konečně začnete jíst zdravě a zhubnete? A kolikrát jste ho už stihli porušit? Dramatické změny ve stravovací rutině obvykle nikam nevedou. Pro začátek stačí něco jednoduššího, v čem budete úspěšní a co vás bude motivovat k dalším změnám. Já třeba v lednu omezila konzumaci masa na dvě porce týdně. Nehodlám se ho zbavit úplně, jen chci odlehčit tělu a vlastně i peněžence.
Položka „jíst méně masa“ byla i na seznamu gastronomických trendů na letošní rok. Nutně to nemusí znamenat obrácení na vegetariánskou víru a už vůbec nemluvím o veganství a kompletním vyřazení živočišných produktů, ale o dvou porcích masa za týden. Pro leckoho nepředstavitelná věc. Co to přinese? Například lehčí a rychlejší trávení nebo méně cholesterolu, nejspíš i vlídnější uhlíkovou stopu a menší účet za nákup.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!