Do poctivé francouzské cibulačky patří kvalitní víno, proto na něm nešetřete

Do poctivé francouzské cibulačky patří kvalitní víno, proto na něm nešetřete Zdroj: Darina Křivánková

Z bílého vína můžete připravit cibulačku, která má pověst nejlepší polévky na světě

Darina Křivánková

Držíte suchý únor? Blahopřeju, je to přínosné rozhodnutí. Pokud na vás doma smutně koukají láhve vína, využijte je při vaření. Možností je spousta, od francouzské cibulačky přes hovězí po burgundsku až po hrušky v červeném víně. Tohle vinné menu je ovšem zcela bez alkoholu, víno se postará pouze o nezastupitelnou chuť.

Na začátek se bude hodit jedna obecná rada ohledně vaření s vínem: do jídla nepoužívejte žádné podřadné a nekvalitní víno. Nemusí to být zrovna to nejlepší z vaší vinotéky, ale takové, které byste si sami rádi nalili. Ostatně právě tak vaří Francouzi, pro něž je využití vína v receptech typické: sklenku nalijí sobě k vaření, zbytek – respektive adekvátní množství – pak do jídla. O tuhle kratochvíli o suchém únoru přijdeme, ale to vůbec nevadí. Jakmile víno přilijete do hrnce, což se obvykle dělá tak v první polovině receptů, nechte ho tak tři až pět minut povařit, aby se odvařil alkohol a jídlo pak nebylo po něm cítit. Zkrátka nelijte do jídla víno na poslední chvíli v dobré víře, že ho tím třeba zachráníte, nezachráníte.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!