Losos v likéru? Netradičním receptem překvapíte každou návštěvu
Inspirujte se exkluzivním receptem šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil marinovaného lososa v Baileys.
Marinovaný losos v kávě s Baileys a datlemi
Ingredience:
600 g filet lososa
300 g soli
150 g třtinového cukru
50 g kávových zrn
2 ks badyánu
3 snítky tymiánu
1,5 dcl Baileys Original
1 ks limety
1 dcl extra virgin olivového oleje
8 ks větších datlí
100 g jablka
Postup:
1) Filet lososa omyjte a osušte.
2) V hmoždíři rozdrťte kávu s badyánem a přidejte do směsi sůl i cukru.
3) Lososa zakápněte Baileys, řádně zasypte připravenou směsí a vymačkejte limetu. Nechte marinovat pod fresh folií dvě a půl hodiny v lednici.
4) Marinovaného lososa vyjměte z lednice a omyjte.
5) Nakrojte plátek asi 1 cm široký a položte na připravený talíř.
6) Datle vypeckujte, rozpulte a zalijte Baileys, limetovou šťávou a olivovým olejem. Marinované datle položte na lososa, přidejte nakrájené jablíčko a pokapejte limetovou šťávou a olivovým olejem.