Gastronauti Reflexu si udělali drůbeží úterý
Gastronauti Reflexu dnes dostali chuť na drůbež. K obědu si dalo kuřecí a kachní maso v různých úpravách hned pět účastníků projektu. Jaké z dnešních jídel byste si dali vy? Nezapomeňte hlasovat, autorovi vítězné fotografie opět proplatíme oběd.
Miroslav Tučka spořádal v jídelně pro vrcholové sportovce pečené nadívané kuřátko s bramborovou kaší. Za šťavnaté maso a vypečenou kůži udělil jídlu 8 bodů z 10. Petr Mára si pochutnal na kachním stehýnku na švestkách s grilovanou zeleninou. Od absolutního hodnocení dělí celý gastronomický zážitek jeden bod.
Jan Kára navštívil proslulou nymburskou pivnici U Gregorů, přezdívanou po desetiletí "Géčko". Vybral si zde polední rychlovku - zapečený kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou. Jako přílohu si vybral hranolky. Škoda rajčete bez chutě a vůně. Na kuřecím steaku s hranolky, osobním nejoblíbenějším jídle z pardubického bistra Mixgrill, si pochutnal Jan Klinský - v jeho případě bez zeleninové přílohy.
Ivana Jelínková je po krátké nemoci zpět v práci. Ve školní jídelně si dala "tradičně 'bezpohlavní' oběd univerzální chuti" - kuřecí maso s rýží.
Z "drůbeží" řady vybočuje Martin Plichta, který poobědval grilovanou vepřovou kotletu, František Ortmann, jenž si z časových důvodů pochutnal na chlebíčkách, a samozřejmě i Tereza Vandrovcová. Ta dnes navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas v níž si dala indické menu.
Dnešní gastromise se bohužel nemohly zúčastnit Tereza Zamazalová, která se potýká s technickými problémy, a Veronika Pacáková. Ta se pro změnu na samotě u Brna stará o rodící ovce a na oběd si neudělala čas.
Pondělní jídlo proplatíme na základě čtenářského hlasování opět Tereze Vandrovcové, která si udělala domácí falafel:
6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.|