9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\\"co dům dá\\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-)

9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\\"co dům dá\\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-) Zdroj: Veronika Pacáková

9.2. – Petr Mára: Dnešní volba padla na expres menu (poledni nabídka) v Čestru. Uzený hovězí krk s křenem a karotkou - a byla to dobrá volba - 9/10, cena 180,- Kč.
9.2. – Jan Kára: Po tom, co mi dneska v restauraci u Kotherů (kousek od které bydlím a proto se mi nechtělo chodit v tom sněhu daleko) přinesli na stůl \\\"Císařský trhanec\\\" s broskvovým a jahodovým kompotem, jsem si říkal, že to dneska bude zase celkem vtipná fotka. Trhanec vypadá asi jako koláč vysypaný do talíře a politý jahodovým pyré... Každopádně chutnalo to dobře a tak dávám 6 bodů z 10ti. Cena 59,- za trhanec a kompot.
9.2. – Ivana Jelínková: Dnešní, pro naši jídelnu také již typický oběd, hodnotím jako lehce nadprůměrný. Patří k těm chutnějším, které nám připravují. Osobně mám raději čočku na kyselo, i když ve většině stravovacích zařízení se připravuje spíš trochu nasládlá. Čočka s uzeným masem, školní jídelna, hodnocení  7/10. Cena: 46,- Kč.
9.2. – Miroslav Tučka: Dnešní týden je opravdu kuřecí, ale aby mi nenarostla křídla, na pátek jsem si objednal kapustový karbanátek. Gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví a hranolkami -  naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný, vždy mu dám přednost před buchtičkami s krémem nebo masovou směsí. Zelí perfektní, hranolky čerstvé, kečup ... no, byl tam taky. Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mně usmívaly.
9.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Halušky se zelím a uzeným tempehem, pizza a zeleninová obloha. Kde: Country Life, Melantrichova, Praha. Hodnocení: 10. Kolik: 80,- Kč. Celkový dojem: Ačkoliv halušky možná nevypadají dvakrát fotogenicky, chuť byla nepřekonatelná, proto si dovolím dnes dát plný počet bodů. Tempeh byl lehce osmažený a dobře okořeněný. Zelí bylo tak akorát kyselé a omaštěné. Pizza s lahodnou křupavou kůrkou ani obloha z čerstvé bio zeleniny jako vždy nezklamala. Obsluha velice milá, prostředí příjemné, gurmánský zážitek dnes podtrhlo romantické sněžení za okny:)
9 Fotogalerie

Polévka pro nemocnou a trhanec s pivem. Gastronautská mise Reflexu pokračuje

RX

Hned o dva z deseti účastníků gastronomického projektu Reflexu se dnes pokoušejí bacily. Každý z nich se však se situací vypořádal jinak. Podívejte se na čtvrteční obědy našich gastronautů, kteří v průběhu února dokumentují každý všední den své obědy, a nezapomeňte hlasovat v naší anketě. Autorovi či autorce vítězné fotografie jako vždy proplatíme oběd.

 

Veronika Pacáková prožila s čerstvě narozenými jehňaty další krušnou noc. "Ovečky i já jsme bojovaly s horečkou a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč chutný. Pro zotavení z absolutního vyčerpání jsem si dala silnou zeleninovou polévku 'co dům dá' (cibulka, petržel, rajčata, kukuřici, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa)." Polévku vlastní "výroby" ohodnotila 9 body z 10.
Nemoc skolila i Františka Ortmanna. Ten však neměl na jídlo ani pomyšlení a poslal do redakce fotografii čajové konvice a DVD s gastronomickým filmem Julie & Julia.
Čtvrteční volba Petra Máry padla na expres menu (polední nabídku) v Čestru: "Uzený hovězí krk s křenem a karotkou. A byla to dobrá volba. 9/10, cena 180 Kč."
Martin Plichta opět navštívil svou oblíbenou Hybernii, v níž si objednal smaženou vepřovou pečeni ochucenou česnekem se selským bramborovým salátem. Obědu za 105 korun dal 9 bodů z 10.
Jan Kára si dnes dal "císařský trhanec" s kompotem, který po "polabsku" zapil pivem. Přes původní zděšení mu chutnalo a ohodnotil svůj oběd 6 body.
I dnes se Ivana Jelínková musela spokojit se školní jídelnou. A vybrala si další klasiku: čočku s uzeným masem. Na rozdíl od včerjška jí však chutnalo. Jídlu za 46 Kč dala hodnocení 7 z 10.
Tereza Zamazalová zkusila v plzeňské el Cid Corso řeckou musaku: "Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně," napsala nám. Velké porci, která jí prý zbude ještě k večeři, dala plný počet bodů.
Tereza Vandrovcová zavítala do restaurace Country Life, kde si dala za 80 Kč halušky se zelím a uzeným tempehem, pizzu a zeleninovou oblohu - i ona dala svému obědu 10 bodů z 10
Miroslav Tučka si v jídelně pro vrcholové sportovce objednal českou "klasiku" - gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví. "Naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný," připsal k poslané fotografii. "Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mě usmívaly." Aby mu z "kuřecích obědů" posledních dnů nenarostla křídla, dá si prý zítra kapustový karbanátek.

Veronika Pacáková prožila s čerstvě narozenými jehňaty další krušnou noc. "Ovečky i já jsme bojovaly s horečkou a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč chutný. Pro zotavení z absolutního vyčerpání jsem si dala silnou zeleninovou polévku 'co dům dá' (cibulka, petržel, rajčata, kukuřici, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa)." Polévku vlastní "výroby" ohodnotila 9 body z 10.


Nemoc skolila i Františka Ortmanna. Ten však neměl na jídlo ani pomyšlení a poslal do redakce fotografii čajové konvice a DVD s gastronomickým filmem Julie & Julia.


Čtvrteční volba Petra Máry padla na expres menu (polední nabídku) v Čestru: "Uzený hovězí krk s křenem a karotkou. A byla to dobrá volba. 9/10, cena 180 Kč."


Martin Plichta opět navštívil svou oblíbenou Hybernii, v níž si objednal smaženou vepřovou pečeni ochucenou česnekem se selským bramborovým salátem. Obědu za 105 korun dal 9 bodů z 10.

 


Jan Kára si dnes dal "císařský trhanec" s kompotem, který po "polabsku" zapil pivem. Přes zděšení, které provázelo přinesení jídla na stůl, mu chutnalo a ohodnotil svůj oběd 6 body.


I dnes se Ivana Jelínková musela spokojit se školní jídelnou. A vybrala si další klasiku: čočku s uzeným masem. I ona si na rozdíl od včerejška pochutnala. Jídlu za 46 Kč dala hodnocení 7 z 10.

 


Tereza Zamazalová zkusila v plzeňské el Cid Corso řeckou musaku: "Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně," napsala nám. Velké porci, která jí prý zbude ještě k večeři, dala plný počet bodů.



Tereza Vandrovcová zavítala do restaurace Country Life, kde si dala za 80 Kč halušky se zelím a uzeným tempehem, pizzu a zeleninovou oblohu - i ona dala svému obědu 10 bodů z 10.



Miroslav Tučka si v jídelně pro vrcholové sportovce objednal českou "klasiku" - gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví. "Naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný," připsal k poslané fotografii. "Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mě usmívaly." Aby mu z "kuřecích obědů" posledních dnů nenarostla křídla, dá si prý zítra kapustový karbanátek.

 

 

O proplacení oběda včera bojovaly dvě gastronautky - Tereza Vandrovcová a Veronika Pacáková, jež získaly nejvíce čtenářských hlasů. V čtenářském hlasování jste nakonec vybrali pečenou rostlinnou uzeninu se zeleninou a bramborovou kaší, kterou si dala Tereza:

 

8.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pečená rostlinná uzenina se zeleninou, bramborová kaše. Kde: Restaurace Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1. Hodnocení: 8. Za kolik: 108kč/menu s polévkou a vodou. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla na polední menu restaurace Maitrea, které obsahovalo lahodnou špenátovou polévku s uzeným tempehem a hlavní jídlo tvořené chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou. Zelenina mohla být vařena kratší dobu, nicméně celkový dojem byl přesto pozitivní. Nelíbila se mi nemožnost rezervovat v poledne stůl pro méně než 4 osoby a také, že se na focení část obsluhy netvářila zprvu příliš nadšeně, ale jinak byl početný obsluhující personál moc milý a pozorný. Jídlo bylo na stole pár minut po objednání, stejně tak jako účet. Interiér restaurace je zařízen ve stylu feng shui a působí velice příjemně. Škoda jen, že někdy mají menu pouze vegetariánské (nikoliv veganské, které vyhledávám).8.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pečená rostlinná uzenina se zeleninou, bramborová kaše. Kde: Restaurace Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1. Hodnocení: 8. Za kolik: 108kč/menu s polévkou a vodou. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla na polední menu restaurace Maitrea, které obsahovalo lahodnou špenátovou polévku s uzeným tempehem a hlavní jídlo tvořené chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou. Zelenina mohla být vařena kratší dobu, nicméně celkový dojem byl přesto pozitivní. Nelíbila se mi nemožnost rezervovat v poledne stůl pro méně než 4 osoby a také, že se na focení část obsluhy netvářila zprvu příliš nadšeně, ale jinak byl početný obsluhující personál moc milý a pozorný. Jídlo bylo na stole pár minut po objednání, stejně tak jako účet. Interiér restaurace je zařízen ve stylu feng shui a působí velice příjemně. Škoda jen, že někdy mají menu pouze vegetariánské (nikoliv veganské, které vyhledávám).|Tereza Vandrovcová

 

Staňte se fanoušky Gastronautů Reflexu na Facebooku. Každodenní příspěvky jednotlivých gastronautů tak uvidíte krátce poté, co nám přijdou do redakce.