Komentáře

Zpět na článek

Středočeský hejtman David Rath chtěl prosadit stavbu rozhledny v areálu kladenské nemocnice

9 komentářů

darda
milý autore dáváte lekce z jazyka českého mohlo by Vás zajímat, že skutečně vedle prosté lži existuje i úmyslná lež, záměrná lež, milosrdná lež a jistě i další lži. Úmyslná lež je taková lež, která kromě toho, že popírá pravdu má připravit terén pro následující úmysl. Abyste porozuměl, jde o to, že teď Vás oblafnu a mám v úmyslu z toho něco mít. Ale to není všechno. Úmyslná lež je také opakem bezděčné lži. V Česku ale stačí ke spisovatelství znalost abecedy.
placirkabodlo
co je to bezdecna lez? neco na zpusob neinformovanosti, spatne informovanosti, spatne na kvadrat informovanosti, nebo nejaka jina p.covina? vidis tady nekde napsane bible? nebo tolstoj? dyt to je komentar cloveka proboha, a ze se toho deje.
darda
Bezděčná lež je situace, kdy něco přesvědčivě tvrdím a později si vzpomenu, že to není pravda. Tedy lhal jsem, ale v tu chvíli jsem to nevěděl. Tak to chodí v literatuře. U piva si řekneme, že jsem se blbě seknul.
placirkabodlo
ano napriklad, nebo proste blazen vidi neco, co neexistuje, ale je presvedceny o sve pravde. takze vlastne nelze. ale to muzu napsat, nebo zde nahodit odkaz na nejakou knizku. tady se nebavime o psychologickem rozboru lzi. ale o lzi. takze bych rekl, ze vas pripad by se spise dal nazvat omylem(sem se sek), na ktery se samozrejme poctivy lhar bude vetsinou vymlouvat. at uz sedi v hospode, nebo v parlamentu (a kolikrat a v cem se sekne -precejenjsme lidi). ted jde o ty dusledky.

tady nahazuji zajimavy manual, jak poznat klause, teda lhare

http­://blo­g.ak­tual­ne.cen­trum­.cz/bl­ogy/­jan-hniz­dil.ph­p?ite­mid=12­427

svetu mir
strassidlo
Že by snad redaktoři RX museli psát na stejně blbém nastavení velikosti a šedivosti písma, jaké nabídli v "diskusním onlajnu" svým čtenářům???? Jinak si takové překlepy a nesmysly, jaké se pravdielně vyskytují v textech článků nedokážu vysvětlit. To snad nemají pořádný monitor a nastavenou korekci pravopisu? A hlavně proč si ty texty páni pisálci po sobě ani jednou nepřečtou???
vybráno z textu BoDo:
"očibidně" - to ještě chápu, klávesnice je mrcha a furt mění polohu písmenek
"je prý vynikající, že v hlavní vládla naprostá " - v jaké hlavní, čeho hlavní???
"jak programovou dokumentaci pořídit" -projekt a program není tak docela totéž, ale kdo by se tím vzrušoval, však to tady stejně nejspíš skoro nikdo nečte.....
strassidlo
Fakt nechápu jak časák s tak mizernou gramatikou může tvrdit, že "pozvedá úroveň psané češtiny"! Nu, hodně podivné věci se nám tady usadi­liii­iiii­íííí­i...­.....
sendyman
Koukám, že jste dobře poobědval!
strassidlo
Zajisté, takové literární lahůdky, jaké nabízí současný Reflex hned tak někde nenajdete!
kovarik
VV se zasadili ???? Co je podmět ? Věci !!! Ty věci se zasadily !!!! Běžte už házet lopatou !