Komentáře
Palopetro
0
Já jako nezávislý občan se zajímám a zejména mě *** rozkrádání na státních úřadech všeho druhu.Počínaje diletantismem úředníků rozhodujících o státních zakázkách a konče vědomým rozkrádáním ve prospěch spřátelených firem tu či onde.Následné nalévání peněz do rozpočtu dojením těch ,kteří se nemohou bránit,považuji za nehoráznou brutalitu a je mi fuck z které strany jsou ti,kteří to takto komponujou do zákonů.Nepředpisová RZ mě je u pr..l...no však víte u čeho.Oba jsme na stejné lodi,jenže to kormidlují stále více do řiti.Fuj tajbl,to jsem si ulevil...no a zase nic.
Přejít do diskuze
sendyman
No, já si myslím, že ÚS jako takový smysl má. A není otázkou omezení jeho pravomocí (k čemu by pak byl?), jako spíš VYMEZENÍ.
Ústavu teď studovat nebudu, na to je příliš dlouhá (113!!! článků - federální USA 7+ 26 dodatků za více, než 200let! ), ale otázkou třeba je, nakolik se ÚS má zaobírat platy určité skupiny obyvatelstva, pokud to není dáno ústavou. Pokud je, nechápu proč.
Ústavu teď studovat nebudu, na to je příliš dlouhá (113!!! článků - federální USA 7+ 26 dodatků za více, než 200let! ), ale otázkou třeba je, nakolik se ÚS má zaobírat platy určité skupiny obyvatelstva, pokud to není dáno ústavou. Pokud je, nechápu proč.
bs52
Myslím že vyhození 24. miliard z Paroubkova předvolebního uplácení je dostatečný důvod k vyhlášení legislativní nouze. Je to víc než co stály živelné pohromy.
Jarabak
Padaly různé názory (již dříve, nesouvisí s tímto rozhodnutím) na zrušení neboi omezení pravomocí ústavního soudu. Takže jen teoreticky - myslím, že to žádnou legální cestou nejde. Jakýkoliv zákon, který by šel tímto směrem, ústavní soud zruší. Vzpomeňte si jen na to, jak se zachoval při záměru drobně upravit platy soudců. Natož kdyby se někdo pokusil omezit jejich pravomoce. Čili pokud by se někdo (byť třeba celá společnost) rozhodl nějak omezit ústavní soud, tak asi jedině tak, že by vystřílel ústavní soudce a dále každého, kdo by se postavil na jejich obranu, čili klasická revoluce. Jinými slovy ústavní soud už máme a mít budeme a když tam máme levicové soudce, pletoucí se do politiky, tak s tím nic neuděláme.
sendyman
Sem si omylem votočil palec. Snad mě vomlouvá, že s tím levým nemám velký zkušenosti!
sendyman
To mě taky, samozřejmě.
Ale s Paroubkem bych to nesrovnával - on tu šanci dostal maximální a dehonestoval se sám. Zatímco Veverky byly dehonestovány médii ještě dřív, než se aspoň trochu dostaly k lizu.
Mě štve (ačkoliv nejsem nijak zainteresován), že "průšvihům" Veverek je věnována daleko větší pozornost, než průšvihům jiných, a to i podstatně větších. Zcela evidentně se jedná o politickou zakázku, protože mocní (a to svorně obou největších stran) dostali strach z jejich možného masovějšího rozšíření a následného zmenšení dosavadní sféry vlivu.
Z voloviny se udělá causa, z causy mezigalaktický problém, lehce se šťouchne tůhle a támhle, ačkoliv bez zjevné souvislosti. Já tomu říkám mediální masáž, ale ať si každý udělá svůj úsudek sám.
Stačí připomenout, jaká pozornost byla věnována pitomé samolepící RZ, nebo kdy bylo "objeveno" 5-6 let staré sledování politiků bezpečnostní agenturou jednoho ministra. Aniž by někoho vážněji zajímalo, kdo si tu práci objednal. Nebo banální nehoda řidiče ministra druhého... Dalo by se pokračovat.
TAKHLE se formuje veřejné mínění.
No řekněte - kdybyste Vy byl skutečně NEZÁVISLÝ (a nebulvární) novinář, o co byste se zajímal víc: o nepředpisovou RZ, nebo o neustálé rozkrádání tohoto státu?
Ale s Paroubkem bych to nesrovnával - on tu šanci dostal maximální a dehonestoval se sám. Zatímco Veverky byly dehonestovány médii ještě dřív, než se aspoň trochu dostaly k lizu.
Mě štve (ačkoliv nejsem nijak zainteresován), že "průšvihům" Veverek je věnována daleko větší pozornost, než průšvihům jiných, a to i podstatně větších. Zcela evidentně se jedná o politickou zakázku, protože mocní (a to svorně obou největších stran) dostali strach z jejich možného masovějšího rozšíření a následného zmenšení dosavadní sféry vlivu.
Z voloviny se udělá causa, z causy mezigalaktický problém, lehce se šťouchne tůhle a támhle, ačkoliv bez zjevné souvislosti. Já tomu říkám mediální masáž, ale ať si každý udělá svůj úsudek sám.
Stačí připomenout, jaká pozornost byla věnována pitomé samolepící RZ, nebo kdy bylo "objeveno" 5-6 let staré sledování politiků bezpečnostní agenturou jednoho ministra. Aniž by někoho vážněji zajímalo, kdo si tu práci objednal. Nebo banální nehoda řidiče ministra druhého... Dalo by se pokračovat.
TAKHLE se formuje veřejné mínění.
No řekněte - kdybyste Vy byl skutečně NEZÁVISLÝ (a nebulvární) novinář, o co byste se zajímal víc: o nepředpisovou RZ, nebo o neustálé rozkrádání tohoto státu?
pavel1943
Je vidět panno,že jste ještě nepolíbená,zkuste to u nějakého levičáka třeba se to povede!!