Fotogalerie
Zpět na článek
Manželky diktátorů: Pologramotná Elena toužila po obdivu a falšovala své fotky i vědecké práce. Lidi ji nenáviděli
13 komentářů
Jan Bejšovec
2
@Pavlína Klimešová Takže ji lid miloval???
Přejít do diskuze
Ivo Hájíček
@Riana Švecová. ...zase další ženské jméno zjevně výplodem AI, takový slint snad ani nemůže vymyslet sama Konečná.
Jan Bejšovec
@Riana Švecová Tak už mi odkaz jde. To jako myslíte vážně, že tomuhle věříte? Vždyť je to nahrané od začátku do konce. Ty osoby tam leží jinak než na tehdejších záběrech. Zeď je jiná. Na tehdejších záběrech od hlavy milostivé je proud krve na těchto zinscenovaných není nic. To byste musela říci, že tehdejší záběr byla komplet lež a že tento Vámi uvedený je pravda a ne že tehdejší záběry jsou neúplné a že pak vstanou
Riana Švecová
@Jan Bejšovec odkaz už sem dal Adam Hes v předchozím komentáři: https://www.youtube.com/watch?v=XkZZWcecGik
Osobně jsem ho kdysi neviděla takto celé. Viděla jsem jen tu část s popravou. Záznam z čínské televize tehdy u videa chybělo. Autor tohoto videa chtěl zřejmě poukázat na fakt, že útěk mohl být plánován a nikoliv náhodou Čínou, i když je veřejnosti samozřejmě známý fakt, že manželé Ceaușescu udržovaly svého času velmi blízký vztah s britskou královskou rodinou a dost často jezdili na západ. Ostatně jako většina diktátorů v době, kdy jejich pomoc západ potřeboval. Bída, která postihla Rumunsko za doby Ceaușesca však byla způsobena zejména z toho důvodu, že umořoval velmi rychle dluhy Rumunska vůči západu. A v době, kdy došlo k popravě, mělo Rumunsko z velké části veškeré dluhy vůči západu zaplacené - tedy se začalo stávat na západu nezávislé. Dnes všichni vidíme, jak to dopadlo.
Osobně jsem ho kdysi neviděla takto celé. Viděla jsem jen tu část s popravou. Záznam z čínské televize tehdy u videa chybělo. Autor tohoto videa chtěl zřejmě poukázat na fakt, že útěk mohl být plánován a nikoliv náhodou Čínou, i když je veřejnosti samozřejmě známý fakt, že manželé Ceaușescu udržovaly svého času velmi blízký vztah s britskou královskou rodinou a dost často jezdili na západ. Ostatně jako většina diktátorů v době, kdy jejich pomoc západ potřeboval. Bída, která postihla Rumunsko za doby Ceaușesca však byla způsobena zejména z toho důvodu, že umořoval velmi rychle dluhy Rumunska vůči západu. A v době, kdy došlo k popravě, mělo Rumunsko z velké části veškeré dluhy vůči západu zaplacené - tedy se začalo stávat na západu nezávislé. Dnes všichni vidíme, jak to dopadlo.
Riana Švecová
@Adam Hes nepsala jsem, že se jedná o novinku. A dosud utajované částečně je, když se neobjevilo na mainstreamu. Rekonstrukci si představuji docela jinak. Video je poskládané z dobových záběrů. Samotný akt popravy je natáčen nejen kamerou - oficiálním zařízením, nýbrž i zařízením, které je skryté. Tyto záběry jsou ve videu spojeny. Skryté (tajné) zařízení nechává člověk, který byl události přítomen, v chodu i v době, kdy je oficiální kamera odložena na zemi. Ten malý kluk, který se tam přimotal, a podíval se do kamery, za to, že viděl (věděl), zaplatil zřejmě svým životem. Pakliže by se jednalo o pouhou rekonstrukci, proč by toho kluka zabíjeli? V té době byly u nás k dispozici jen fotografie, video žádné. To, že se v Číně spekulovalo tehdy o tom, že měli v úmyslu utéct do Číny nebo Íránu, jen poukazuje na fakt, že jejich útěk byl diskutovaný na těch nejvyšších místech. V Rumunsku tehdy video z popravy vysílali, ale bylo skutečně pravé? Nebo bylo sestříhané? Netroufám si soudit. Záběry, na kterých se manželé Ceaușescu zvedají ze země, rozhodně nejsou snímány jako záběry nějaké pozdější rekonstrukce, nebo pozdější záběry do dokumentárního filmu. Tyto záběry byly pořízeny v době popravy tajně. Autor videa, ať už je to kdokoliv, video, které je dostupné na YouTube, seskládal z materiálu, který měl sám k dispozici - tzn. záběry oficiální a neoficiální, kterými oficiální narativ doplňuje. Aneb věřte, nevěřte oficiálnímu narativu. Víte, málokterý oklamaný člověk je schopen přijmout pravdu, i kdyby mu ji někdo naservíroval na zlatém podnose, protože je to právě pravda, která ponižuje ego takového člověka: nechal se oklamat, je hloupý. Ve světě plném lží, většina nechce být za hlupáky. Proto je pravda špiněna, popírána, umlčována..atd. , zatímco lžím se učí ochotně tleskat, nebo je alespoň tolerovat. Člověk musí být nejprve ochotný stát se tím hloupým bláznem, aby mohl zmoudřet, a pravdu tak byl vůbec schopen začít přijímat. 😉
Adam Hes
@Riana Švecová
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XkZZWcecGik
Myslíte tohle video? To koluje už dobrých tři-pět let na síti. Taková novinka to teda není a asi ani ne ,,dosud¨ utajované. Asi nějaká rekonstrukce do dokumentárního filmu.
jestli chcete vidět tu popravu tak máte smůlu. Stihli natočit jen mrtvá těla https://tv.idnes.cz/domaci/rumuni-popravili-pred-25-lety-diktatora-ceausesca.V141223_182830_tv-zpravy_vov.
PS: já myslím že už jsem ale to video už viděl nějakých pár let zpět nemá někdo ten program na stopování a identifikování videí a na to kdy vznikla?
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XkZZWcecGik
Myslíte tohle video? To koluje už dobrých tři-pět let na síti. Taková novinka to teda není a asi ani ne ,,dosud¨ utajované. Asi nějaká rekonstrukce do dokumentárního filmu.
jestli chcete vidět tu popravu tak máte smůlu. Stihli natočit jen mrtvá těla https://tv.idnes.cz/domaci/rumuni-popravili-pred-25-lety-diktatora-ceausesca.V141223_182830_tv-zpravy_vov.
PS: já myslím že už jsem ale to video už viděl nějakých pár let zpět nemá někdo ten program na stopování a identifikování videí a na to kdy vznikla?