Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeSmutný osud českých letadel L-159: Španělé je odebrali, rozebrali a uložili
10 komentářů
pepic
0
na lov imigrantů v pobřežních vodách. Nadzvukové stíhačky v tomto selhávají a mohou střílet jen velmi drahými raketami.
tomik007
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sendyman
pane Bucherte.
Pořád ještě jsem přesvědčen (jako laik a fanda, samozřejmě), že L-159 je DOBRÝ letoun.
Za určitých podmínek a pro určité státy.
Tyhle cancy, abychom si jako "o tom mysleli svoje" jsou na dvě věci. Modří už vědí.
Buďte konkrétní. Jinak běžte do hajzlu.
Pořád ještě jsem přesvědčen (jako laik a fanda, samozřejmě), že L-159 je DOBRÝ letoun.
Za určitých podmínek a pro určité státy.
Tyhle cancy, abychom si jako "o tom mysleli svoje" jsou na dvě věci. Modří už vědí.
Buďte konkrétní. Jinak běžte do hajzlu.
Modří tohle éro objednali v počtu 72ks, a navíc jistý tehdejší náměstek (a dnes fakticky předseda vlády) nepojistil cenu proti pohybu USD, takže se nám L-159 pěkně prodražily. Možná jako cvičný letoun jsou OK, ale jinak k ničemu. Bitevníky nejsou až tak potřeba, nemusely se vyřazovat Su-25 a Su-22.
Nebudu se s Vámi bavit o kvalitách letounu - to je na dlouhou debatu mezi odborníky a já přiznávám, že jsem jen fanda do letectví. Nicméně Vaše věta, že jsou "jinak k ničemu", je nesmysl. Umím si představit spoustu států, kde by byly chloubou letectva. Proč tomu tak není, je otázka jiná.
Ale rozesmál jste mne: převedl jste hlášku "modří už vědí" do politiky. Přitom je to hláška (a vzhledem ke svým zkušenostem jsem se domníval, že obecně známá) z jakési dětské vědomostní TV soutěže. Soutěží (asi) dva týmy - přinejmenším modrý a červený. A ve chvíli, kdy se jeden z týmů hlásil, že má splněno, moderátor řekl "modří už vědí". Používá se to obecně, něco jako "my víme svý". Bylo to myšleno na pana Bucherta a jeho žvásty, které nemají žádnou vypovídací hodnotu, jen cíl, přivést "lid" k rozpakům. Ale "my víme svý!". "Modří už vědí!"
To se omlouvám, televizor nevlastníme, a tudíž nám evidentně unikají některé velmi hodnotné informace. A letadel podobných L-159 je na trhu dostatek. Nebylo zapotřebí konstruovat již zkonstruované, a už vůbec ne nakupovat 72ks.
neilyoung
CASY jsou k ničemu. Pořád se mluvilo o C-130 Herkules nebo An-70...
tomik007
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.