Fotogalerie
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeManželství s géniem: Neuvěřitelné příkazy, kterými Albert Einstein trápil svoji první manželku Milenu
15 komentářů
Jaroslav Cimrman
0
Míval jsem manželku - když byla doma, nemohl jsem se soustředit skoro na nic - na programování.. výzkum a vývoj... Když jsem byl doma, pořád otravovala a když jsem šel radši ven, pořád mě vyslýchala kam jdu a s kým, kdy se vrátím... Škoda, že většina mužů s Einsteinem sdílí hlavně tohle - problémy s hysterkama. A když se do toho přidá ještě feminismus - no maucta. Kdepak kočky a psi - přijde mi to jako když malý vzteklý ratlík furt útočí na velkého klidného psa a vynucuje si pozornost a ústupky a velký pes chce mít od něj hlavně pokoj. Zakousnout ho nesmí, tak s ním zkouší jednat klidně a logicky, ale ratlík štěká a štěká jako smyslu zbavený a vlámává se do otevřených dveří 🤦🏻♂️
Jaroslav Cimrman
Zdejší úroveň opravdu neodpovídá diskuzi o největším géniovi všech dob 🤦🏻♂️ Už jen ta výměna názorů mezi nějakou ženskou a chlapem tady napovídá, v čem byl asi problém odjakživa a Einstein se jej jen snažil vyřešit logicky, s čímž musel u ženy nutně narazit, protože bez ohledu na to, jaká to byla skvělá matematička, pořád to byla "jen" škorpivá žena a on obyčejný chlap, co má jen jedny nervy. Manželstvím se pomalu omezilo na základní soužití a proto ta pravidla, která vyplynula ze situace. Einstein nebyl ani první ani poslední intelektuál, který musel toto dilema řešit. Sokratovi jednou jeho hašteřivá manželka Xantypa vylila na hlavu nočník a on na to se stoickým klidem jen poznamenal: "Po hromech obvykle přichází déšť" 🤦🏻♂️ Nevím, jestli byla Mileva geniální, ale evidentně měla úplně jiné ambice než Einstein, protože i když byla následně zajištěná až do konce života a publikovat a bádat rozhodně mohla, nijak se o to nepokoušela a v tom je ten hlavní problém. Dělala mu ze života peklo, domluvit se s ní na rozumných pravidlech nešlo (ona ta pravidla asi byla reakcí na její šílené hysterické chování, že), takže to nemohlo dopadnout jinak. Lituju všechny dnešní chlapi, kteří jsou nejen trápeni hysterkou, ale ještě vláčeni feministickými články za to, že takové chování odmítají snášet a takovým nesnesitelným sebestředným čarodějnicím nepochlebují, jak jsou jinak úžasné (mimochodem - krasavice to tedy taky žádná nebyla a ještě mu dělala naschvály, co se vídání synů týče (stejně, jako to ženské dělají dneska, když jsou zhrzené a chtějí se mstít) - chudák Einstein. Dal jí prachy, protože ho vydírala a měl od ní klid, ale ona si za svoje chování rozhodně nezaslouží žádné uznání - byla to obyčejná zhrzená čarodějnice ✌🏻😎).
Jaroslav Lindner
Na své první manželce si Albert ověřil praktickou platnost své teorie relativity. Jeho oběť tyto pokusy přežila.
fimat99792
Minimálně body A1,2,3 jsou zcela pochopitelné.
Když je někdo vědec, tak zcela logicky požaduje aby nebyl v pracovně rušen, neodváděly ho od práce takové maličkosti jako je úklid nebo jídlo a mohl se celý den koncentrovat na práci.
Když je někdo vědec, tak zcela logicky požaduje aby nebyl v pracovně rušen, neodváděly ho od práce takové maličkosti jako je úklid nebo jídlo a mohl se celý den koncentrovat na práci.
@fimat99792 Je zajímavé, že vyjadřujete podporu vědci, ale ani vás nenapadlo napsat, že i vědkyně by tedy měla mít stejná práva.
Kdyby žili v dnešní době a pracovali každý sám za sebe, jsem přesvědčena, že by M. Marić byla mnohem úspěšnější a uznávanější vědec než její egoistický narcistní choť.
Kdyby žili v dnešní době a pracovali každý sám za sebe, jsem přesvědčena, že by M. Marić byla mnohem úspěšnější a uznávanější vědec než její egoistický narcistní choť.
@Milena Michaela Orsi Jsem presvedcen ze kdyby Einstein zil v dnesni dobe tak bude jeste uspesnejsi diky vymozenostem dnesni doby a Maric by ho nemusela vubec zajimat.
@Milena Michaela Orsi To ani náhodou, protože neměla to nejdůležitější - fantazii 🤷🏻♂️
@Milena Michaela Orsi
Na základě čeho "jste přesvědčena"? Einsteinovi na studiích sice vysvětlovala matiku, ale to protože na ní nechodil na přednášky. Při jeho vědecké práci mu pomáhala s pomocnými výpočty jako asistentka, později totéž pro něj dělali jiní lidé. Své největší dílo, OTR budoval již bez ní. Ona bez něj neměla nic. Takže na základě čeho?
Na základě čeho "jste přesvědčena"? Einsteinovi na studiích sice vysvětlovala matiku, ale to protože na ní nechodil na přednášky. Při jeho vědecké práci mu pomáhala s pomocnými výpočty jako asistentka, později totéž pro něj dělali jiní lidé. Své největší dílo, OTR budoval již bez ní. Ona bez něj neměla nic. Takže na základě čeho?