Archív
Přihlásit pro přidání komentáře
georg7
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
simeklubor
Vono je to ještě trochu jinak. Jožka je arogantní sebestřednej magor, na tom se asi shodneme. Že je dnes k poslechu hromada daleko lepší muziky je taky nezpochybnitelnej fakt. Jenže - Elán se stal pojmem v osmdesátejch, to za prvý - tehdy vydal několik výbornejch popovejch desek. Texty byly vždycky zaměřený na generaci náctiletejch až lehce pod dvacet a tam je třeba si uvědomit: Co nabízela těmhle posluchačům česká scéna v době, kdy slušný kapely hrát nesměly? Horňáka, Davida, Bartošovou, Pátka, Víťu Vávru a Sagiho Tofiho??? Vždyť to byl takovej hnus, že vedle toho tvorba především Patejdlova (ale i dalších členů kapely) byla skutečným intelektuálním balzámem! Ti z nás, kdo se hudebně vyvíjeli úměrně přibejvajícím létům, už jsou dnes srdcem u jiný muziky, ale ty největší pecky si tu a tam rádi poslechnou. Ti, kdož v těch nácti hudebně zastydli, ale zachovali si aspoň zbytky vkusu, jsou dál věrnejma fandama Elánu. No a ten zbytek, ten dodnes přísahá na Míšu Davida a křepčí na jeho supermejdanech pro úchyly (přípravka na včasný přesedlání na Evu a Vaška). A to když vidím a slyším, řikám si - zlatej Elán, zlatej Jožo!
skier
tohle vydržet celý rozhovor a nezačít se nezadržitelně smát, to byl tedy výkon v době kdy Mišík nemohl zpívat a byl zakázaný Pražský výběr a další a další kapely, tak v rádiu vyhrávali blbové jako Ráž a Michal David a Horňák atd. Bodužel spousta lidí tomuhle období říká, že "na tom vyrostli" ...a proto se jim to dodnes líbí, i když je to příšerný. Díky za rozhovor, takhle jsem se už dlouho nezasmál
muhlhaus
proč musí na titulní stránce strašit tahle slovenská normalizační pop-hvězdička, moc nechápu
sirien
1) kdo to ksakru je? uznávám že cz "kulturu" sleduju z rychlíku, ale co je sakra na tom chlapovi tak zajímavýho, aby s nim někdo uveřejnil 45ti vteřinovej úryvek rozhovoru?
2) kdo je ta ženská co neumí mluvit a který dali mikrofon?
3) co je na tomhle ke všem čertům jakkoliv zajímavýho?
4) pokud tam je něco zajímavýho, proč otravovat 45s videem tam kde by stačilo napsat jednu větu?
2) kdo je ta ženská co neumí mluvit a který dali mikrofon?
3) co je na tomhle ke všem čertům jakkoliv zajímavýho?
4) pokud tam je něco zajímavýho, proč otravovat 45s videem tam kde by stačilo napsat jednu větu?
torinese
Elán jsem měla ráda, ale rozhodně si nemyslím, že by jeho texty byly nějak hlubokomyslné - Ráž tvrdí, že mají "strašně inteligentní texty" a vůbec jsou všichni "strašně inteligentní" (mnohem lepší texty má třeba Anna K.). Jen jsem si naivně myslela, že Ráž po svém těžkém úrazu, kdy mu pánbůh v podstatě nadělil další život, poněkud změní svůj hodnotový žebříček a bude méně sebestředný. Spletla jsem se.