Zprávy

Zpět na článek

Polský kněz o umělém oplodnění: žena přece není kráva!

40 komentářů

lobineu
modlete se za změnu. Pokud přijde, zavolejte do rádia Maryja.
Ale vyjdu vám vstříc - svoji ateistickou netoleranci obátím proti Šafrovu Reflexu: tak pěkný materiál jako je pošahané katolické rádio a takhle ho promrhat totálně stupidním článkem, to je opravdu do nebe volající! Další z důvodů, proč již Reflex nekupuji.
catholicboy
A jakpak váž ateista - manžel trpěl "jako zvíře", chcete nám to podrobněji napsat?
Unikl upálení?
Vynadali mu, že nebyl na mši?
Nikdo s ním nemluvil a ignorovali ho?
Byl kvůli svému pohansví v žaláři?
Nedávali mu jídlo, musel se nuceně denně modlit?
Tahali ho za ruce do kostela proti jeho vůli?

Jakpak tedy trpěl "jako zvíře", jak vy sama píšete ??
placirkabodlo
ano, katolicky (nejen) dogmatismus je opravdu hnus, furt si ti uchylaci mysli (chteji ho a to tak ze zbozne), ze je tady stredovek, s tim teda musim s tebou souhlasit. vzpamatuj se a dej se k nam, k mormonum vole natvrdly
strassidlo
Jo, tááákhle Vy jste to myslel! Nj, ale uznejte sám, že to, co z toho Vašeho výroku vyšlo mně, je taky dost dobře možná varianta.
Neznám ani polskou církev ani nějakého ultrakatolického vola, takže jen stěží mohu správně pochopit Vaši sofistikovanou kritiku autorky článku, kteroužto také neznám.
sedlakjura
To, že jste si "implikoval" můj výrok tím způsobem, je samozřejmě vaše věc. Ani já, a dokonce ani zmíněný kněz, neřekl, že ženy, které tuto formy oplodnění podstoupí, JSOU krávy. On i já pouze konstatujeme, že krávy nejsou.
Když si však novinářka vybere z celé několikamilionové polské církve a jistě i tisíců kněžích zrovna "ultrakatolického fanatika, který i většině Poláků nadzvedává mandle", snad jen proto, aby mohla nakonec konstatovat, "že je vůl" , mne nutně přivádí na "implantaci", že se jakokráva chová. No a pokud se chce někdo chovat jako kráva, proč jí to nedopřát. V tom je má tolerance.
Můj názor na umělé oplodnění s tím nemá co dělat. O tom jsem mluvil s katolickým hochem, ale nevím, jestli tomu porozumíte, protože se tam mluví o Bohu.
strassidlo
Zdá se Vám tolerantní Váš výrok implikující tezi, že žena podstupující asistovanou reprodukci "se chová jako kráva"? Docela pochybuji, že by se kterékoliv ženě tento způsob početí líbil víc, než, jak říkáte, "přirozeným způsobem".
sedlakjura
proč mne, po pročtení diskuse, vůbec nepřekvapuje, že netoleranci, demagogii a hloupost nacházím hlavně u ateistů, kteří tyto atributy právě katolické církvi vyčítají.
sedlakjura
Samozřejmě, že vám váš názor neberu, ale co vidíte tak špatného na tom, když vznikne nový život poněkud jiným, než naprosto přirozeným způsobem? Vždyť i žena byla vytvožena z Adamova žebra a Ježíš byl počat také naprosto nepřirozenou cestou. Kde berete tu jistotu, že Bůh to tak nechce? Stvořil přece člověka k obrazu svému a lékař, který to umožní, si nehraje na Boha, ale je pouhým sprostředkovatelem na cestě. Nový život není uplácán z hlíny. A pokud jsou rodiče katolíci, vychovají toho člověka ke slávě Bož, jako katolíkaí. Svými modlitbami pak děkují nikoli jen člověku, ale hlavně Bohu. Protože všichni víme, že bez jeho svolení by takto počatý život nikdy nevznikl. Pochybujete snad o tom? Srovnání s krávou v tomto případě silně pokulhává. K inseminaci krav dochází z ryze pragmatických důvodů.
sedlakjura
Ti katoličtí kněží. Proč nedovolit ženám, aby se chovaly jak krávy, když se jim to líbí. Alespoň tedy některé, že paní autorko.
catholicboy
Takovou snůšku nenávisti a sprostoty člověk hned tak nevidí