Život a styl

Zpět na článek

Závodní auta na silnici nepatří !

49 komentářů

faazr
a pokud zavodnici ano, pak dodrzujici predpisy. Za smrtaky na nasich silnicich prece nemohou auta (a je jedno zda zavodni ci nezavodni) ale predevsim jejich ridici. A co to vlastne je, zavodni auto? To, ktere je schopne jet vyssi rychlosti nez 130 km/h nebo mate pane JXD jinou definici? Budu do posledni kapky krve hajit pravo kohokoli vyjet do bezneho provozu na libovolnou komunikaci s jakymkoli motorovym vozidlem, tzn. i se zavodnim autem. Adekvatni trest po pripadnem poruseni predpisu musi samozrejme nasledovat. Ale omezovat ci dokonce zakazovat provoz sportovnich ci sportovne vytunenych aut povazuji za dalsi hrebicek do rakve nasi demokracii a potazmo svobode. Prislo mi neuveritelne, ze navrh noveho Obc. zakoniku ma mit pres 3000 (slovy pres tri tisice) pragrafu (je treba zachytit co nejsirsi spektrum zivotnich situaci) a ted zjistuji, ze diky lidem jako JXD se mozna zacne podobne nafukovat Zakon o provozu na pozemnich komunikacich. Vazeny pane Dolezale, vyhlasek, narizeni, omezeni a zakonu mame dost a kazdy dalsi ukrajuje dalsi kousek z naseho pomyslneho kolace svobody. Bojujme tedy spise nez za dalsi zakony za zvysovani pravniho vedomi lidi a to se dela nejlepe osobnim prikladem, tzn. kazdy musi zacit u sebe (podobne jako to delam ja . Dekuji za pochopeni a preji do dalsi novinarske prace vice touhy po svobode pri hlidani nasi krehke demokracie, vy pse!
sirien
víc než 130 dokážu jet bez nejmenších problémů i ve felicii. A neříkám to jako výkřik ze tmy, ale jako reálnou zkušenost z ježdění ve felicii. 150 žádnej problém, i když je naložená - jen trochu dýl akceleruje. Vztekat se začíná u 170 a reálně jede i 180*, i když v těhle rychlostech už nemá úplně příznivé jízdní vlastnosti...
...že by mi felda přišla jako sporťák říct fakt nemůžu, i když nic proti ní - vždycky mě v pohodě a v pořádku dovezla tam, kam sem potřeboval a dovezla mě domů i potom, co jsem jí kdysi v nerozvážnosti čerstvého řidičáku docela slušně rozsekal.

*(a ano, zkoušel jsem si to v bezpečných podmínkách, prostě protože jsem prostě chtěl vědět, kde jsou limity auta se kterým jezdím, 170 ve felicii opravdu není moje cestovní rychlost)

Mimochodem, občanský zákoník je takto rozsáhlý docela logicky, vemte si, co všechno musí postihovat - od vzájemných smluv mezi lidmi přes základní společenské vztahy, základní ustanovení o lidských právech, majetkových vztazích až po věci jako je dědictví, osobní zdravotní odpovědnost a opatrovnictví a mnohé a mnohé další - počet ustanovení ještě neříká vůbec nic o represivnosti nebo buzerativnosti, pokud bude napsaný dobře, tak bude prostě jenom komplexní, což je ku prospěchu všech.
simeklubor
že levičácký názory nepatří na stránky Reflexu. Dokonce to bude ospravedlnitelnější výrok. Pane Doležale, už vás pozoruju delší dobu, vaše tendence k sociálnímu inženýrství, hledání řešení všemožnejch společenskejch problémů v bujení metastáz dalších a dalších zákazů, příkazů, vomezení a buzerace, to všecko na vás prozrazuje, kam vlastně názorově patříte. No, ale protože jste v sousedním článku dal nahlídnout do svýho dětství a postava vaší matky se nám z historie vynořila ve vší svý bolševický vobludnosti, je věc vysvětlena a jasná.
Jsem fakt šťastnej, že vy zákony týhle země netvoříte. Jako by toho bordelu a nepřehledný šikany nebylo i bez vašich úchylek nesnesitelně přes míru! (Spojení "maximální svoboda plus maximální zodpovědnost", tj. tvrdej postih až teprve pro toho, kdo svým konáním něco způsobí, nikoli preventivní potrestání všech, vo tom jste asi mezi hulením a sledováním vlastní erekce neměl šanci slyšet zhola nic, že? I kvůli vašim úletům jsem ukončil předplatný. A to jste kdysi patřil k mým nejvoblíbenějším redaktorům. )
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
nikoloki
Preciznímu dodržovateli předpisů panu "bartape2" z celého srdce přeji blokovou pokutu nejméně 2000 Kč za přecházení silnice mimo přechod ve vzdálenosti pouhých 49,90 m od nejbližšího přechodu. To víte, předpisy se dodržovat musí a 49,90 není 50
bartape2
Ja to beru... Nic jinyho chovani ridicu totiz nezmeni. Btw nejsem precizni dodrzovatel predpisu, jenom dobre vim co by k tomu vsechny, vcetne me donutilo.
passerz
Vážený pane redaktore,
vážím si vašich článků v Reflexu, často jdete hlavou proti zdi a oponujete převažujícím "trendy", či chcete-li politicky korektním pohledům (např. boj o děti u českých soudů). Čtu vaše články už mnoho let a jeden, který se prostě nepovedl na tom nic nezmění. Závodím s auty šest let vcelku úspěšně, auta jsou mi obrovskou vášní, tak jako pro někoho obrazy, hudba, poezie. není to úchylné, auta mají po světě muzea, galerie, píšou se o nich knihy, pořádají přednášky, mají obory na vysokých školách. Nemohu souhlasit s názorem, že auta slouží k přesunu z bodu A do bodu B. To je smutné a frustrující stejně jako říct, že poezie se hodí pouze k tréningu paměti a hudba jen k vojenským pochodům a podpoře dojivosti krav. Jako někdo létá s rogalem a jiný leze po horách, já beru svá auta a motorky (pro mne téměř živé bytosti) na projíždky a výlety. Auto s vámi komunikuje, hlavně ta stará, nebo sportovní mají často hodně charakteru, skutečnou osobnost. Je příliš zjednodušující odsoudit je do role krabic na přepravu (byť má kdokoliv plné právo je pouze tak používat). Mrzí mne když někdo něco šmahem odstřelí a jsem háklivý na zelený pohled že auto zabíjí planetu, neboť bez aut by nebylo rozvoje zejména mimo města. Pletete si závodní a sportovní auta, příště se zeptejte erudovaných kolegů. Nissan GT-R rád nemám-není to auto pro opravdového řidiče a hájit ho nebudu, ale závodák to opravdu není, jen rychlé a relativně pohodlné silniční sportovní auto. Jako prase můžete jet i s Fábií s plechovou značkou, na to nepotřebujete sporťák. Je to žel typicky český pohled na věc, že má-li někdo rychlé auto (arogantní pirát), s nalepenou SPZ (jaká hrůza, téměř ekvivalent k vraždě), tak hrr na něj. Já na tom místě nebyl a k práci médií v těchto případech mám těžkou skepsi, pročež hodnotit, kdo udělal chybu si nedovolím. Následek je tragický, ale neviňte z toho auto, to za nic nemůže. SPortovní rychlá auta má i mnoho zodpovědných lidí, věřím, že převažují. Zbyněk Passer
cvalda
stačí a může na silnici. A tihle andílci že způsobili nějakou nehodu? Páni policisté, zeptejte se účastníků srazu a uslyšíte jací že jsou to milí a hodní hoši. A možná, že ta auta se v daný okamžik ani nenacházela na místě nehody.Doufám, že to dopadne ve prospěch těch MILICH hochů.
jakodl
všechna vozidla jsou schválena k provozu na pozemních komunikací, pokud se cítíte odborně výše, než orgán schvalující, asi byste si měl dát žádost o přijetí a dělat tam šéfa, jinak byste neměl mluvit do něčeho, čemu nerozumíte
lemmm