Život a styl
Přihlásit pro přidání komentáře
torinese
0
Bydlíme kousek od Prahy, takže úžasnou pražskou ZOO známe jako své boty. Do ZOO ve Dvoře Králové jezdíme občas, hlavně při návštěvě příbuzných v Hradci Králové. Vždycky tam fungovaly různé slevy (rodinné vstupné a skupinové vstupné, školní zájezdy, atd.), v současné době zdejší ředitelka zrušila veškeré slevy. Byla jsem v šoku, když moje nezletilá dcera přijela minulý týden z této ZOO a dětská vstupenka ze školního zájezdu! stála 160 Kč!! To se ředitelka asi pomátla. Všichni známí z Hradce K. přestali do ZOO s dětmi jezdit, dříve ho navštívili v průměru třikrát do roka, mají to blízko. Navíc - ZOO ve Dvoře K. se s luxusní pražskou ZOO vůbec nedá srovnávat - je tam možná dobře zvířatům, ale návštěvníci toho moc neuvidí, možná v dálce pár antilop. Takže příště zase jedeme do Prahy.
aliceb
jezdt autem po zoo se mi také opravdu nelíbí, ale "mentální" urážky bych nechala plavat co se týče nápadu Vašeho spolužáka, co se týče nezastavování vlaků v zastaávkách z důvodu šetření energií. Japonci již plánují (a projekt už existuje) jak toto zavést do provozu
aznom
Musím říci,že je pro mě nepřijatelné vidět lva v kleci,medvěda jak dělá opičky za pamlsek,svobodomyslnou gorilu jak ze sebe dělá papouška pro pobavení "návštěvníků",ale může někdo říci jak z této tak zřejmé degradace zvířat ven.
filiprx
to Vám poradil Holec, nebo to máte ze své hlavy?
kwanti
chápu pohoršení nad faktickými chybami autora, každý si má informace ověřit, ale uvědomil si tu někdo z těch rozhořčených vrhačů kamení, že autorovi jde o princip, který je dost alarmující? Taky mám auto, ale člověk by měl znát hranici mezi tím, co je potřeba a co je zhovadilost. Fakt je nutné jezdit autem i na záchod? A když chceme na vzduch, tak si na sebe otevřeme okno? Už bychom se nad sebou měli zamyslet!
Princip je ten, že představa aut v pražské, liberecké, či jakékoliv jiné ZOO mě děsí, že i ve Dvoře můžete (či spíš "musíte") nachodit kilometry pěšky, ale značnou část bez auta (autobusu) neuvidíte.
Od toho je to S-A-F-A-R-I.
Od toho je to S-A-F-A-R-I.
Prohlídku Safari můžete absolvovat buď autobusem, nebo autem. V žádném případě pěšky, ba ani na kole.
Spor je tedy jenom o tom, zda má safari zůstat pouze u autobusů, nebo rozšířit nabídku o auta. Já osobně na to nemám názor, nejsem odborník, vidím tam celou řadu úskalí (co dělat v případě poruchy, výklad přes autorádio? atd.), ale fakt mi vadí, že jak článek, tak některé příspěvky vylučují i pouhé znalosti ze ZDŠ. O to jsou jejich autoři radikálnější...
Spor je tedy jenom o tom, zda má safari zůstat pouze u autobusů, nebo rozšířit nabídku o auta. Já osobně na to nemám názor, nejsem odborník, vidím tam celou řadu úskalí (co dělat v případě poruchy, výklad přes autorádio? atd.), ale fakt mi vadí, že jak článek, tak některé příspěvky vylučují i pouhé znalosti ze ZDŠ. O to jsou jejich autoři radikálnější...
To je zajímavé: píšete "v žádném případě". Sám jsem ve Dvoře byl třikrát (naposled asi před 15 lety a mohlo se leccos změnit) a z toho 2x pěšmo (i tak na půl dne), pouze v posledním případě jsme využili Safari-busu (mimochodem poloprázdného, ač bylo krásně). Ovšem rozsah projížďky byl takový, že pěšky by se to zvládnout nedalo (ani by to nešlo, že, procházet se volně mezi zvířaty... ).
Z ekonomického hlediska je to jasné - v případě autobusů by Safari muselo investovat desítky milionů Kč do nových (+ údržba), takhle to vydělává. Samozřejmě, nějaký si jistě pořídí, ale ne tolik...
Jak říkám - nevím, jak je to dnes, ale jestli tam mají pořád ty plečky, co před 15 lety, tak potěš Přírodo!
Z ekonomického hlediska je to jasné - v případě autobusů by Safari muselo investovat desítky milionů Kč do nových (+ údržba), takhle to vydělává. Samozřejmě, nějaký si jistě pořídí, ale ne tolik...
Jak říkám - nevím, jak je to dnes, ale jestli tam mají pořád ty plečky, co před 15 lety, tak potěš Přírodo!