Komentáře
bohatypodnikatel
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
kerimooo
Také bych chtěl rozhodovat o důchodech druhých, když mám doživotní rentu, jistě 14 tKč.
hb123
A co takhle: odvádět do systému všichni stejně (a pak stejně dostávat), ale v absolutních číslech. Tzn. ať beru kolik beru, platím například 5.000,- Kč měsíčně a podle toho budu mít důchod... Stejně tak ostatní daně - prostě rovná daň, ale v částce, nikoliv v procentech! Tak to mi asi neprojde, co?
cypakus
Myslím, že s platem 125 000 se zodpovědný a ambiciozní workoholik dokáže zabezpečit na důchod sám a bude na sebe hrdý, že se nemusí spoléhat na statní almužnu.
cypakus
S tou zodpovědností mě nezlobte. Kdo s vyššími příjmy dělá zodpovědnější práci než učitel, který je ohodnocený, tak jak víme? Lékař, soudce, ještě někdo? Já si opravdu nemyslím, že by například šéf reklamky měl práci s vůbec někjakou zodpovědností, přemýšlet nad tím, jak lidem prodat ještě více věcí, které nepotřebují, mi příjde spíše nezodpovědné.
A taky mi nepříjde zodpovědné pracovat dobrovolně 12 hodin denně a nedejvesmíre ještě o víkendech. Kdy se pak věnujete vlastním dětem a sobě jako člověku, ne jako pracovnímu nástroji?
P.S. Jen tak na okraj, učitel nejsem, pracuju tak akorát, příjem mám tak akorát a jsem se životem spokojený.
A taky mi nepříjde zodpovědné pracovat dobrovolně 12 hodin denně a nedejvesmíre ještě o víkendech. Kdy se pak věnujete vlastním dětem a sobě jako člověku, ne jako pracovnímu nástroji?
P.S. Jen tak na okraj, učitel nejsem, pracuju tak akorát, příjem mám tak akorát a jsem se životem spokojený.
strassidlo
Holče, kurňa, nechcete psát fakt jen o Jyříkovi z Bradavic? Ten Klaus Vám fakt nejde. Píšete jen proto, že ho nesnášíte a nedomýšlíte fakta a souvislosti. A von má Klaus s těmi důchody zase pravdu! Takže jste pak za obsedantního grafomana.
Lidé s vyššími příjmy mají desítky možností a zdrojů jak se důchodově připojistit a zabezpečit, není důvod zvyšovat mandatorní výdaje státu na to, aby se jim státní důchod zvýšil o částku hluboko pod jejich rozlišovací schopností. Většina z těch "vysoce zasloužilých" důchodců ani nepozná, když jim státní penze nepřijde vůbec.
Nakonec si ale stejně myslím, že tato debata i to téma jsou úplně zbytečné, protože za - let nebude nejspíš důchod existovat vůbec, ať už jste platili daně jakékoliv.
Lidé s vyššími příjmy mají desítky možností a zdrojů jak se důchodově připojistit a zabezpečit, není důvod zvyšovat mandatorní výdaje státu na to, aby se jim státní důchod zvýšil o částku hluboko pod jejich rozlišovací schopností. Většina z těch "vysoce zasloužilých" důchodců ani nepozná, když jim státní penze nepřijde vůbec.
Nakonec si ale stejně myslím, že tato debata i to téma jsou úplně zbytečné, protože za - let nebude nejspíš důchod existovat vůbec, ať už jste platili daně jakékoliv.
kerimooo
Možná jste zapomněl na motivaci. Proč by měl člověk platit státu vyšší daně, když na tom v důchodu bude stejně, jako ten, který odváděl méně. To povede k dalším daňovým únikům.
Stát už jednu regulaci udělal a to prodloužení odchodu do důchodu. Proč dělat další zcela nemotivační.
Stát už jednu regulaci udělal a to prodloužení odchodu do důchodu. Proč dělat další zcela nemotivační.
muhlhaus
Opravuju, že ve všem se asi mýlit nemůže. Mluví totiž do všeho, radí tenistkám i basketbalistkám, tak ani není možné, aby nikdy neměl pravdu. V tomhle případě ale to evidentně udělal natruc Ústavnímu soudu, stejně jako se zásadně snaží dělat všechno naopak než jeho předchůdce. Jako "liberální konzervativec" a pravičák tentokrát opravdu nevystupuje.
muhlhaus
Ještě k těm chudákům "odíraným" bohatým: myslím, že by málokdo z nich měnil třebas z nějakým dělníkem z montovny s minimální mzdou, tedy i minimálními daněmi atd. To jen tak na okraj. Celkem bych nic neměl proti německému modelu - viz smetacův příspěvek.