Archív

Zpět na článek

Poplatky za Českou televizi byly zvýšeny, aby na ní byla zrušena reklama. Více peněz ale přineslo horší program

8 komentářů

panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ultimathule
Na tobě koneckonců taky. Myslím, že od vzniku rodu Grebeníčků se na planetě monstróznější k.okot nevyskytl.
von.rammstein
na tom něco je!
jecchus
Já si myslím, že reklama na ČT rozhodně patří, a to zejména proto, že zajišťuje ČT na státu nezávislý příjem. Už takto je ČT silně ovlivněna politiky přes Radu ČT a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Pokud bude financování televize v rukou státu dokonce 100%, pak ten vliv bude ještě větší. A v případě financování výhradně jen z koncesionářských poplatků, jejichž výši určují de facto politici, by se ČT stala už definitivně otrokem a hlásnou troubou politické reprezentace.

Bohužel uvedené znamená, že to tak nakonec dopadne, jelikož zákaz reklamy na ČT je jak v zájmu mocných soukromých TV, tak v zájmu mocných politiků...
pavel07
Byl jsem k čt2 poměrně shovívavý do doby, než jsem si na kabelovku pořídil dokumentární balíček-ten kontrast je neuvěřitelný-ani ten nejvýpravnější a nejdražší dokument na čt nesahá ani po kotníky tomu nejlevnějšímu dokumentu na těch různých discovery a spol. Jasně, jsou tam asi neměřitelný finance, ale jde o ty nápady, tvořivost a péče při zpracování apod. Pak když si člověk přepne na nějaká "klasický" dokument na čt, tak má dojem, že zároveň zapnul stroj času směrem do minulosti-uspávač hadů hypnotizuje diváky nad statickými obrázk-vrcholem kreativity je, že ten obrázek zoomuje a k tomu zní k dovršení nálady nějaký podkresový ruch-a nejlépe takový, který jsme slyšeli v padesáti dokumentech už předtím-třeba takový klapot koní, přejezd kočáru-ty asi čtyři tracky už mám zmapovaný.
pgotze
No vidite a vy jste spise vubec nepochopil, o cem autor clanku pise. Nic vic, nic mene, rozcilujete se tady uplne zbytecne.
simunek
Už si na tyhle povrchní výkřiky v Reflexu začínám zvykat. Proti Reflexu je Česká televize asi o dvě ligy vpředu. No, to o víc. Kdybyste se chtěli v Reflexu třeba jen podívat jak má vypadat objektivní článek o financování České televize. o zákonu o České televizi, o koncesionářských poplatcích atd., tak se podívejte třeba sem: http­://www­.ces­kate­levi­ze.cz­/ct24/­blogy/­129726-financovani-ceske-televize-kam-ty-penize-mizi/ . Nedělám si iluze, že byste ten článek přečetli celý. Tak zkuste aspoň kousek kam Vám bude vzdělání stačit. Že byste v tom Vašem "inteligentním" článku zmínili, že ponechání reklamy na ČT2 a ČT4 vymyslely komerční televize a je to jejich návrh, to ne, že? Vy to ale možná vlastně ani nevíte.
okuk
Není to spravedlivé ani vůči konkurenci, ani vůči divákům. Pořady nejsou o nic lepší a neustále člověk slyší - "nemáme peníze". Je tomu tak, kdykoli se jedná o platby za nějaké sportovni přenosy. Že je ale peněz dost na vyplácení odměn a milionových částek pro spřátelené umělce, to je věc druhá. Platíme tedy luxusní živobytí Janečkům a dalším výtečníkům, ale pořady zůstavají mizerné.