Život a styl
Přihlásit pro přidání komentáře
mazd
0
už jsem to psala do diskuze dříve, je vidět, že ji nečtete...
joell
Pročpak vám některým tolik vadí to co napsala Alex, z jejího pohledu je to střízlivé, věcné a logické. Když pominu to, že si myslím, že je to celé vymyšlené, protože takovýhle věci těžko někdo řeší, musím konstatovat jen jednu věc. Jestli Marie opravdu existujete, začněte si číst v Bibli, ptejte se Boha a neptejte se lidí! A jestli vám jde jen o nějakou formu zbožnosti, tak plně souhlasím s tím co napsala Alex. Formálně máte u kc utrum. To že vás vyrazili je každopádně to nejlepší co se vám mohlo stát, tak šťastnou cestu v opravdivém vztahu s Bohem...
muhlhaus
milá rozvedená křesťanko. Ale může vás těšit, že třebas oproti různým lichvářům, co dneska sedí v bankách, to budete mít do nebe skoro "za pár" (tisíc let). O specifikách pobytu v pekle či očistci se můžete dočíst např. v novozákonních apokryfech (ale radši nečtěte...).
mazd
Rozhodně články do poradny nejsou vymyšlené,obzvláště ten můj. Děkuji za radu Alex i P.Jandourkovi, je mi jaksi lépe v duši. Vyřazením z komunity věřících jsem myslela, že v našem chrámu nesmím přijímat svátosti. Asi jsem se v článku kostrbatě vyjádřila. Děkuji všem za názor...
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sedlakjura
Jak mohl rozvod paní "vyřadit z komunity věřících". Připouštím, že mohla, dle katolického náboženství spáchat tzv." těžký hřích", ale za to se snad z katolické církve nevylučuje, nebo se mýlím? Pomiňme, že si, s největší pravděpodobností, dotazy sami autoři vymýšlejí. Pokud někdo věří v Boha, či Ježíše Krista, neznamená, že za celý svůj život nemůže tzv. zhřešit. Pokud je tedy paní i nadále věřící, nemůže ji tedy nikdo "z komunity věřících" vyloučit. Z té se snad může vyloučit pouze sama tím, že by přestala věřit! Obavy z toho, že se nedostane do nebe, jsou úsměvné a rovny uvažování malého dítěte. Myslel jsem, že " Pánbíčka" na obláčku jako pana Bartošku, a "nebíčko" jako v "Z pekla štěstí..." si představují možná malé děti. No a ještě pak paní Alex, samozřejmě!