Život a styl

Zpět na článek

Rozvod mě vyřadil z komunity věřících. Přesto se chci dostat do nebe

27 komentářů

mazd
už jsem to psala do diskuze dříve, je vidět, že ji nečtete...
joell
Pročpak vám některým tolik vadí to co napsala Alex, z jejího pohledu je to střízlivé, věcné a logické. Když pominu to, že si myslím, že je to celé vymyšlené, protože takovýhle věci těžko někdo řeší, musím konstatovat jen jednu věc. Jestli Marie opravdu existujete, začněte si číst v Bibli, ptejte se Boha a neptejte se lidí! A jestli vám jde jen o nějakou formu zbožnosti, tak plně souhlasím s tím co napsala Alex. Formálně máte u kc utrum. To že vás vyrazili je každopádně to nejlepší co se vám mohlo stát, tak šťastnou cestu v opravdivém vztahu s Bohem...
joell
Sem napište váš vzkaz!
vrkal
Vytvořte si v sobě vlastní církev a promluvte si s nějakým pokrokovým farářem.
muhlhaus
milá rozvedená křesťanko. Ale může vás těšit, že třebas oproti různým lichvářům, co dneska sedí v bankách, to budete mít do nebe skoro "za pár" (tisíc let). O specifikách pobytu v pekle či očistci se můžete dočíst např. v novozákonních apokryfech (ale radši nečtěte...).
mazd
Rozhodně články do poradny nejsou vymyšlené,obzvláště ten můj. Děkuji za radu Alex i P.Jandourkovi, je mi jaksi lépe v duši. Vyřazením z komunity věřících jsem myslela, že v našem chrámu nesmím přijímat svátosti. Asi jsem se v článku kostrbatě vyjádřila. Děkuji všem za názor...
lobineu
můj názor je, že poslední kdo vám pomůže do nebe jsou katoličtí kněží...
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sedlakjura
Jak mohl rozvod paní "vyřadit z komunity věřících". Připouštím, že mohla, dle katolického náboženství spáchat tzv." těžký hřích", ale za to se snad z katolické církve nevylučuje, nebo se mýlím? Pomiňme, že si, s největší pravděpodobností, dotazy sami autoři vymýšlejí. Pokud někdo věří v Boha, či Ježíše Krista, neznamená, že za celý svůj život nemůže tzv. zhřešit. Pokud je tedy paní i nadále věřící, nemůže ji tedy nikdo "z komunity věřících" vyloučit. Z té se snad může vyloučit pouze sama tím, že by přestala věřit! Obavy z toho, že se nedostane do nebe, jsou úsměvné a rovny uvažování malého dítěte. Myslel jsem, že " Pánbíčka" na obláčku jako pana Bartošku, a "nebíčko" jako v "Z pekla štěstí..." si představují možná malé děti. No a ještě pak paní Alex, samozřejmě!
jostom
Nějak jsem nepochopil jaký je rozdíl mezi dobrým člověkem a dobrým křesťanem