Zajímavosti

Zpět na článek

Roger Waters zbořil zeď a obhajobou válečného zločince Putina klesl až ke dnu

41 komentářů

Jethro Skicher
Roger Waters je borec a má pradu ,kterou nechtějí někteří slyšet...
Lilith Černá
Jen proto, že nějaký idiot prohlásí, že je Putin zločinec, nemusí ho tak ještě vidět i ostatní. To jen u nás se lidi trestají za názor.
Co je potom gauner jako Bush, Obama, Sarkozy, britské vlády? Všichni víme, jak nám lhali s Milosevicem, že je to válečný zločinec a Thaci zase hotový dobrodinec lidstva. Krvavá Madla, další zločinec, si s tímto vrahem podávala ruce. A jak to nakonec dopadlo? Madla je v pekle a Thaci odsouzený zločinec. Totéž se bude jednou odehrávat i s osobou jménem Zelensky (předtím to byla zlodějka Tymošenková a Porošenko - zprvu vynášeni do nebes, poté označení za gaunery). Já bych nepředbíhala událostem.
Misot
Teď tady máme ruskou propagandu, ukrajinskou propagandu a pravdu umlčovanou prvníma dvěma...
Miroslav Edler
Bohužel i můj donedávna oblíbený Bryan Adams přebírá aktivně chcimírovskou rétoriku, a nejen to natočil nový protiválečný song a k němu klip. Chodí v něm s bílou vlajkou se symbolem hippies po bojišti a rozflákaném městě. Volá po vzniku mírového hnutí. Je mi z něj smutno. Viz jeho Twitter
Gogol
@Miroslav Edler No jo, mír je sprosté slovo a ten, kdo bojuje proti násilí v jakékoliv formě je vyvrhel! Je nutné mít ten jediný správný názor a kdo jej nemá, ten musí být umlčen. A tomu se říká "demokracie". Z toho je zase smutno mi.
Lilith Černá
@Miroslav Edler Aha, chcimír... Takže vy radši na frontu?
NrteP
To, že si v různých kapelách dávali navzájem do držky, to není nic nového. A že muzikanti, sportovci atd. mají názory rozdílné, je normální. Taky jsou to jenom lidé a jejich počínání je lidské a my můžeme zase jako vždy souhlasit nebo nesouhlasit. A to je dobře.
giorgio287
Pokud se nepletu, každý si může myslet a říkat, co chce. Kupodivu i Roger Waters. Nebo je dovolen jediný správný názor?!?
Soňa Benešová
Jak nade mnou v O2 aréně plulo prase se symbolem dolaru, tak jsem si vzpomněla na příběh z mládí. To jsme měli v ročníku jednoho slabšího studenta, který tzv. sotva lezl. Když jsme měli dělat zkoušku z Vědeckého komunismu u ředitele Ústavu marxismu leninismu na VŠ ( technické), pěkně jsme se klepali. Tu se otevřely dveře a onen student, rozesmátý, že má za 1. Ptali jsme se ho - cos mu řekl: Řekl jsem mu, že americký imperialismus se klaní zlatému teleti dolaru. Za 1. Waters holt má čuníka.
Soňa Benešová
Waters je mimoň. Zeď jsme viděla. Na zdi byly oběti kapitalismu, například mladý muž, kterého kdesi omylem zastřelili na letišti. Nebyla tam ale jediná oběť z východního bloku, i když do východního bloku svoji zeď úspěšně vyvážel. On neví nic o železné oponě, gulagu, umučených lidech, nic neví. Je třeba se vyvarovat toho, abychom si politické názory utvářeli podle osob ze šoubyznysu, herců, zpěváků, hudebníků, ani podle spisovatelů a filmařů, pokud se nezabývají dokumentem. U umělců je rozhodující emoce, ale emoce je špatný rádce v politice. Rozum, ne cit. Sportovci jsou taky mimo, ti mají jednoduchý svět. Depardieu je propitej, a taky Jarek Nohavica. Stáří, chlast a emoce. Co z toho asi vzejde?
Misot
@Soňa Benešová Já zas pamatuji klip Zeď z 80. let na rakouské TV s pochodujícími sovětskými holinkami dusicimi demokracii a pro všechny mé vrstevníky byla tato skladba a skupina Pink Floyd představitelem západního kulturního odporu vůči sovětské totalitě... A teď je Rogers nepohodlný, tak se falšuje i jeho minulost.
Uživatel_5646265
@Soňa Benešová Milá Soňo, je vidět, že výuka marxismu -leninismu u vás na škole na vás zanechala dodnes následky. Bohužel se chováte přesně jako komunisti. Ten kdo má jiný názor je "mimoň" atd. K politice se mohou vyjadřovat jenom "ti správní"? Prostě to co se nehodí - umlčet.
Z vas by byl výborný ideolog KSČ.
Byl jsem také na tomto koncertě a nikdejsem tam neviděll žádnou ruskou propagandu. To co Waters řekl klidně a pár hlupáků kvůli tomu pískalo bylo:
"Místo toho, aby po roce válčení se situace uklidňovala, pár lidí ji neutále eskalují. A den za dnem jsme blíže katastrofě."
Co je na tom nepravdivého? Co je na tom špatného?
Pavel Molík
Proč zatracovat Waterse za jeho nonkonformní názory, které nezapadají do ideologických škatulek eurohujerského katechismu ? Watersovy výstřední názory mohou vadit tak akorát hlasatelům a prosazovatelům jedné jediné správné pravdy. Je logické, že při nesmyslném válečném požáru, do kterého pořád přilévají hořlavinu v podobě nových a novějších zbraní falešní obránci demokracie, paralelně probíhá informační válka. Waters při své povaze, jejíž pods*** vyplývá z premisy nebýt poslušně zařazenou ovečkou do stáda mečících oveček podle taktovky z Bruselu či Washingtonu, pochopitelně nemá prodejnou lokajskou duši jako třeba předáci EU. Buďme rádi za každý odlišný a neotřelý názor na závažné události kolem nás, neboť právě tyto originální názory nám, kteří jsme denně krmeni jednostrannou propagandou v intencích bruselské politické korektnosti, pomáhají tříbit své názory a tak se lépe orientovat v oné informační válce. Ani jedna válčící strana nemá stoprocentní pravdu. Naše civilizace potřebuje více Watersů, abychom nevyhnili v uniformní sterilitě správně ideologicky uvědomělých názorů, které nám vnucují nepřátelé demokracie z Bruselu či Washingtonu. Právě ve Washingtonu nyní trapně exhibuje politický hochštapler Biden....
Soňa Benešová
@Pavel Molík Já bych byla vděčná za každý otřelý názor. Neotřelé proputinovské, protiamerické a protievropské názory na mne vyskakují v porovnání s otřelými protiputinovskými, proevropskými a proamerickými názory v poměru 1000 ku 1. Asi jak taky na plné pecky běží ruská propaganda.
giorgio287
@Soňa Benešová
Jistě. Za debily ve vládě může Babiš. A Putin. A fašistovi Banderovi je třeba stavět pomníky.

Tímto tempem se brzy od soudruha Pávka a eurosoudruha Fialy dozvíme, že hrdinní vojáci zbraní SS osvobodili od Rudé armády Osvětim!

Zaplať Bůh za lidi jako Roger Waters, kteří své názory říkají nahlas. A doufejme, že nás za obdobné názory nebudou stavět soudcovské *** ke zdi...
Radek Sedlák
@Soňa Benešová naprosto s Vámi souhlasím. Děkuji, k tomu není co dodat.
Uživatel_5646265
@Soňa Benešová Milá Soňo, kde řek Roger Waters něco proti Evropě?

Opět dokazujete, že výuka Marxismu - Leninismu na vás zanechala hluboké následky a řídíte se jí dodnes.
Gogol
@Pavel Molík Souhlas, líp bych to nenapsal. Ale tady budete asi za vyvrhela.
Tomas Hajek
Starý kašpar, který brzy dokašparuje. A další generace o nějakém Watersovi nebude vědět zhola nic........
giorgio287
@Tomas Hajek
Další generace nebude vědět nic o vlastizrádci Fialovi. Ale skladby od Pink Floyd tu už zůstanou na věky.
Uživatel_5646265
@Tomas Hajek A co o tobě? Bude vědět vůbec někdo?
Gogol
@Tomas Hajek Nic nebude vědět o tobě. Na rozdíl od Waterse jsi ubohá nicka!! Včera jsem byl na jeho koncertě a to by ses dívil, kolik mu tleskalo mladých lidí. Je teda fakt, že se ozval i nesmělý pískot pár jedinců, ale většina mu aplaudovala!!
Tina66666
Článek přesně dokazuje úchylný trend poslední doby. Kdo neleze do zadku ua a usa , je největší vyvrhel . Je-li to člověk slavný, navíc stále úspěšný, je to ještě větší vyvrhel. Roger Waters je prostě skvělý muzikant a performer, který navíc dokáže říci svůj názor nahlas ! A že se to někomu nelíbí? No jistě, že se to nelíbí a nehodí. Nesmí se to líbit. No, tak, komu se to nelíbí - nelezte ani k tomu baru, nezasloužíte si to....
Uživatel_5453358
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Uživatel_5646265
@Uživatel_5453358 Děkuji, že jsi nám všem ukázala svoji "slušnost a inteligenci".

Možná by to stálo za to začít používat to, co máš mezi ušima. Fanatismus je nebezpečná věc. Stejně jako @sonabenesova se chováš i ty. Jiný názor je ošklivý a je potřeba jej umlčet, že?
Gogol
@Uživatel_5453358 Kde nejsou argumenty, tam jsou vulgarismy. A víš, že vyhrožování smrtí komukoliv je trestné? Ty máš jediné štěstí, že pro naši justici a "naši" vládu šíříš ten jediný, správný názor. A tomu se tady říká "demokracie"!
Soňa Benešová
@tina666 Watersovi v r. 2013 přišlo vtipné symbolicky střílet samopalem do publika. To už teroristické útoky v Evropě byly v plném proudu. Byl to nepříjemný pocit.
Radek Sedlák
@Soňa Benešová Waters je mimoň i přes jeho muzikantskou neřekl bych genialitu ale zručnost. Bez Pink Floyd by o něm nikdo nevěděl...
Uživatel_5646265
@Radek Sedlák

Ty jsi doopravdy velký vtipálek....
Uživatel_5646265
@Soňa Benešová Je zajímavé, že hejtíš Rogera Waterse a přitom lezeš na každý jeho koncert. Normální je, že když se mi něco nelíbí, nechodím tam.

A opravdové střlení do lidí ti nevadí? Nebo to je taky "nepříjemný pocit?
Jan Drápal
Je mi z něj na blití.
Richard Bartoš
Tak záleží na úhlu pohledu. V naší pokrytecké době dostávají Nobelové ceny míru lidé kteří také stojí agresivní válečnou okupační politikou
maurise76
Když něco takového udělá někdo obyčejný, tak je vše v pořádku, ale jak někdo slavný, tak se můžete posra..
Uživatel_5476661
Vaclav Trvaj
Jiří Holubec, ty seš obyčejnéj fůl...
Karel Donát
U nás zase máme dezoláta Landu
Avenger2008
Uživatel_5476661
pupak_1
Na koncert toho rusáckého ubožáka bych nešel, ani kdyby mi za to někdo zaplatil.
Nechutná postavička.
Petr Kosicka
Jenom teda pro autora - The Wall neni Song, ale dvojalbum 🙂
Václav Falc
Tady jsou jasné následky užívání drog.Ani když byl ve formě,na Gilmoura neměl.Ale proč se tihle SKŘETOVO obdivovatelé za ním neodstěhují?Spíš už nikoho nezajímá,tak se chce připomenout.