Rozhovory

Zpět na článek

Viliam Buchert: Petr Pavel nás možná ještě překvapí. O jeho názorech na domácí politiku nevíme skoro nic

3 komentáře

giorgio287
Od soudruha Pávka - rudého dunihlava, zvyklého nemyslet a poslouchat rozkazy, nemá smysl očekávat myšlenku, natož názor.

Soudružka manželka jej možná učí recitovat Jasánkovu báseň Vrazi z Wall Streetu - a to je podstatné! Na hradní merendě k výročí VŘSR s ní soudruh oslní všechny přítomné.
Avatar - denisz
denisz
Už i provládní novináři Schwarcz a Dolejší konstatovali, že na tiskovce Pavel nebyl žádný rétor ani intelektuál, je úplný opak vždy zajímavého podnětného i někdy kontroverzního Zemana. Jeho poradci napsaný projev četl, byla to ale trapná stafáž byrokrata. Vůbec se nezmínil o nelehké situaci v ČR, kterou by měli politici aktivně řešit. Je narcis, chce být lidový, rozdává úsměvy. Rady od poradců hýří ale trapnostmi typu, „Rusi ve světě je třeba izolovat, jako Japonce v době války, čímž svět šokoval svoji hlouposti. Zelenskymu falešně nasliboval rychlý vstup do EU i NATO, neboť on to rád slyší, i když nesplňují žádná kritéria. A podobně . . Přítel po boku Kolář se tedy moc nepředvedl a svého přítele prezidenta jen ztrapňuje. Pavel možná po 100 dnech ve funkci zjistil, že musí začít raději používat rozum vlastní, některých nepotřebných poradců se zbaví, zredukuje neúčelné formální aktivity a dá si nejdřív do pořádku „ambiciosní“ rozhádanou novou hradní suitu.
LUF __
Pavel je voják a ideální voják žádné politické názory nemá. V předvolebním boji se marketérům povedlo tuhle věc zamaskovat, že prakticky žádné debaty nebyly. Prostě slouží nejvyššímu šéfovi, kdysi to byl SSSR, dnes je to Brusel. Už vládu napomenul, že ještě neratifikovala Istanbulskou úmluvu