Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Zelenskyj v Praze je symbolický vzkaz pozemanovské bídě a kvičení odpůrců Ukrajiny

27 komentářů

Jaroslav Prevratil
Selensky v Praze je ostuda našeho národa a ukázka bezpáteřnosti našich politiků a prezidenta
Saša Krach
Dodatek...Ukrajina dostane kazetové bomby.....a zasype s nimi okupanty. Okupant odpoví stejnou municí.....Vojáci obou stran se mají na co těšit....Budou vděčný.
Pavel Maleček
Buchert má v obhajobě pomoci Ukrajině pravdu, vč. znechucení z proruských chcimírů, jejichž skutečným cílem je před Ruskem kapitulace.

Ovšem neměl by ve své vůči vládě chvalozpěvu opomíjet to, co pomoc Ukrajině devalvuje a v očích občanstva znechucuje až k odmítání vede. Nejde jen o až otravné zamoření veřejného prostoru Ukrajinou (i s pomocí "našich", v reálu provládních ČT a ČR), když už se člověk bojí otevřít konzervu či odkrýt záchodovou mísu, v obavě že na něj Zelensky vyskočí. Či tzv. vládní úspory, když vláda evidentně podělaná z říznutí do zisků nejbohatších (i ze situace okolo války na Ukrajině), ořezává podporu sociálně a zdravotně slabých skupin obyvatelstva.

Jde také o to, že souběžně s chvályhodnou pomocí Ukrajině vláda ohýbá hřbet před všemožnými šílenostmi z hlav bruselského papalášstva. Které už otevřeně tlačí na přeměnu EU z uskupení demokratických národních států na jimi centrálně řízenou socialistickou totalitu. S ideologií neomarx-progresu a jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštěním.

Když z této mlhy "dobra a rovnosti pro všechny", až bučí snaha v prospěch politicko-byznysových "elit" běžné obyvatelstvo zbavit majetků i občanských svobod a udělat z nich polootroky ala Čína. A demokracii otesat jen na prázdnou skořápku prý demokratických, ve skutečnosti zmanipulovaně totalitních mechanismů.

Přičemž tahle bruselská totalita je ve své destrukčnosti nejen pro Česko mnohem nebezpečnější než ruské řádění na Ukrajině.
Uživatel_5555510
Tento Váš text, pane Bucherte, je zásadní, jasný a výborný. Díky za něj. Jiří Šodek
hulin never die
zadne kviceni proruskych prasat si cestu nerazi. Kam prijdou, promptne dostanou pres p...u
giorgio287
Soudruh Buchert právě provedl politické školení mužstva. Pohov, soudruzi!

To čtu Reflex, nebo Rudé právo?

Nejvíc legrační je, že snad naše zemička v mezinárodní politice něco znamená - leda tak velký hov.no! I kdyby jsme na dluh atomovku tomu zelenými gangsterovi do Kyjeva dodali!
Uživatel_5555510
@giorgio287 Váš komentář, pane Giorgio287, je mrzký, obscénní. Hanběte se! Jiří Šodek
Richard Šebesta
Pane Bucherte s některými vašimi výroky se nelze ztotožnit. Konkrétně v tomto članku.Takže když budeme hodnotit minulost ve 20.století tak pravý opak toho co píšete je pravda.Právě na základě našich historických zkušenosti z 20.století jsme měli zůstat neutrální. Naše pakty vojenské jednak před 2.válkou a po ní kdy nás ono členství a spojenectví s kdekým stejně neubránilo od agrese. V roce 1938 nás zradil západ (Anglie a Francie) a v roce 1968 zase východ (VS) mohu-li to tak jednoduše napsat. To jsou fakta ! Proč být v nějakých paktech když nám stejně nepomohou ! To buďme neutrály jako Rakousko,Švýcarsko či po 2.válce taky Jugoslávie či Švédsko a máme klid. Rovněž pokud jde o Zemana neříkáte celou pravdu. Jsem poslední kdo se chce toho lháře a kořaly zastávat ale byl to právě Zeman který podvedl voliče soc.dem. slíbil referendum o členství v NATO ale když vyhrál volby jak je jeho zvykem svůj slib nesplnil a jeho vláda nás přivedla do NATO !
hulin never die
sebesta, Ukrajina je tvuj nejlepsi pritel. Diky ni ti zadny rus nesebral zachod, ani valchu. Ukrajina bojuje i za tebe. Kdyby sem prisel rus, jako kolaboranta bychom te povesili.
giorgio287
@hulin never die
Ukrajina je čí největší přítel? Zlodějů, zkorumpovanců a gangsterů.
Co hulíš vyhulíne?
Richard Šebesta
@hulin never die Ty " mudrlante " a proč Rakušáci nemají strach z Rusa ? To jsem zvědav co za debilita z tebe vyleze ? Jen ještě jedno školení ze zeměpisu protože o tvých znalostech pochybuju jsme zhruba od Ruska stejně daleko ! Panimaješ ?
hulin never die
ti jsou z rusa stejne vyklepani jako ty. proto s nim - jako ty - nechteji bojovat. Ja nemuzu za tvoje sracske videni sveta, snaz se sam.
Uživatel_5555510
@Richard Šebesta Pane Richarde Šebesto, neužívejte slova jako "debilita" v příspěvcích. Pan Hulin never die má v podstatě pravdu. Děkuji. Jiří Šodek
Uživatel_5555510
@hulin never die Až na to pověšení je Váš text, pane Huline never diei, velmi dobrý.
Richard Šebesta
@Uživatel_5555510 Vážený pane Šodku. Laskavě mi neraďte co mám a nemám říkat. A pokud jde o tu pravdu . Co to je pravda ? Většina zde diskutujících neuznává argumenty druhého i když jsou pravda. Já osobně argumenty druhých beru pokud vím že mají racio.Ale Hulin never Tempter a podobni mají jen blbé kecy a nic víc. Takže jak je to s tou pravdou ? Je třeba pravda že NATO vraždilo v Srbsku bez mandátu OSN v roce 1999 když házeli " humanitární bomby " ? Co myslíte ? Nebo je každý kdo tvrdí že válka na Ukrajině nemá vojenské řešení proruský trol jako třeba naposled bulharský president Radev ? A co šéf PRO Rajchl je proruský trol když místo vojenské pomoci Ukrajině navrhuje jen humanitární a nechce zde žádné cizí základny ale přitom možná paradoxně je pro naše členství v NATO ? Což přiznám na rozdíl ode mne. Jak to je s tou pravdou ?
hulin never die
@Uživatel_5555510 no děkuji, já to ještě vyladím
Evžen David
Díky pane Bucherte,Váš článek popisuje přesně to co mám na srdci.
Zdeněk Trojan
Kdo to psal, tohle to, kdo to psal? Vždyť je to jak agitka z 50tych let min století.
Tím víc ve mě budí ostražitost a kritičnost vůči Ukrajině. I neni všechno černo bílé a Zelensky nemá svatozář
Evžen David
@Zdeněk Trojan agitky jsem zažil a článek pana Bucherta je dokonalá žurnalistická práce,ale Vaše reakce připomíná bolševický odpad!!!
Zdeněk Trojan
@Evžen David Ve vší úctě, pane Davide, jak jste na to přišel?
giorgio287
@Evžen David
Buchertův článek je odporná bolševická agitka, soudruhu!
Richard Šebesta
@Zdeněk Trojan 100 % souhlas pane. Svět není černobílý a jak správně píšete Zelensky nemá svatozář ! To jen PRIMITIVOVÉ na jedné straně komunisté typu Skály a Konečné viní ze všeho Ukrajinu ale na druhé zase Lipav­ský,Fi­ala,­Černoc­hová viní ze všeho Rusko. Přitom pravda je jak už to tak bývá někde uprostřed. Svou troškou do mlýna beze sporu k válce přispěl i západ (NATO a EU) svou neústupnosti se pokusit o jednání s Ruskem a Ukrajinou a najít kompromis. Zelensky nyní jezdí po Evropě a natahuje ruce, dejte a pozor stejný názor jako já mějte ! Když se někdo odchýlí od jeho jediné pravdy viz.bulharský president Radev je oheň na střeše ! Zelensky byl schopen se s ním i před novináři pohádat protože si bulharský president dovolil mít svůj názor a řekl že tato válka nemá vojenské řešení. Já být tím Bulharem tak Zelenskeho vyhodim. Když se host neumí na návštěvě chovat co s nim ? Ven !
Uživatel_5635171
@Richard Šebesta mluvíte jako rusky šváb. Bezpáteřní proruske čuně, které by prodalo vlastní národ. Za názor považuje zbabělost a patolízalství Rusku. Rusko je říši zla. Bylo, je a vždy bude, dokud nebude rozděleno. Doufám, že k tomu dojde brzy a tento národ zanikne
Richard Šebesta
@Uživatel_5635171 A vy jako PRIMITIV ! A s primtivy se nebavím. Jen jedna poznámka když k vám přijde návštěva a začne si na vás vyskakovat vy mu bude ještě podstrojovat ? Já ho vyhodím !
hulin never die
@Uživatel_5635171 to je rusky svab jak malovanej
tempter
@Richard Šebesta Tobě Cyrdo pořád nedocvaklo, co se stalo 24/2/2022. Tak jen připomínám, rusko pod falešnými záminkami napadlo suverénní stát Ukrajinu se špatně skrývanými cíly a to rozvrátit Ukrajinu jako stát a dostat ji zcela pod svou kontrolu včetně krádeže jejího území a nerostných surovin. Že nešlo o žádnou ochranu rusky mluvícího obyvatelstva svědčí desetitisícové ztráty civilních obyvatel a zcela zničená, před válkou prosperující města na rusy "osvobozovaném" území. Padne-li Ukrajina, přijdou na řadu další. Jo, svět není černobílý, ale mezi pravdou a lží není nic, z toho se nevykecáš ty nevzdělaný a hloupý "mírotvorče".
Richard Šebesta
@tempter Už jsem ti jednou psal. Ukrajina musí vyhrát i kdybychom my Češi neměli co žrát ! Tak nechápu co tady furt opruzuješ a píšeš za bláboly !