Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Proč restaurace odmítají platby kartou? Není za tím jen dávno zrušená EET

31 komentářů

Jan Vaňura
Za vším je ten zloděj živnostník,který na těch malých vesnicích se snaží v určitých měsících přežívat aby měl aspoň na zdravotní a sociální pojištění to nikdo nevidí,že ta platba kartou je opět za každou transakci zpoplatněná tudíž další odvod někomu do vesty, kdo proto nehnul ani prstem, to je v pořádku? Ale uděláme dacana z toho živnostníka,a ještě mu to osladíme větší zátěží za vše a na vše a dáme si lahváča v akci za 11.90 sedneme si doma do garáže a budeme se smát jak jsme mu to hezky nandaly. A naši zákonodárci budou spokojeni že se lidi neschází, nesbližují,co kdyby na ně něco ušily.
Harry Breindl
Hloupý, hloupěší, nejhloupější. Již tisíce let existují peníze, a najednou se začíná krádst. Kdo to asi krade. Je to slušný člověk a nebo komunista, anoista a přilehlý povl ?
Panpavek3003
@Martin Tuhý ty jsi debil, viď 🙈
Panpavek3003
@Martin Tuhý hele chytráku, ve stánku se nikdy nedostanou na jedno procento. Navíc u malych plateb je poplatek počítán jinak, nevýhodněji. Tak nemel hlouposti ty absolvebte humanitárních věd. Měl jsi absolvovat nějaký jiný obor, kde by si vydělal lepší peníze.
Panpavek3003
@Saša Krach no zrovna Rakousko bych do toho netahal, tam berou karty ještě míň, než u nás, ovzlášť mimo velký města. To samý Bavorsko.
Martin Tuhý
@pupakk Živnostníci v ČR jsou paraziti na systému, to že naprostá většina z nich zároveň krade ví i děti ve školce, to není závist, jen popsání faktu.
Martin Tuhý
@Panpavek To jo no, 1% poplatek, to je úplná sodoma gomora. Absolvent humanitních věd možná jen nechce podporovat zlodějského prodavače klobás.
Martin Tuhý
Na rovinu, kdo nebere karty, tak je to z 90 % jen proto, že krade, to je vše, nic hlubšího v tom není. Pracoval jsem kdysi na brigádě ve 4 různých barec­h/res­taura­cích, v pohostinství se krade doslova všechno, každý druhý je zaměstnán na černo nebo minimálka + na ruku, vykazují se komické tržby a "faktury" napsané na ubrousku nejsou výjimkou. Každý to ví, ale nikdo s tím nic nedělá, ba naopak, kontrola je označována za komunismus! a restauratéři za ty naše zlaté ručičky )
Martin Tuhý
@Jana Pletánková Jakože kvůli 1% poplatku se to nevyplatí?
Martin Tuhý
@martin simunek je snad každého věc jestli dá nebo nedá peníze navíc, tedy dýško. V některý státech se dává (př. Německo), někde je to povinnost (př. USA), jinde se zase nedává (př. Belgie) a jinde to zase berou jako urážku (př. velká část V a JV Asie). Živnostníci jsou v systému, jak je v ČR nastaven paraziti, sorry, ale je to tak.
Martin Burian
Opravte mě ale za převod z mobilu na mobil se něco platí? Platím mobilem a dostávám i odměny. Poplatky za terminál je stejná zlodějina jako poplatky za vedení účtu, které existovali jen u nás. Jestli někdo dál platí doporučuji přejít k jiné bance. Jezdím s manželkou na trhy a nekteří prodejci mají i terminál. Nám ještě nikdo nechtěl platit kartou ale kdyby chtěl vytáhnu mobil. Šedá zóna? Platím daň v zaměstnaní, platím daň ze všeho co zaplatím. Má stát právo zdanit mě co dělám navíc? Když někdo bude mít 3 zaměstnání bude ve všech odvádět daň? Když ve svém osobním volnu budu hrát v hospodě karty o peníze bude mě to někdo chodit danit? Když budu chodit do lesa sbírat šišky a ty pak prodám budu platit daň? Co bych si pak dal do nákladů když půjdu i k nakupujícímu pěšky? Pokud mě činnost živý mohu naúčtovat lidem částku s promítnutou daní a dát si do nákladů cokoli. Od účetních jsem slyšel jak si tam nekteří dávají od narozeninových oslav až po umělé oplodnění manželky. Takže vše ohledně "podnikatelů" je jen okecávání a výmluvy. Lidi co se neumí nebo nechtějí vymlouvat dělají ve fabrice a mají klid. Výplata co dojde na účet nejde z části na náklady a provoz aby mohla dojít další výplata. Tyto peníze jsou čistě na jejich osobní potřeby. Jednoduchý život.
Živnost je složitější ale zase svobodný život. Máme volbu stejně tak jakým způsobem platit. Není lenost platit kartou. Není nutnost platit dýško když si to dotyčný nezaslouží nebo když mám sotva na samotnou platbu. Pokud chci tak si najdu cestu ke slevě stejně tak jako k odměnění za přístup ochotu kvalitu rychlost nebo třeba jen úsměv. Život není černobílí přesťame s tou polarizací. Dá se platit virtualní měnou nebo směnou. Da se platit službou. Dá se platit materiálem. Prestante me rozčilovat tím že se vezmou 2 hlavní a vše ostatní neexistuje. Nepracujte pro algoritmy. Žijte ten bohatej život kolem vás.
martin simunek
No pokud tady někoho tolik obtěžuje nosit u sebe hotovost, tak je u mě dost divnej a línej k tomu.
To jsou, mimochodem, lidi., od kterých zpravidla neuvidíte dýško. A to ani v restauraci. Kolikrát jsem toho svědkem. V zahraničí je slušnost buď přidat 10% k částce na kartě nebo dát spropitné v hotovosti, aby se z něj nemusely platit daně, protože je to určené jako odměna pro personál, nikoliv pro stát.
A s tím souvisí i to, co tu někdo moc chytrý psal - že se některé státy snaží všemožně omezovat hotovost. Proč? Protože jsou čím dál tím víc nenažranější!
Pak tu byla taky rada, ať jdou živnostníci makat do fabrik. Tak to už jsem slyšel od bolševiků, socanů a odborářů.
Měl by se udělat seznam lidí, kteří tohle říkají, a ten by měl být k dispozicí živnostníkům. Jsem zvědavý, kdo by k těm chytrákům jezdil, když se jim doma něco rozbije🤣.
Jana Pletánková
Chtěla jsem aby mi klientky platili kartou bohužel banka nastavila procenta a poplatky tak že se to nevyplatí.
Aleš Prokop
@jameson Hotovost u sebe nenosím, takhle jednoduché to je.
Aleš Prokop
Pokud, je vedle poplatků za transakce taky potřeba mít peníze na placení zaměstnanců bokem, pak je potřeba tuto příčinu třeba zmenšit.
Saša Krach
@Bruno Ferari Přesně tak,,,půjdu tam na večeři,,,,sice s rozpočtem pro rodinu až zaplatím budu v prd... Ale podpořím vládu a pana X co toto prosadil...😭😭😂
Saša Krach
Politické rozhodnutí zrušit EET je údajně zavázat si voliče kterých se to týká...Vláda nakonec má páky jak tento výpadek nahradit...Další balíček a on to někdo zaplatí 😂😂😂 Svět jde a přechází na bezhotovostní platby...a to zdůvodu zabránit podvodům a ušetřit na servisu oběživa. Nás to dožene...To už tato vláda bude v historii a brečet pro ni budou jen nepoc­tivý­....😭😭­😭😂😂😂😂😂
Saša Krach
@Václav Vojvodík A co se kouknout třeba do Londýna...Tam se bez karty ani neuprdneš na WC.😂😂😂😂😂😂 Nebo Rakousko 😂😂😂😂Nebo 😂😂😂🦧🦧
Václav Vojvodík
Jaké je u nás zákonné platidlo? Jakou měnu u nás používáme?
Myslím, že ani MasterCard ani Visa se nejmenuje 🤣🤣
marmato
A co to udělat tak,že poplatek se strhne z karty platícímu zákazníkovy
Panpavek3003
Sám se vztekni, mimo velký města se na dovolený, nebo na vejletě ani nenažereš, hodinky si můžeš nabouchat. A ne jen u nás, ale ještě ve větší míře třeba v Rakousku a Bavorsku.
Si v tý vesnický hospůdce můžeš maximálně volizovat to sklíčko od hodinek 😃😃😃
Panpavek3003
Naprosto přesně napsáno. Za placení hodinkama, telefonem, nebo mrknutím voka si prostě připlatíte. To zase bude breku u stánku v kempu. Jé ta klobása je drahá­...pos­kyto­vate­lé terminálů jsou nenažraný. Malé platby jsou extrémně nevýhodný, ale absolvent humanitárních věd prostě chce a chce a chce platit tim mobilem, místo aby si vzal sebou pár stovek do kešeně.
Bruno Ferari
Tak ted budeme v tom Michelinove gastro pruvodci, tak se to jiste projevi ve vetsi navstevnosti gastro provozu, jak deklaruje vlada pri obhajobe poplatku...a hospodsti uz nebudou mit duvod fungovat v sede zone
Uživatel_138406
@jameson v čem jsem líný, když platím kartou?
Mám s sebou neustále nosit dvacet tisíc v peněžence?
Je 21. století a když se tomu někdo nehodlá přizpůsobit, zaslouží si ukončit činnost.
A zaostalci se můžou klidně vzteknout.
Uživatel_138406
Pro mě je to jednoduché. Už dva roky jsem nikde nepotřeboval hotovost. Pokud někde nepřijmou platbu kartou, jejich smůla, jdu tam, kde ji přijmou.
To, že jsou v hospodách zaostalí je jenom jejich problém, oni přijdou o zákazníka a konkurence s terminálem má vystaráno.
pupak_1
Pěkně popsáno, bohužel líní kartáři a závistivci, kteří si myslí, že živnostník okrádá stát a má doma i WC mísu ze zlata, stejně nepochopí a neuvěří.
Jan Vaňura
Šedá ekonomika je dost široký pojem který se dle mého názoru netýká jen živnos­tníků,­pédni­kate­lů.Je tu spousta firem které vyplácí minimální mzdy zbytek dávají na ruku,bohužel je to mnohdy lidem kteří mají nějaké finanční problémy,ale na druhou stranu kdo jim za to mnohdy může? Jsou mezi nima i tací kteří se do té dané situace dostaly až tak ne svojí vynou.Pak jsou tu sezonní firmy hlavně stavební kde jsou dokola zaměstnáváni lidé od jara do podzimu a zbytek sedí na pracáku a za vcelku pěkné podpory. Takže co vložily do systému ta vytahají zase zpět a někdy ještě o něco víc. Pak jim ještě v dubnu vrátí daně a mnohdy je to celkem dost.Takže pokud jste zaměstnán 12 měsíců v roce za férovou mzdu tak je to super. Já mám bohužel zdravotní omezení s kterým mě nikdo zaměstnat nechtěl tak jsem se vrátil ke své profesy kterou jsem se vyučil a dělám sám na sebe.Kdybych neonemocněl tak bych do dneška délal ůplně něco jiného a jako zaměstnanecTakže jsou situace že člověk podniká mnohdy i proti své vůli.
Saša Krach
@Jan Vaňura Tak se omlouvám...ale pokud se živím tak že se nemohu uživit. Pak jít do důchodu a mít nicotný důchod...a jít na stát,,,,dej,,,,a kdo dá,,,,stát ne...zase jen zaměstnanec 😁 a šedá ekonomika nastartována už vůbec ne. A miliardy státu ze šedé ekonomiky budou chybět
A kdo to doplatí,,,,zase jen zaměstnanec....A kdo za to může....Asi Babiš zrušil Eet.­...😂😂­😂😂😂😂😂😂­😂😂😂😂zd­ravím.
Jan Vaňura
Saša krach až budete mít odmakáno co mám já ať jako zaměstnanec tak jako živnostník a vůbec ne jako restauratér tak teprve někoho hodnoťte.Urážet Vás nebudu to jepod mou ůroveň neurážím někoho kdo za to nemůže.
Saša Krach
@Jan Vaňura Co jít dělat...třeba někam do fabriky....rádi tě přijmou a pokud budeš dobrý i vyděláš...a nemusíš žít v bídě...masochisto 😂😂😂😂😂
Saša Krach
Všude na západě mají registrační pokladny...Anglie a jiné státy ruší hotovost vše se platí kartou i pouličním prodejcům... Stát si hlídá šedou ekonomiku ,,,,tedy ten náš ne 😂😂😂 Ten obere důchodce a dá úlevy svému voliči😭😭😭😭 Takový hostinský když obere stát o 10000kc malá domu asi 3000. 😂Vláda to vybere od zaměstnanců ti to mají jasné...😂 chudáci. A pirát Michálek ,,,prý to mají hlídat úřady...😂 Bože to je ale ........Pokud se někdo neuživí může se stát zaměstnancem a nemusí krást ..omluva pro tuto činnost není,,,omlouvá ji jen .......