Komentáře

Zpět na článek

Vladimír Pikora: Karty versus hotovost? Snaha všechny kontrolovat, nebo jen okurková sezóna?

10 komentářů

Lubica258
Já mám v peněžence, kterou jsem si objednal z http­s://ww­w.pe­nezen­ka.cz­/pene­zenky/ , jak hotovost tak i kartu. Doporučila bych si zjistit, jak i obchodníci platí za to, když u nich zaplatíte kartou. Když se zaplatí hotovostí, tak o vás nikdo nic neví a žádné další poplatky z toho nejsou. Takže když přede mnou někdo v obchodě platí 10 rohlíků kartou, tak mi to přijde smutný...
Pavel Maleček
Má pravdu Pikora, za platbou kartami je především snaha kontrolovat, manipulovat a nařizovat. A pak stejně jako u nesmyslných bankovních poplatků mastit si kapsu. K čemuž je potřeba krom "elitářských" nenažranců hlavně zpitomělých mas. Které do digitální ohrady, dojičky a nakonec jatek (stejně jako hitlerjugend či rudí svazáci) za nadšeně pokrokářského hýkání vlezou.

Vše by bylo jinak kdyby platila povinnost u každé elektronické platby uvádět částku, kterou zblajzne platbu zajišťující firma. A oficiálně ji přenést z obchodníka na zákazníka ... což už se stejně děje.
Martin Tuhý
@Pavel Maleček Tak jestli podnikatel nemá naceněné zboží včetně všech poplatků (i těch naprosto směšných za platbu kartou), tak by neměl podnikat, ale jít raději někam k pásu. Jinak je jasné, že čeští podnikatelé jsou proti jakékoliv kontrole, těžko se totiž na světě najdou větší zloději než Češi, tady kradou všichni a všechno.
Antonín Mecera
Viděl jsem na prodejně zmrzliny ceduli platba pouze kartou.. za mě palec nahoru.. tak si to děti hezky užijte.
viktor viktor
Karty ? Jde o kontrolu občanů, možnost blokovat účet, omezovat výběry atd. Právě tak elektro pokladny v obchoďácích, nebo nákup letenek na letišti. Děláte práci zadarmo za někoho jiného a těm jiným ještě berete job. Kdo to nepochopil je hlupák. Ne všechno ze západu je dobré. I tam jsou idioti, jako všude. V Itálii i v Anglii žádný problém s hotovostí. To je má zkušenost. Nenechme se těmi zelenými marxisty zblbnout !
Roman Primač
Ve Švédsku už prakticky nemají hotovost léta. Dokonce je na obchodech napsáno hotovost nebereme. U nás to bude karty nebereme, holt čeští podnikatelé a prostě krok zpět.
viktor viktor
@Roman Primač Čeští podnikatelé vědí, co jsou komunisti zač a co to je státní kontrola . Takže Česko je naopak o krok před Švédskem, které si zničilo svou rudou hloupostí prosperující stát a užiteční idioti ještě tleskají a obdivují. Nechat vedle sebe “ běžet “ stovky let vyzkoušenou hotovost i současný elektronický systém. Každý ať si vybere sám.
Soňa Benešová
V Londýně se už hotovost nedá utratit a v Itálii nemají jak vydat drobné a chtějí papírky a mince přesně. To jenom my jsme staromilci a proti všemu. A proto jsme chudí.
viktor viktor
@Soňa Benešová Chudí jsme proto, že nám vládnou finanční neumětelové a užiteční idioti jim ještě tleskají. Karty to nezachrání.
Gregor Detnar
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.