Komentáře
Zpět na článek
Vladimír Pikora: Karty versus hotovost? Snaha všechny kontrolovat, nebo jen okurková sezóna?
10 komentářů
Lubica258
0
Já mám v peněžence, kterou jsem si objednal z https://www.penezenka.cz/penezenky/ , jak hotovost tak i kartu. Doporučila bych si zjistit, jak i obchodníci platí za to, když u nich zaplatíte kartou. Když se zaplatí hotovostí, tak o vás nikdo nic neví a žádné další poplatky z toho nejsou. Takže když přede mnou někdo v obchodě platí 10 rohlíků kartou, tak mi to přijde smutný...
Přejít do diskuze
Martin Tuhý
@Pavel Maleček Tak jestli podnikatel nemá naceněné zboží včetně všech poplatků (i těch naprosto směšných za platbu kartou), tak by neměl podnikat, ale jít raději někam k pásu. Jinak je jasné, že čeští podnikatelé jsou proti jakékoliv kontrole, těžko se totiž na světě najdou větší zloději než Češi, tady kradou všichni a všechno.
viktor viktor
@Roman Primač Čeští podnikatelé vědí, co jsou komunisti zač a co to je státní kontrola . Takže Česko je naopak o krok před Švédskem, které si zničilo svou rudou hloupostí prosperující stát a užiteční idioti ještě tleskají a obdivují. Nechat vedle sebe “ běžet “ stovky let vyzkoušenou hotovost i současný elektronický systém. Každý ať si vybere sám.
Pavel Maleček
Má pravdu Pikora, za platbou kartami je především snaha kontrolovat, manipulovat a nařizovat. A pak stejně jako u nesmyslných bankovních poplatků mastit si kapsu. K čemuž je potřeba krom "elitářských" nenažranců hlavně zpitomělých mas. Které do digitální ohrady, dojičky a nakonec jatek (stejně jako hitlerjugend či rudí svazáci) za nadšeně pokrokářského hýkání vlezou.
Vše by bylo jinak kdyby platila povinnost u každé elektronické platby uvádět částku, kterou zblajzne platbu zajišťující firma. A oficiálně ji přenést z obchodníka na zákazníka ... což už se stejně děje.
Vše by bylo jinak kdyby platila povinnost u každé elektronické platby uvádět částku, kterou zblajzne platbu zajišťující firma. A oficiálně ji přenést z obchodníka na zákazníka ... což už se stejně děje.
Antonín Mecera
Viděl jsem na prodejně zmrzliny ceduli platba pouze kartou.. za mě palec nahoru.. tak si to děti hezky užijte.
viktor viktor
@Soňa Benešová Chudí jsme proto, že nám vládnou finanční neumětelové a užiteční idioti jim ještě tleskají. Karty to nezachrání.
viktor viktor
Karty ? Jde o kontrolu občanů, možnost blokovat účet, omezovat výběry atd. Právě tak elektro pokladny v obchoďácích, nebo nákup letenek na letišti. Děláte práci zadarmo za někoho jiného a těm jiným ještě berete job. Kdo to nepochopil je hlupák. Ne všechno ze západu je dobré. I tam jsou idioti, jako všude. V Itálii i v Anglii žádný problém s hotovostí. To je má zkušenost. Nenechme se těmi zelenými marxisty zblbnout !
Roman Primač
Ve Švédsku už prakticky nemají hotovost léta. Dokonce je na obchodech napsáno hotovost nebereme. U nás to bude karty nebereme, holt čeští podnikatelé a prostě krok zpět.
Soňa Benešová
V Londýně se už hotovost nedá utratit a v Itálii nemají jak vydat drobné a chtějí papírky a mince přesně. To jenom my jsme staromilci a proti všemu. A proto jsme chudí.