Colours of Ostrava
Zpět na článek
Čestmír Strakatý na stagi Reflexu: Jsem zvyklý na leccos, ale reakce jako na Jaroslava Duška jsem nezažil nikdy
11 komentářů
Ludmila Neumanová
Čestmír Strakaty se chová k hostům podle mých měřítek hrubé, příliš tvrdě a snaží se jim vnutit svoji pravdu. To se ukazovalo hlavně za covidu. Skáče jim do řeči a snaží se je dostat tam, kam chce on. Bavil se s panem Duškem, ale nebyl na jeho vlně. Každý jako by byl na jiné straně dveří.
Tatiana Jámborová
Tvrdit ze někdo patří do blázince ? V tomto nesmyslne chaotickem světě , v systému ve kterém se to vše děje , protože chceme označit lidi za role , chceme neštěstí druhých a tvářit se ze prosperita a výnos nám umožní pocitu štěstí , ale to je omyl , chceme aby nemoce byly vážné a důležité téma , aby bylo čeho se obávat ,stejné jako nepřijetí smrti , truchlit když umírá člověk ?
Diana Černá
Čestmír si zve schválně kontroverzní hosty a poté sebe vymezuje? Moc nechápu. Tohle je přesně způsob, jak získává posluchače z různých spekter.
I zvaní Babiše.
Možná bych začla u sebe....
I zvaní Babiše.
Možná bych začla u sebe....
simeklubor
@JanaBa Ano, jistě, tak jsem to nemyslel - směrem k sobě jako ke čtenáři. Ty hluboké znalosti jsem spíš myslel jako nutný předpoklad úspěšné konfrontace a vyvracení demagogie hosta, jinak se může stát, že si ho "obtížný" host (nejspíš právě takový, kvůli jakým existuje nějaký seznam) tzv. "namaže na chleba" a dojde tím k posílení jeho pozice kazatele bludů. Já od novináře chci, aby falešného proroka demaskoval, protože to považuju za jeho úkol .
JanaBa
@simeklubor Ano, je to tak, máte pravdu. Podobný názor jsem chtěla vyjádřit svým komentářem. Nebyla bych tak úplně přísná ohledně hlubokých znalostí, většinou mne nezajímá, co ví a zná novinář. Chci od něj, aby mi někoho nového dokonale představil, ne zamlčel.
Renáta Šebková
Čestmír Strakatý je dost schopný novinář a jeho podcasty stojí za poslech. Má zajímavé hosty, on sám má velký rozhled a je vždy dobře připraven.
simeklubor
@JanaBa Mě tedy překvapuje sama existence nějakého seznamu. Dobrý novinář by měl být schopen vést rozhovor s kýmkoli a pokud ten host zastává jakkoli odpudivé názory, měl by jej umět konfrontovat. Znamená to mimo jiné perfektní přípravu a hluboké znalosti. Tím by se měl dobrý novinář lišit ode mě či od libovolného jiného pantáty ze vsi .
Jana Vojtěchová
Ač se v mnohých názorech lišíme, pan Čestmír Strakatý je člověk, který je mi sympatický a je v něm určitá opravdovost. Možná i proto si dovolím jednu větu, kterou sama často nerada slyším: " Neberte se tak příliš vážně." Lidé zažijí hodně věcí - dobrých i těžkých, ať jsou mediální hvězdy, či úplně obyčejní smrtelníci. A co někoho bolí, či mrzí, kritika, prohra, neúspěch, nechává druhého v klidu - tím není řečeno, že to o to bolí míň. Jak sám pan Strakatý říkal (parafrázuji), je dobré věci brát, jaké jsou. Cením si jeho výroku a ohrazení se ohledně "strany dobra", tam je spousta věcí, nad kterými by se mohl zamyslet a my všichni s ním.
JanaBa
Já jsem se právě dozvěděla, že novináři mají seznam lidí, se kterými si "nechtějí zadat". Je pro mne velké překvapení, že tam patří Dušek a nepatří tam např. Semelová.
Což tenhle kecálista, tím jak rozhovor vedl, vědomě umocnil. Evidentně mu při tom šlo víc o osobní mediální popularitu než o racionálním vysvětlení Duškova názoru. Klasická to ukázka dnešní zdegenerované žurnalistiky, v které jde víc o předvádění se a profit redaktora než o hledání pravdy.