Prostor X

Zpět na článek

Ministr Dvořák: V důsledku euroskepticismu nám hodně ujíždí vlak, útoky na Brusel jen nabíjí Rusku

27 komentářů

Uživatel_5443901
Tohle už nemá vůbec cenu komentovat. Ten člověk ze sebe chrlí jen a pouze propagandistické žvásty. Evropská Unie byla možná kdysi dobrý nápad, ubírá se však tím nejhorším směrem. Přebujelá byrokracie pod taktovkou progresivistického šílenství, které je stejně idiotské, jako kontraproduktivní. Člověk se nemůže ubránit dojmu, že to řídí někdo, jehož hlavním záměrem je co nejvíce uškodit všem evropským národům. Přitom ho možná dokonce napadá, kdo by to asi mohl být. Evropa se tak patrně v dohledné době přesvědčí, jak tenká je hranice mezi prosperitou a povšechným úpadkem. A všichni tihle chytráci v roli užitečných idiotů nebo jen bezcharakterní kariéristé tomu napomohou ze všech sil. Tento pseudoliberalní pokrokářský experiment ve finále vyhoří, jak se patří, a my s ním.
Martin Tuhý
@Uživatel_5443901 Jojo, tohle o USA, EU a jejích předchůdcích posloucháme od propagandou zmagořených jedinců už asi 70 let... Celý západ už kope z posledního, všichni nám závidí, jak se máme skvěle a nejhorší je mandelinka bramborová!
Uživatel_5443901
@Martin Tuhý
Pokud někdo nezaregistroval, jak se Západ a především Spojené státy za tu dobu změnily, musí mít opravdu hodně ztuhlé myšlení. Liberálně progresivistický koncept se realizuje podle stejného klíče, jako kdysi ten bolševický, ostatně má i stejné původce. Bohužel, většina lidí na Západě disponuje natolik vymytými mozky, a je natolik zblblá všudypřítomnou propagandou, že klíčové skutečnosti a souvislosti vůbec není schopná postřehnout. U nás je to, jak vidno, obdobné.
Martin Tuhý
@Uživatel_5443901 Těžko říct co to plácáte, je zcela očividné, že vám bolševici zcela vymyli mozek, bohužel v tupých východních zemích je takových lidí hromada :-/
Martin Tuhý
Češi jsou strašně hloupí, to je problém. Průměrný Čech je zloděj, jehož cílem je smrádek a teplíčko, hlavně žádná změna, jen lahváček a cigaretka, když k tomu přidáme zoufalou vzdělanost a nekonečné utahování opasků (tzv. život nad poměry) a boj za štíhlý stát, vyjde nám pokles a neúspěch ČR prakticky ve všem. ČR byla před dvaceti lety jasným premiantem východního bloku, nyní jsme co se týče příjmů v paritě kupní síly na 21. místě z 27 států EU a Rumunsko nám dýchá na záda. Celý stát je zoufale podfinancovaný a nemá lidi v rámci vlastní státní správy (natož v EU), proto stěží dokáže plnit základní funkce, nic nefunguje a všechno trvá, cílem politiků a občanů je ovšem další rozklad státu (aspoň vydělají externí firmy). Pravý Čech taky ví, že základ je bojovat proti euru a proti všemu na čem se státy EU shodnou, všechno je totiž komunismus a hlavně bojovat proti kontrolám, to je dvojitý komunismus (aby se mohlo dobře krást). Důležité je také snaha většiny občanů vrátit se do minulosti! (90., EHS, socialismus, první republika, RU - protože dobře už bylo)ČR nemá žádnou budoucnost, časem bude spolknuta Polskem.
Pavel Klváček
Tak to je zatím nejextremnější forma ideologického populismu, jakou jsem kdy v jakém rozhovoru zaznamenal... Okamura na druhém křídle může tiše závidět. A s jak falešnou hrdostí pán mluví o našem úžasném postavení uprostřed Evropy a touze po ochraně přírody! V půlce už jsem tu pseudomorální agitku nevydržel a dal stopku....
Ja_I
Pan ministr má pravdu. Green Deal je obrovská výzva, obrovská šance. Hlavně pro Čínu.
Eva Suchochlebová
nebo např. stále se častěji vyskytující požáry solárních panelů na střechách). Navíc si myslím, že tyto technologie nejsou dostatečně účinné a kvůli výkyvům v počasí je třeba stejně udržovat stabilní zdroje výroby elektřiny, aby tyto výkyvy vyrovnávaly. Otázka je, zda je to ekonomicky efektivní. A čím tyto zdroje pohánět ? Plyn - pochází ve velké míře z despotických režimů, jádro - uran se rovněž těží v těchto zemích (Rusko, Niger, Kazachstán ...), uhlí vytváří emise. Nevidím z toho východisko. Jedině snad to, že oteplování planety způsobí, že nebudeme muset v zimě topit a tudíž se tyto emise sníží. A co se týče samotných emisí - metan se dá využít jako palivo, uhlík potřebuje fauna k svému rozvoji a růstu. Možná, že s vaničkou vyléváme i dítě. Těch problémů, které nikdo v tomto zeleném opojení neřeší a nezabývá se jimi, je tolik, že by mi na to nestačilo místo a ani čas, abych je všechny popsala. Takže by to chtělo trochu realismu a ne jenom naskakovat slepě na zelenou vlnu. Dalším problémem je dotační politika, sešněrovanost a byrokracie v EU, takže zatímco US ekonomicky rostou o desítky procent, naše evropská ekonomika stagnuje a svět nás vesele předbíhá. Dneska, když chce někdo něco vybudovat, tak se nejdřív pídí po tom, jestli na to dostane nějaké dotace. Díky různým programů se přidělují dotace na různé pí.....viny, jako byly třeba betonové truhlíky s usychajícími stromy v Praze na Smíchově. A to byla jenom drobnost. Obávám se, že se nikdo nezamýšlí nad tím, jak vlastně dotace vznikají, že ty peníze pocházejí z našich daní anebo z půjček, které bude třeba umořit zase z našich daní. Nebylo by lepší a levnější ty peníze použít přímo, než je valit přes různé dotační agentury, jejichž činnost tyhle peníze zdražuje ? Vidím to jako laik, nejsem ekonom, ale vím, že mohu utratit jen to, co vydělám. Když mi bude moji výplatu spravovat nějaký agent, tak mi z ní ukrojí určitou část pro svůj zisk a já tak tyto peníze nebudu moci využít, budu z ní mít menší užitek.
Richard Šebesta
@Eva Suchochlebová Máte palec nahoru !
Martin Šulc
Jediná užitečná věc co k nám chodí z Bruselu jsou peníze, ale peníze nejsou všechno. Všechno ostatní ať si raději nechají, nejsme slepí a vidíme jak to ve skvělé "západní evropě" vypadá a kam to EU táhne.
Martin Tuhý
@Martin Šulc Jojo, proto tam každý chytřejší Čech pracuje nebo se tam přímo stěhuje, protože to tam je úplná hrůza. Kdybyste se lépe učila a uměl nějaký jazyk, tak byste měl třeba taky šanci.
Eva Suchochlebová
Nalijme si čistého vína. Pan ministr nám tvrdí, že nám ujíždí vlak. Jde o to, čí. Kdysi jsem četla, že nás do EU vzali právě kvůli tomu, že ležíme ve středu Evropy, tudíž bez naší účasti v EU jsme tvořili špunt pro dálkovou přepravu zboží a materiálů. Nyní se ten špunt odblokoval a na našich silnicích se neúměrně navýšila dálková tranzitní doprava, která nám nic nepřináší. Jenom sypeme další peníze do opravy naší jediné tranzitní dálnice D1 a kvůli přetíženosti většiny kamionů ji budeme muset neustále opravovat a opravovat. A těch pár šušňů z dálničních poplatků to nezaplatí. Další věc je tzv. zelená transformace energetiky a nesmyslné protežování elektromobilů. Ale spočítal vůbec někdy někdo, jaký to bude mít dopad do všech oblastí hospodářství? Teď jsou elektromobily tak drahé, že si je běžný občan nemůže dovolit a zároveň tohle elektroběsnění zdražuje i auta se spalovacími motory. Fajn, když jede elektromobil po městě, tak negeneruje takový hluk a možná ani emise v místě, takže to vypadá růžově. Ale když bychom vzali do úvahy celý cyklus výroby elektromobilu od těžby surovin až po jeho recyklaci vč. baterií, tak už to tak růžové není. Je třeba si uvědomit, že spousta surovin se těží např. v Africe, kde v dolech pracují i děti a rozhodně tam nemají vypracované takové standardy bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí jako ve vyspělých západních zemích. Nehledě na to, že těžbu a zpracování řady těchto surovin má dnes pod palcem Čína, někdy až z 80%, takže jsme v tomhle závislí právě na dalším komunistickém nedemokratickém kolosu, který do toho může kdykoliv hodit vidle. A taky už hází, protože už nepovažuje elektromobily za bezemisní. Američané si už uvědomují, že je třeba prozkoumat, jaké náklady (nejen finanční, ale i environmentální) přechod na zelenou energii přináší a hodlají v tomto směru vypracovat reprezentativní studii. Navíc spousta těchto nových technologií není dostatečně prozkoumaná (viz např. poslední průšvih s požárem lodi vezoucí elektromobil
Avatar - epr3
epr3
A co si mají lidé myslet, když se ten spolek euroblbečků nedokázal za desítky let své existence domluvit ani na tom, kde bude mít své sídlo? Pro jistotu má dvě a stěhují se jako parta idiotů každý měsíc sem a tam. Ale lidi platí, tak co, že jo? Nevím, co je chytrého na gryndýlech, fitfórech, emisních povolenkách ponechaných spekulantům na hraní, imigrantské politice bez pravidel a omezení a dalších vymyšlenostech EU. Z tohoto spolku v dnešní podobě jen co nejrychleji utéct, když už s tím europolitici, zkorumpovaní už jenom svou výplatou, nechtějí nic dělat.
Richard Šebesta
@epr3 Souhlasím je to přesně tak. Dvořák ve svým nesmyslech tvrdí,že chybí odvaha Brusel a EU obhajovat. Já to vidím opačně nám co vidíme pravý stav věci chybí odvaha zvolit takové politiky, kteří EU budou chtít opustit neb náprava jak se zdá je nemožná a řítíme se do záhuby pokud v EU zůstaneme. Jen třeba otázka migrační politiky je totálně mimo a to nemluvím o dalších bludech EU.
Martin Tuhý
@Richard Šebesta Jen naprostý im*ecil by mohl chtít opustit EU, jste im*ecil?
Richard Šebesta
@Martin Tuhý Mudrlant Tuhý se ozval. Takže Angláni jsou imbecilové ? Asi jo.EU časem zanikne pokud se nebude reformovat anebo se rozpadne na více celků.Jen bych rád připomněl kdo by před 35 nebo 40 léty řekl že za pár let nebude ani RVHP ani VS ? Nikdo nebo málokdo a přesto se to stalo.
Martin Tuhý
@Richard Šebesta Ano, jsou stačí se podívat na libovolnou statistiku ). Ale co mě dostává nejvíc je porovnávat VB, 5. největší ekonomiku světa s něčím tak nicotně bezvýznamným jako je ČR ). Jasný, jelikož se rozpadlo nějaký RVHP, tak to znamená, že se všechno vždycky rozpadne, to dá rozum.
viktor viktor
Právě řada zásadně chybných rozhodnutí EU dělá tuto organizaci chromou a nedůvěryhodnou. Je třeba ji zachovat, ale bez rychlé výměny jejího neschopného vedení a odklonu od zeleného marxismu to nepůjde. Jinak nám zničí sociálně vyspělou Evropu. Nebude na to potřeba jiná země mimo EU. A Češi se doma musí zbavit Hujer politiků. Podobně v Německu atd.
Richard Šebesta
@viktor viktor Souhlas. Současná vláda včetně mesie Dvořáka lže a fabuluje. To že se musí EU reformovat měla ve svém programu a má i ODS jenže skutek utek. Naše vláda mi připomíná manželku která o manželovi tvrdí že s ním chce dále být ale že se musí změnit protože občas jí nafackuje. Ale v reálu s tím nic nedělá a nechá se mlátit. Ano i v ODS jsou lidé a nejen tam, kteří ví že EU se musí reformovat ale nic s tím nedělají. No a takoví Dvořákové nemají jako ministři na svých funkcích co dělat. Jsou to žáby na prameni.EU je za současného stavu neschopná a byrokratická a nedemokratická instituce která u mnoha naších občanů ztrácí důvěru.
Eva Suchochlebová
@Richard Šebesta
Obávám se, že transformace EU není možná už z toho titulu, že úředník si židli pod sebou nepodrazí. Naopak, bude vymýšlet další a další blbosti, jen aby ospravedlnil svoji existenci a nepřišel o své prebendy. A ty jsou opravdu značné, nekončí tím, že ze své funkce odejde. Po návratu do rodné země pobírá další příspěvek na hledání nového zaměstnání, tuším že po dobu 1 roku. A také bere unijní penzi, což v našich podmínkách představuje velmi zásadní příjem ve stáří.
Martin Tuhý
@Eva Suchochlebová O čem to mluvíte, jaký úředník si jakou židli nepodrazí? Jaký úředník si něco vymýšlí? Povězte Evo, co máte za vzdělání a proč se montujete do věcí, kterým vůbec nerozumíte?
Richard Šebesta
@Eva Suchochlebová . Souhlasím. Ono to s EU dopadne nakonec jako s R-U nebo s RVHP. Celé se to zbortí samo jako RVHP.
Martin Tuhý
@Richard Šebesta Jakože jste čekal, že neandrtálci z ODS zreformují EU, jo? Pochopte, že co chce nějaká zcela zbytečná zaostalá strana ze zcela zbytečné zaostalé země je každému úplně jedno. Ať ČR klidně vypadne z EU, jediný kdo na to doplatí je ČR. Btw. v čem je EU nedemokratická? Ze zkušenosti vím, že o EU neví naprosto nic zhruba 98 % Čechů...
Richard Šebesta
@Martin Tuhý To si děláte legraci nebo jste tak natvrdlý ? V čem je EU nedemokratická ? Co má EU strkat nos do vnitřních záležitosti dosud suverénních zemí třeba Polsko nebo Maďarsko ? Jestliže si Poláci schválili reformu justice tak je to jejich věc. Pokud se to Polákům nebude líbit tak si v dalších volbách zvolí jinou vládu nebo naopak tu vládu opět (koalici) opět zvolí. Je to jedině na nich ale ne na nějakých byrokratech z Bruselu aby o tom rozhodovali. Tak daleko ještě nejsme aby o tom rozhodoval Brusel a doufám že nebudeme dlouho.EU je prostě scifi jako byl komunismus. Soudruzi taky tomu komunistickému bludu věřili ale nakonec vše skončilo stejně jako EU. Apropos odchod VB něco signalizoval ale byrokrati v Bruselu se tváři že se nic nestalo. Jejich mýlka.
Martin Tuhý
@Richard Šebesta Ehm, opět stejná otázka, jaké máte vzdělání a proč se montujete do věcí, kterým vůbec nerozumíte? Samozřejmě, že se EU má montovat do "vnitřních záležitostí", jste členem klubu, tak musíte dodržovat společná pravidla, pokud se vám to nelíbí, tak z EU vypadněte!!! Nikdo vás ani dané státy v EU nedrží, tak proč se EU drží(te) jak h*vno košile? Protože je to klasické východní chování - stojíte s nataženou pazourou na prachy, ale ne že byste plnil i povinnosti, to nikdy! Ubohé... Jinak jen zase blábolíte o komunistech, stejně jako každý nevzdělaný postarší Čecháček, už tyhle bláboly poslouchám 20 let. . .nezapomeňte dodat, že EU kope z posledního a euro je před krachem...
Pavel Maleček
Právě takovíto brusel tajtrdlíci a jejich kecy o skvěle bezchybném, svobodném a demokratickém Bruselu, který, nechceme-li v drápech ruského medvěda skončit je prý naši jedinou nadějí, nejvíc nahrávají proruským dezolátům a podrývají důvěru v smyslplnost a rozumnost EU.
Každý s trochou fištrónu totiž vidí, že Brusel jede na vlně neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštěním. Průhledně, přes vynucování dobra a rovnosti pro všechny, směřující k socialistické totalitě. V které té prý hloupé a zaostalé mase dole musí v jejím zájmu vládnout úzký, rádoby intektuál-elitářský, byznys-politicko-mediální korporát... což je pro neznalé definice fašismu.
Korporát, který do svých rukou koncentruje max. moci a majetků, v tom, co si budeme povídat inspirován Čínou. Když nad mocí a majetky tamních papalášů až závistí chroptí. Při tom postupuje metodou pomalu se vařící žáby, když tvrdí, že ta stará, všemi špatnostmi prolezlá demokracie musí být vylepšena liberalizací, která je ve skutečnosti socialistickou, direktivně přerozdělovací totalitou. A ta, jak nás historie učí, zákonitě v zmaru, bídě, teroru a krvavé řeži skončí.

To je pro budoucnost Západu mnohem nebezpečnější než Putinovo krvavé řádění na Ukrajině. Proti kterému místo aby Západ - Brusel tvrdě a efektivně vystoupil, jen ho nedostatečnou pomocí Ukrajině prodlužuje, to aby v jeho stínu dokončil destrukci demokracie a nastolení své socialistické totality. V čemž už i Fialova, prý pravicově demokratická, v mnohém však socialisticky totalitní vláda jede. I s pomocí tohoto brusel tajtrdlíka.
viktor viktor
@Pavel Maleček Přesně popsané .