Prostor X

Zpět na článek

Polak: Stát pro mě není autorita, proto nevolím, budoucnost je jinde. Musk má větší sílu než prezidenti

22 komentářů

Marek Rybárik
Pratele, tak zrovna jsem se zamiloval!
Diky za skvelou diskuzi!!!
Vic takovych holek mezi nami😌
Avatar - fero52
fero52
Geniální baba
hulin never die
a tohle napsal cajt šebesta, co vynucoval komunistické zákony...
Petr Minář
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - robot2037
robot2037
@Simona Fojtíková Moje logo služby Steam 🚂 to že se jedná o jeden kilogram tělesné teploty.
Avatar - simcafojtikova
simcafojtikova
Test počet
Avatar - simcafojtikova
simcafojtikova
Testovací komentář
Test
Test
Další
Uživatel_5552267
Super rozhovor
Richard Šebesta
@Hagenbaden_2 Asi jste jeden z těch zamilovaných do disidentů a nevidíte anebo nechcete vidět jejich chyby. Ale to není nic nového. Tahle grupa se velmi brzy vybarvila včetně Havla co by presidenta a dalších. Jim přece nešlo o to naší společnosti pomoct ke spravedlnosti a prosperitě ale zajistit si dobrá koryta a moc. Pak se začali chovat stejně jako soudruzi za minulého režimu. Velmi poučně o tom hovořila třeba Daniela Kolářová která byla krátkou dobu po listopadu 89 v politice spolu s Rudolfem Hrušinským starším. Oba pak znechuceně z politiky odešli. Poslední věc bylo pár disidentů jichž si vážím třeba Cibulka ti zůstali stejní a ničemu se nezpronevěřili.
Hagenbaden_2
@Tomáš Klepal
A co čekáte od třiceti minutového rozhovoru? =O
Hagenbaden_2
@Petr Minář
Je vidět, že jste z toho pochopil jen velmi málo, protože byste se takto vyjadřovat nemohl. A právě o vás všech mluvila. O vzdělání a pochopení kontextu, o provázání věcí a o opakování chování lidí a situací. Ale to je asi pro Vás moc složité, že?
Hagenbaden_2
@Richard Šebesta Jestli jste jeden ze zklamaných, tak pak jste měl pravděpodobně nadhodnocená očekávání. Vůbec mě nepřekvapuje, že jmenujete zrovna tyto, kteří od polovina 90 tých let měli moci málo. V podstatě již od rozpadu OF. Ale snadno se pomatují a kritizují, že?
Richard Šebesta
@hulin never die Sice jsi primitiv ale přesto možná ti ještě trochu rozumu zbylo jak souvisí moje původní profese s tím že zodpovědnost disidentu za stav naší společnosti je neoddiskutovatelný ? Mysliš že to zvládneš ?
Richard Šebesta
@Gemino Gemello Není to úplně zcestné co píšete. Mnoho lidí si myslelo že po listopadu bude právo,spravedlnost a pořádek.Vidím a slyším ty některé známe herce Čepek nebo Balzerová a další jak
se nadšeně svěřovali koho budou volit ODA,ODS atd. Jenže vono to dopadlo kapánek jinak než si mnoho lidí myslelo i tihle dva jmeovaní.Lidi časem vystřizlivěli a zjístili že tihle nejsou o moc lepší než soudruzi. Jediný rozdíl je že nyní můžeme nadávat a tehdy ne ale ve finále je nám to houby platné !
Richard Šebesta
@hulin never die A tenhle nesmysl napsal PRIMITIV a DEBIL Hulin měli by ho zavřít kouření a hulení je pokud vím trestné ale vlastně on za to nemůže je zbaven svépravnosti proto píše takové hnoje !
Gemino Gemello
@Tomáš Kostelecký
No, celkem se dá souhlasit, ALE...
O co je lepší EU s nesmyslnými zákazy a příkazy, řízenou migrací, tzv pozitivní diskriminací, elektromobilním terorismem, ekologickými šílenci, zelenými magory všeho druhu? Občas si říkám, jestli za těch hnusnej bolševiků nebyl svět ještě v pořádku🙈
Gemino Gemello
@fero52
Nejprve jsem četl "geniálně blbá", až pak jsem zjistil, že jsem se přehlédl. Ovšem, teď si nejsem jistý, co je příhodnější...
hulin never die
@Tomáš Klepal Kdybych hledal nejdřív argumenty, tak se v životě nezamiluju.
Tomáš Klepal
Velmi zajímavý rozhovor, díky za něj. Podle mě jeho slabinou je, že používá atraktivně namíchaný koktejl vybraných faktů a spoustu dalších bez problémů pomíjí, anebo je nepřiměřeně zjednodušuje. Příklad: Cesta na Mars je z praktického pohledu nesmysl. OK, bez diskuze, pokud v tom jako cíl vidíme jen jednu velkou reality show a životní dobrodružství pro pár vybraných. Jiný pohled: O cestě člověka do vesmíru a na Měsíc bychom mohli říct něco podobného. Plus k tomu můžeme přidat propagandistické zneužití v tehdejším politickém prostředí. Na druhou stranu nemůžeme popřít jeho význam z hlediska motivace a určitého lidského naplnění (teď klidně pomiňme side-efect technologického pokroku do dalších odvětví). Jinak řečeno, kdyby mi dnes někdo řekl, že místo cesty na Měsíc mohlo být vybudováno X elektráren a mohl jsem dnes platit za elektřinu o 30% méně, tak bych řekl, že jsem rád, že se lidstvo na Měsíc dostalo... Takto by se dalo diskutovat o spoustě dalších věcí z rozhovoru. Vypadá to bohužel tak, že nejdřív je postoj, a pak se k němu teprve hledají argumenty. I tak je fajn, že paní Polak provokuje a osvěžuje stereotypní myšlení.
hulin never die
Všechny tyhle google, fb a x může zaříznout apple jako koncové zařízení, toho může zaříznout Tchaiwan se svými křemíkovými superčipy, a to můžou zaříznout pískovny a štěrkovny, a ty můžou zaříznout výrobci lopatiček, kyblíčků a bagrů. TI mají všechnu moc světa.

btw měli jsme tu pilotní projekt s agrofert a dodnes mají někteří problémy s tím zaplatit chleba.
Richard Šebesta
@Tomáš Kostelecký Odvážné ale pravdivé až na to že za stav naší společnosti mohou z velké části disidenti jako Havel, Pithart, Dienstbier, Kroupa a další kteří zde po listopadu vládli. Za minulého režimu byli podporováni západem no a po převratu se vybarvili myslím že zklamali hodně lidí možná i většinu, kteří čekali nápravu !
Tomáš Kostelecký
Stát, který vedou komunističtí zločinci, nemůže mít žádnou autoritu a úctu svých občanů. Je nutno mít na paměti, že komunisté nejsou a nebyli, nikdy, politickou stranou, jen spolčením zločinců a gangsterů, organizačně se jednalo o zrcadlovou ukázku NSDAP. Stejně jako nacisté se za pomoci demokracie vydrápali po jejích zádech, aby ji zardousili. Tedy, po uchopení moci, zavedení cenzury, zákaz svobody projevu, likvidace politických stran a církví, zadrátování hranic a nemožnost cestování, popravy, kriminalizace, diskriminace, opakované okradení občanů tzv. znárodněním a následně měnovou reformou atd. Komunistické zločiny dosud nebyly potrestány a naopak bývalí papaláši si opět rozdělují koryta. Není li stát schopen nebo ochoten zajistit průchod spravedlnosti, je kterýkoliv občan oprávněn postavit se proti takovému xindlu, třeba i se zbraní v ruce.