Život a styl

Zpět na článek

Od brambůrků k chipsům a zpět. Jak vznikla oblíbená pochoutka? A jaké chutě jsou populární dnes?

3 komentáře

Jiří Janda
Chips není brambůrek.Chips je spaře­ný,blan­žíro­vany brambor a chuť je pak doháněna éčky.
V Plzni jsme brambůrky před dvaceti lety začali vyrábět také do celofánu.
Sarka Matyasova
no, pamatuju velice mastné a slané brambůrky v celofánových sáčcích,prodávané ve výčepech..k pivu byly skvělý a my děti jsme z nich mívaly rozedřený jazyk a patro..ale stejně jsme o ně u otců,co popíjeli dvé jedno-dvě, škemraly...a to byla sedmdesátá léta..a po tědlech hospodskejch , se mi stejská..ty současné s nimi nemají nic společného...
Jiří Janda
Máte pravdu