Zpětné zrcátko
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVladimír Mertlík: Zeman, Dubček, srpen 1968 aneb O mrtvých jen dobré, nebo o mrtvých jen pravdu?
35 komentářů
Jaroslav Čapek
0
pane Mertilíku, vcelku by mě zajímal Váš názor na 68 a 89 rok. Nechci předjímat, ale i tady opět nové komunistcké tváře zdánlivě svěžího proudu chtěli nastínit pocit čestvě svléknutého hada ze šupin šedi a sami asi nevěděli rady na jaký strom se se mají navinout. Děkuji.
Jiří Bauer
Naprostý souhlas.Je třeba ale vidět,že jsou ***,které nebyly nikdy v KSč,ale chytly se na veřejné scéně dobře a nemusí být jen v ANO.
Jaroslav Čapek
Dobře napsané. A určitě je správné si už konečně sundat nějakou pásku iluzí z očí o tom jaké to mohlo být krásné, kdyby to v tom 68 ty tanky nepřejely. Asi zajímavé, jak by se to tady vyvíjelo a kam by to směřovalo. On 89 bylo něco podobného, opět po nějakých 20 letech, jenže tady místo toho aby Rus zkonsolidoval své vazali a vyrazil jasně ukízat, že má vše pevně v rukou, otěže pustil.
viktor viktor
Pro intelektuálně unavené dodávám, že Brežněv byl Ukrajinec. Nedávno mu v jeho rodišti Kaměnské zbourali sochu. Ukrajinec byl i Chruščov a Suslov. R. 1968 vedoucí politici SSSR, zodpovědní za invazi r. 1968.
Miroslav Hraběta
Pro yndženýra viktor viktor. Brežněv nebyl žádný Ukrajinec. Možná v tvé duté kebuli byl. Lžeš jak Bureš a chytrej jsi taky tak 😃😃
Jiří Tauš
Před nominací na prezidenta v roce 1989 se mi ulevilo,že Václav Havel neustoupil Dubčekovi v jeho tlaku získat křeslo prezidenta.Po blamáži z roku 1968 by to nebyl dobrý signál.
Asatin
Z te zlocinecke organizace KSC, kterou zde naistalovala KGB posli jen vrazi,vlastizradci a zbabelci,kteri opravdu jen celemu narodu vladli jen s pomoci ruskych tanku.Tank,to byla jedinna ideologicka myslenka,kteou ti hajzlove meli v hlave.
@Asatin A teď si představte, že jeden z těch lampasáků, co profesionálně sloužili pod těmi sověty, byl nejen člen KSČ, ale dokonce předsedou ZO KSČ na rudé rozvědce je soudruh agent Pávek. Momentálně prezident. A pod sovětskými tanky vystudovaná podplukovnice a politručka je jeho manželka. Není to hezká ukázka, kam až to sovětská KGB / GRU dotáhli ? A užiteční idioti ještě tleskají. Takže, podle vašich slov, sedí na Hradě…viz váš první řádek.
Milan Žigo
Přátelé, přestaňte se hrabat v minulosti, všichni byli ***, někteří se dostali ke korytu, tak jim to přejte, rubáš nemá kapsy, do hrobu si nikdo nic nezezme, nezáviďte a přejte, svědomí a karma dostihne každého
@Milan Žigo To je jasný, Áda byl v podstatě hodný člověk, moc malovat neuměl, no a co. A Eichman, to byl pracovitý člověk.
Richard Šebesta
Dubček o němž nepochybně bude ještě dost napsáno v souvislosti s 21.srpnem byl slaboch a situaci tehdy nezvládl. Člověk by čekal že po listopadu 89 se už nebude angažovat když už jednou zklamal. On zklamal podruhé domnívaje se své důležitosti. Situace se mu opět vymkla a opět na to doplatil tentokrát životem. Kdyby zůstal doma v Bratislavě a užíval důchod v roce 1989 mu bylo 68 možná by mohl ještě požít třeba 20 let. On ale chtěl být znovu u všeho, vše řídit opět se mylně domnívaje že teď je jeho chvíle. Rozpadu republiky nezabránil stejně jako Havel. A pak při zcela zbytečné cestě do Prahy v listopadu 1992 kdy už bylo vše rozhodnuto jeho vůz havaroval. Bylo to konec pomýleného člověka a komunisty.
@Richard Šebesta Máte pravdu, ale nám se to dnes říká. Zklamal naše naděje, ale tihle současní hlupáci na tom nejsou lépe.
@viktor viktor Tvl HnD měl pravdu, ty si fakt sám píšeš se sebou a ještě si vykáš? Já jsem myslel, že horší už to být nemůže a zase Cyrdovo surprise
Já se picnu
Já se picnu
@viktor viktor Potřebuješ, aby ti furt někdo něco říkal, ***?? Tak nakráčej k psychiatrovi, ten ti bude vysvětlovat dvě hodiny. Šebestu vezmi s sebou, dva yndženýři z Jedličkova ústavu 😃😃
Typickej Slovák, člen "pronároda" bez minulosti, co vždycky jen parazitoval, zrazoval a škodil.
Saša Krach
Kdyby Dubček a Svoboda v té době řekli..Běžte na brigády a zemřete za nás a za jaro...Tak lidé by šli a umírali a bojovali proti přesile....A představte si dnes...Rus na hranici a pan Fiala vyzve. A pan Mertlík burcuje...Běžte za nás umírat,,,😂
A také mě udivuje že pan Mertlík nedostal za odboj v 68 a 69 roce...Medaili za odvahu...Jo co naplat Zemana nemá v lásce,,ale po pravdě zajímá to Zemana😂
No, nevím jak vy, ale my, hodně mladí, jsme tenkrát bojovali. Sundávali jsme cedule s názvy ulic, domovní čísla, silniční ukazatele. Převáželi jsme tiskoviny a prováželi je přes vojenské prohlídky, na každém mostě. Převážely jsme je v tramvajích, v nádobách na písek, který jsme před tím vysypali. A zapalovali jsme nádrže ruských tanků. Pokud by tady rozdali lidem zbraně, šli by všichni. SMRT VŠEM KOMOUŠŮM.@Saša Krach
@Saša Krach Ano . Tak to bylo a celý pozdější vývoj byl velkým zklamáním. Prostě pohřbené naděje. Dnešní “ škrabalové” vědí prd, ale opět se zkouší zviditelnit.
@Saša Krach Já jsem chodil, sice o něco později, na brigády a na káblovně či galvanovně jsem několikrát málem chcípnul a máš recht Sašo, bylo to k ničemu. Nejlepší pro přežití je ponížený pacifismu, my jsme v tom přeborníky a proto se u nás stále rodí noví a noví šebestové, viktoři i maši.
Josef Volfík
A co ten přeudatný bojovník Kriegl? Který v osmačtyřicátem velel Lidovým milicím a chtěl je vyzbrojit samopaly? V padesátých se aktivně podílel na upevnění zločinného režimu, pak na pár let uklizen, a posléze omedailován a navrácen k rodné straně. To, že v Moskvě nepodepsal není možné hodnotit jako hrdinství, ale jako samozřejmost. Národem milovaný Saša se podělal jakmile na něj Brežněv trochu zadupal. O zrádci Svobodovi se ani nezmiňuji.
@Josef Volfík Počítají se činy. Kriegl prostě nepodepsal a ostatní ano. I jeho paní nesouhlasila se vstupem sovětů a vyhnali ji z politiky. Patřili k těm, kteří to prokoukli a změnili se opravdu. Viz třeba Josef Pavel. To se ovšem nedá říci o současném karieristovi , agentu Pávkovi. Takového lumpa nám byl čert dlužnej. Včetně jeho manželky, rudé komisařky. Ale Fiala a celá Strakovka je na tom stejně. Podělaní už teď a to si na Ukrajinské ambasádě jenom práskli do textilu.
@viktor viktor O současného prezidenta se nestarám, já reagoval jen na ty slavné hrdinné Muže roku 68.
@Josef Volfík Existují historické souvislosti. Dějiny se opakují a český Kocourkov není výjimka.
@Josef Volfík Mimochodem. Slyšel jste někdy, že národ, který nezná své dějiny si je musí zopakovat ? A Česko k tomu spěje. Podívejte se na Fialu ( Signalistu ). Čistě hypoteticky. Co myslíte, že by se stalo, kdyby tehdy byl na místě Dubčeka Fiala ? Ten by se tak podělal, že by měl i hnědou košili. Možná i za ušima by se našlo. A dnes ho děsí “ jen “ Ukrajinská ambasáda. Nikoho tím neomlouvám. Ale dnes hodnotit ? Bylo to smutné, ale je to téma pro historiky.
viktor viktor
Opět někým zaplacené polopravdy a lži Mertlík. Jako vždy. Např. gen. Svoboda. Přišel o syna Mirka, kterého mu právě ti , podle vás hodní, “ Es kommt der Tag “ popravili . V boji proti německým nacistům něco dokázal. Zda byl, nebo nebyl někoho agentem se dodnes dohadují i fundovaní historici. On osobně pro tuto republiku udělal hodně pozitivního. Nelze, ani náhodou , porovnat s tím překabátěným rudým kašparem , DOKÁZANÝM agentem Pávkem, který dnes smrdí na Hradě. Karierista, který dojil u komunistů a nyní dojí u fialků. R. 1968 , kdy na nás Ukrajinec Brežněv poslal vojáky ( především Ukrajince ) je další smutná historie. To vaše “ Zpětné zrcátko “ si zaměřte sám na sebe. Třeba si uvědomíte, že žijí lide, kteři si něco pamatují a že to vaše lhaní mají prokouklé.
@viktor viktor Vy kolaborante, který si hodně pamatujete, uveďte nějaký záslužný čin hrdinného L. Svobody, který by byl záslužný i pro Československo. A pokud uvedete jeho činy za války, tak nezapomeňte uvést promyšlenou Dukelskou operaci a že jeho spolubojovníkem byl i nějaký B. Reicin.
@pablo41 Nenadávej mi, ty šmejde. Za prvé . Svoboda bojoval proti německým nacistům a to je zásluha. Dukelskou operaci plánovali sověti. On ji neplánoval. On ji měl za úkol provézt. Za druhé. Tvoji sousedi také nemohou za to, že jim tam zacláníš. Tak jako Fiala má vedle sebe prokázaného nomenklatůrního, komunistického zmetka a také s tím nic nenadělá.