Komentáře

Zpět na článek

Adéla Knapová: Bagatelizace sexualizovaného násilí je součástí naší společnosti

24 komentářů

Zdeněk Stejskal
Skvěle napsaný článek, díky, že se tomu tématu věnujete i tady v Reflexu. Dobrá práce. Snad se nad tím alespoň někteří diskutující zamyslí, pokud vůbec mají kapacitu téma pochopit. Všem by to jen prospělo. Nevzdávejte to!
Pavel Maleček
Ano sexualizované násilí je součástí naší společnosti - a doufám že i dál zůstane. Je totiž součástí seznamování, když si žena jako odmítáním testuje zda je o ni usilující muž dostatečně agresivní - tedy samy ženy muže k předvádění agresivity provokují. Ta je pro ni totiž zárukou schopnosti muže ochránit ji a její děti a zajistit co nejvyšší životní úroveň. Když tím vyřazuje sice hodňouše, ale nepřinášející pocit ochrany, bezpečí a plného špajzu.

Normální, genderem nezpitomělá žena totiž pudově tuší, že tohle za sem tam pár facek od agresivního manžela, či jím vynucené plnění manželských povinností, v zájmu zachování geneticky kvalitního rodu stojí.

A pro zrovna teď ječící gender fanatičky-tiky. To samozřejmě v hranicích toho, co je považováno za společensky přijatelné. Dojde-li však k stlačení této přijatelnosti na nulu (za španě skrývané touhy společnosti vládnout), což cílem gender fanatiček-ků evidentně je, znamená to rychlý úpadek a vymírání společnosti, což už dnes prožíváme.

S důsledkem náhrady evropské civilizace nějakou jinou ... aktuálně to vypadá na nejspíš islámskou. Tedy tou, v níž je žena méně než ovce, v lepším případě velbloud. Pak bude pozdě zoufale vřískat a rvát si vlasy nad tím, co si samy ženy svou tupou mocichtivostí zavinily ... když chlapům co si prožili etapu gender, tedy neomarx-progres třeštění ta islamizace nejspíš vyhovovat bude.
Pavel Maleček
Adéla to zas rozjela. Všichni chlapi jsou nechutní násilníci a ženy nevinné oběti. Nejspíš jako důsledek pravidelně se opakující frustrace z bídy jejího osobního života.
No a když se k tomu přidá záchvat neomarx-progres ideologie s jejím nejen gender, ale i multikulti, LGBT či eko-klima třeštěním a nedej bože se to sejde s cyklickou hormonální bouří vznikne to, co tu publikuje. U ní už to je jaksi samozřejmé, ale co cloumá s redakcí Reflexu, že jí to zveřejní?

A není to co Adélu trápí nakonec nakažlivé? Pak by měli v Reflexu s hromadnou výměnou informací, těch genetických, rychle skončit.
Avatar - Mrs Yodaová
Mrs Yodaová
Sexuální násilí nikdo nebagatelizuje, naopak ze strany feministek probíhá v poslední době velká snaha o jeho kriminalizaci a přitom to není úchylka ale lidská přirozenost.

Stejně tak jako lascivní ženské vystupování a na soc. sítích všudepřítomné exhibování. To jde mužské sexuální agresivitě zcela cíleně naproti. Má to svojí logiku proč zrovna ženy ulítávají na filmech jako je padesát odstínů šedi a muži na pornu s vyzývavými ***mi (jasně váš případ to zrovna není 😛) ale jinak neznám nikoho kdo hledá neatraktivní ženu nebo slabožského muže 😛
Saša Krach
Výborný obrázek....a kdo zná tento film......paní si to užila...a nikomu nic nevnucovat. Na to máme zákony...😂😂😂😂😂 A držet se toho co roky fungovalo.
Uživatel_5670214
Autorka nějak nepochopila, že lidskou společnost pár desítek tisíc let utvářeli můži. Byla to jejich role daná biologickou podstatou stejně, jako je tomu i u jiných živočišných druhů. Muž byl lovec a válečník, žena rodila a starala se o potomstvo a domácí krb. Nikdo nad tím nemudroval, protože to byl přirozený řád. Až minulé století poskytlo dost prostoru pro ženský emancipační boj, který bohužel přerostl v organizovanou nenávist vůči mužům. Homosexuální část ženské populace se rychle stala vůdčí skupinou hnutí a svojí nenávist vůči mužům dokázala rychle proměnit v politický kapitál.
Jestliže podle přirozených pravidel má muž a žena svojí definici, pak většina žen, které tak touží po rovnosti, této definici nevyhoví. Nikde v přírodě nefunguje princip spravedlnosti. Ovce bude sežrána vlkem, ať se jí to líbí, nebo ne. Člověk si sice za posledních pár tisíciletí vytvořil nějakou kulturu, ale to neznamená, že přišel o svoje pudy. Jejich projevy sice nepatří k tomu nejžádanějšímu, co společnost potřebuje, ale anulovat je nelze. To byste musely, milé dámy, všechny muže vykastrovat ještě před pubertou.
Násilí všeho druhu, a vůči ženám zejména, je špatné, ale požadavek, aby mladou dívku, která se opaluje v pakru nahá, míjeli muži bez povšimnutí, je naprosto absurdní. Muslimové dobře vědí, proč nutí ženy, aby se na veřejnosti pohybovaly zahalené. Tam totiž muži nejsou ty metrosexuální figurky s ***kou z posilovny jako v tom našem "civilizovaném" světě.
Než se vám povede ze všech mužů udělat bezpohlavní mrzáky, musíte počítat s tím, že ženská vyzývavost může vyvolat nežádoucí reakci. Kdo vleze v červeném kostýmu mezi býky, může očekávat problém a přesto není žádoucí dělat ze všech býků voly. Neomlouvám násilí, jen upozorňuji na fakt, že člověk je komplexní bytost a každá mince má dvě strany.
Richard Šebesta
@Uživatel_5670214 Je na tom kus pravdy. To je bez diskuse. Navíc dodám ta rovnoprávnost je dejme tomu částečně oprávněná ale opět měla mít své meze. Viz dnes se ženské nutí, přímo vnucují na vyloženě mužské funkce viz.práce u policie či v armádě.K tomu nutno dodat,že ne vždy to je ku prospěchu věci. Viz. ministryně obrany Černochová to je hotová katastrofa ale nejen ona i její předchůdkyně (Parkanová a Šlechtová) nadělaly více škody než užitku. Nejsem proti aby nějaká zkušená a dobrá policistka dělala šéfku týmu kriminalistů proč ne má-li úspěchy ale na za každou cenu jen proto že na to jsou kvoty nebo že nám Brusel nařídil že musíme mít všude určitý počet žen. Vždy by to mělo být o kvalitě člověka nikoli pohlavím.
tempter
@Richard Šebesta Ó děkuji za přínosné až obohacující shrnutí této složité problematiky, která je přitom v tvém podání tak jednoduchá. Ostatně jako celý tvůj svět. Cyrdo, tys génius blahosklonného buranství. Bez tvých příspěvků by svět byl jenom temnou divokou džunglí plnou nástrah a nebezpečenství. S tebou je to aspoň dobrá ***. Dovol, abych tě závěrem citoval: "Navíc dodám ta rovnoprávnost je dejme tomu částečně oprávněná ale opět měla mít své meze." Geniální...
Avatar - Mrs Yodaová
Mrs Yodaová
@tempter s tou kontrolovanou agresivitou je to sakra těžká věc 🤔 ani každodenní hatování nashromážděnou frustraci evidentně neřeší 🤣
Richard Šebesta
@tempter Stručně dodám. Kidy PRIMITIVA nečtu. Víš proč ? Je to ztráta času.
Uživatel_5670214
@tempter
Možná by bylo přínosnější pro vás i okolí, kdybyste si svojí frustraci vybíjel někde jinde. Zkuste se nad tím zamyslet.
Pavla Sluková
@Uživatel_5670214 "Nikde v přírodě nefunguje princip spravedlnosti. Ovce bude sežrána vlkem, ať se jí to líbí, nebo ne." Až na to, že ovce, která brání svá jehňata, je mnohem nebezpečnější než beran. Až na to, že bachyně, která brání svoje selátka, je mnohem nebezpečnější, než kanec. Těch přírodních příkladů by se dalo najít víc. Pavouci a kudlanky - samci, kteří podlehnou sexuálním pudům vysloveně riskují svůj život. Mnohá lidská společenství byla a některé i nadále jsou matriarchální. To jenom to naše společenství, postavené na biblických základech, je těžce patriarchální...i když...židé své židovství dědí po matce, ale kněžství se dědí po otci....Feministky nejsou ani lesby ani frigidní ženy. A svalovat vinu za to, že nejsem schopen opanovat svoje pudy, na přírodu, je prostě ubohé. To by potom znamenalo, že člověk, který si nemůže pomoct a prostě ho vzrušuje, když ženu zmlátí a je to jeho pudové jednání, tak je vlastně z obliga, protože ho přece nikdo nemůže nutit, aby svoje pudy potlačoval...nebo se mýlím? Člověk, který je pudově přitahován stejným pohlavím, je také s pořádku. Člověk, kterého jeho pudy nutí se na veřejnosti obnažovat, je tedy také v pořádku. Nebo jde jenom o některé pudy a jen u někoho? Jako že žena má být schopná cudně sklopit zrak, když míjí polonahé dělníky, ale chlap tohohle schopen být nemá? Krom toho, chlap "cudně odvrátí zrak", když se jedná o neatraktivní postavu, ale na atraktivní bude zírat i když je přiměřeně oblečená. Takže vlastně je lepší, když jsou holky tlusté a ošklivé, protože ty hezké, štíhlé, upravené provokují chudáky chlapy k nepříčetnosti? Tohle se snažíte říct?
Avatar - Mrs Yodaová
Mrs Yodaová
@Pavla Sluková ...jenom to naše společenství, postavené na biblických základech, je těžce patriarchální 😵‍💫 to jako vážně, jinak je to v přírodě samá rovnoprávnost nebo matriarchát 🤔
Pavla Sluková
@Mrs Yodaová ale ne...to jenom je tam ne proto, že by JENOM to naše společenství na tom bylo takhle....ale že u nás jde JENOM o to naše spole­čenstv­í...­.pří­roda nemá žádné univerzální řešení...různé živočišné druhy fungují různě...nic jako spravedlnost nebo rovnoprávnost nebo matriarchát či patriarchát v přírodě neexis­tuje­...sp­ousta savců (malých i velkých) existuje stylem "o potomstvo pečují matky a potravu pro ně shání taky matky" a málokterý druh tvoří páry alespoň na výchovu potomstva, ftakoši většinou pečují o potomstvo v páru, i když málokterá slepice má vlastního kohouta a žádná kukačka se o své potomstvo nestará bez ohledu na pohlaví....takže to vypadá tak, že muži si v rámci našeho křesťanského společenství zabrali vedoucí roli a ženy jim zatrhly harém....oni si to vlastně neuvědomují, že muž je sice hlava rodiny, ale žena je krk, který tou hlavou hýbe....
Uživatel_5670214
Paní Sluková, vy jste se evidentně nikdy nesetkala ani s kancem, ani s bachyní a pravděpodobně ani s beranem. Já jsem vyrostl na vsi, chodil pást krávy a ovce, viděl jsem, co dokáže kanec i beran.
Takže vám řeknu jen to, že v tomto punktu mluvíte z cesty.
Není to jediná věc, ve které jste vedle jak ta jedle. Nikde jsem nenapsal, že feministky jsou lesby. Asi máte problém s chápáním psaného textu, nebo ráda podsouváte. Napsal jsem : " Homosexuální část ženské populace se rychle stala vůdčí skupinou hnutí a svojí nenávist vůči mužům dokázala rychle proměnit v politický kapitál ".
I zbytek vašeho komentáře dokazuje, že buď nechápete, nebo nechceta chápat.
Já neobhajuji násilí, ani nepropaguji pudové chování. Pouze říkám, že rozumná žena by s ním měla počítat. Podívejte se, jak se v Evropě chovají arabští a afriční běženci. Jsou jako zvěř a znásilní vše, na co narazí. Je zajímavé, jak se jim to toleruje a tresty dostanou úplně směšné.Když pojedete do muslimského světa, budete chodit na ulici s šátkem, protože jinak dopadnete špatně.
Historii lze sice upravovat podle momentálních potřeb, ale jisté věci vymazat nelze. Takže nejen Bible, ale i Korán kodifikuje mužskou nadřazenost ženě. Nechci rozvíjet debatu o tom, jak moc je to správné, nebo špatné, protože jedna věc je princip a druhá je realita.
Vaše teze o tom, jak se má cudně chovat žena, která vidí polonahé dělníky, je opět hloupé podsouvání. Nic jsem o ženském chování v podobné situaci nenapsal. Nicméně jsem za svůj život slyšel dost ženských komentářů na kvalitu pozadí plavčíků na koupališti. Normální žena se chová zhruba stejně jako normální muž a v USA tak oblíbené dárky v podobě mužského striptýzu jen dokazují, že to není velký problém. Záměrně jsem nezmínil sexuální násilí páchané ženami na mužích, neboť v této věci pohlaví nehraje roli. Jde o to, kdo má zrovna navrch. Kdyby fyzické dispozice ženy a muže byly opačného rázu, byl by výsledek rovněž opačný a lovnou zvěří by byl muž.
Mějte se fajn.
Ha
Richard Šebesta
@Uživatel_5670214 Pane opět zcela souhlas. Lépe bych to nenapsal.
Pavla Sluková
@Uživatel_5670214 Potrefená husa se ozval...omlouvám se, že jsem zobecnila vaše tvrzení, že lesby se staly vůdčí silou feministického hnutí - ony totiž ženy, které jsou svými manžely bity, jsou všechno lesby. Ženy, které mají vyšší IQ, než jejich manželé, jsou také lesby. Ženy, které nenávidí muže, jsou feministky a lesby. Tohle není pravda.
Dále... tvrzení o tom, že migranti dostávají za znásilnění směšné tresty opíráte o co?
Dále...samozřejmě, že jste o ženském chování nepsal, protože to je přece dané, ženská má držet hubu, vařit, uklízet, podržet, porodit a v žádném případě nekecat chlapovi do jeho počínání. Tak to bylo tisíce let a tak to bude na věky věků. Protože MY, chlapi, jsme silnější! (sarkasmus)
Dále...podle Vás má rozumná žena má počítat s tím, že ji může někdy někdo znásilnit, chlapovi stačí, že má "navrch" a tedy si může dovolovat. ..si děláte srandu....takže v tom případě musí s něčím takovým počítat i každý rozumný muž...takže vlastně každý rozumný člověk má počítat s tím, že se stane obětí a nijak si nestěžovat, protože je to realita. Nebo jsem to zase překroutila?
Pavla Sluková
@Uživatel_5670214 jo a ještě k tomu vyrůstání na vsi...já mám za barákem celý život les a vím, že se radši potkám s divočákem, než s bachyní s mladýma....a s knižních zdrojů vím, že pes, který napadne jehně, se nejlépe naučí respektu k ovcím tak, že ho zavřou do stodoly s jehnětem a starou ovcí...ta toho psa tak vyškolí, že příště (pokud to přežije) mu budou moct klidně jehňata tancovat na hřbetě a on je bude ignorovat...
Uživatel_5670214
@Pavla Sluková
omlouvám se, že jsem s vámi zapředl tuto debatu. Měl jsem si hned uvědomit limity vašeho chápání a zbytečně nepřipravovat o čas vás ani sebe.
Mějte se fajn.
Avatar - Mrs Yodaová
Mrs Yodaová
@Pavla Sluková I když to není tak jednoduché, jak to to zmiňované obrazné přirovnání s hlavou a krkem prodává, je to 100% pravda. Ve skutečnosti je to hlubší filozofie která říká, že pro ženu je mnohem snazší dosáhnou čehokoliv přes muže než napřímo a pro muže nemá moc věcí hodnotu, když to nevede k tomu aby s tím uspokojil své ego před ženou 😎 každopádně od obojího se dnešní svět pošetile vzdaluje v domění, že tyhle praktiky jsou už přežité 🤷🏻‍♂️ no není to poprvé co se člověk snaží obelstít program na kterém běží svět, čas to určitě vrátí zase zpět na správnou kolej 😉
Jinak ve zvířecím světě existují velmi dominantní formy jak patriarchátu tak i matriarchátu, jediné co příroda moc nezná je rovnoprávnost 🤔
Pavla Sluková
@Mrs Yodaová rovnoprávnost nezná ani člověk...kdysi se tady u nás říkávalo, že za socialismu jsme si všichni rovní, jenom někteří si jsou holt rovněj­ší..­..rov­nopráv­nost znamená stejná práva bez ohledu na pohlaví....ale kvóty tomu nijak nepomáhají...to je jako vytvářet uměle respekt represivním opatřením..."kdo bude o panu řediteli říkat, že není schopen zastávat svoji funkci, ten bude propuštěn"
Uživatel_5670214
@Mrs Yodaová
vaše úžasná logika a nadhled ve mě budí nedobré podezření, že jste ve skutečnosti muž. 😉
Neberte to , prosím, jako urážku, nebo pokus o snižování kvality ženského rozumu. Znám mnoho velmi inteligentních a rozumných žen, ale některé vaše formulace jsou opravdu hodně kvalitní potrava a jak praví praxe, nejlepší kuchaři jsou muži.
Uživatel_5670214
@Mrs Sluková
citujte mi nějaký zákon, který znerovnoprávňuje ženu vůči muži.
Rovnoprávnost je rovnost před právem a opravdu neznám žádný zákon, který by jí narušoval.
Nerovné postavení na trhu práce, nebo v odměňování za stejnou práci jsou projevy osobních postojů odpovědných osob, ale to funguje i opačně. Znám případy, kdy majitelka firmy je žena a ta naopak preferuje své pohlaví. Nejsem si opět jistý, že to je genderová záležitost. Opět je to o tom, kdo má nad kým navrch. Myslím, že starý dobrý polský film Sexmise docela dobře ukázal, jak to s tím feminismem je doopravdy. 😉
Pavel Maleček
@Uživatel_5670214 - lidskou společnost neutváří muži, ale byť si to mnozí nechtějí přiznat moudrá matka příroda. A ta s těmi co se jí vzpouzet začnou, dokáže trdě zatočit. Bez ohledu na to mají-li dotyční pindíka či pipku.