Komentáře

Zpět na článek

Iva Brožová: Volba soudce Fremra byla na hraně honu na čarodějnice, zůstala po ní divná pachuť

15 komentářů

Uživatel_5290136
Myslím, že 33let od pádu totality by na taková místa již vůbec nemuseli být dosazování lidé s komunistickou minulostí, zejména ti, co měli něco společného s ochranou moci KSČ. Stačí, že byl 8 let u moci komunista a spol. StB a prezidentem je komunistický důstojník, oportunisticky obrácený na správnou víru v prosinci 89.
Luděk Šnajdar
Daleko horší než to, že byl komunista a soudil komunisticky, je, že jako člen mezinárodního soudu chtěl soudit Izrael a USA
krist30996
Justice je jedna velká žumpa, kterou nejde vyčistit, i kdyby soudci, kteří napáchali ta největší zvěrstva šli do vězení. Nejhorší na tom je, že zničili životy normálních slušných lidí a ještě se snaží to zatajovat a ospravedlňovat. Brr.
Vera Diblikova
Myslím si, že po více než třiceti letech by souzení komunistů bylo pokrytecké. Nechápu ale drzost, se kterou se docela beze studu nechají navrhovat do vysokých funkcí. Taky by měl být diskvalifikující nedostatek soudnosti, a to nejen u soudců. On je rozdíl mezi elitou a ostudou národa a je s podivem, jak lidi dokážou podle notiček medií upřednostňovat jedince i celé strany zcela v rozporu se zdravým rozumem.
Miroslav Vlasák
Smutně se ta obhajoba komunistického soudce čte od paní, které jsem si dosud vážil. Že by falešná soudcovská solidarita?
Charles1
Vono jde hlavně o to,že komunisti spáchali vůči svému národu nepředstavitelné zločiny a dodnes se za ně nikdo z nich neomluvil. Takže těm, kterým ublížili vadí,tak že místo, aby byli zalezlía byli rádi,že je nikdo nevolá za jejich zločiny k zodpovědnosti,tak vystrkují růžky a derou se ke korytům
viktor viktor
Po přečtení jsem nabyl dojmu, že ten svrab, co se nyní Českem šíří, přichází střídavě ze Strakovky a od právníků, majících máslo na hlavě.
Jan Jurníček
Paní doktorka Brožová se vyjadřuje k úplně jinému problému, než k tomu, který byl řešen.

Více o tom zde: http­s://vr­cha.web­node­.cz/new­s/k-vyjadreni-byvale-predsedkyne-ns-ivy-brozove1/
Věra Fastrová
uffff.Pani JUDr Brožová nam v praxi ukazuje,že obhájit lze všechno.Proto jsem šla studovat medicínu a ne právo.Z jejiho nátlakoveho vyjádření mám pocit,že bude mi také trochu masla na hlavě.
Pavel Maleček
Uf uf ... Iva Brožová tady v reálu předvádí, co se stane, když jinak příčetný a životem otesaný jedinec se rozhodne páchat dobro. Ve svých obecných formulacích má samozřejmě pravdu, ovšem zapomíná na to základní co společnost stmeluje - a to je morálka, zvláště u vysokých státních činitelů. Přičemž ve svých jinak odborných rozkladech snad náhodou zapomněla na základní furmulaci související s výběrem soudce Ústavnho soudu. Který kromě odbornosti musí být osobou s nezpochybnitelnou morální autoritou.

Což Freml, který vynesl řadu rozsudků opřených ne o právo, ale o komunistickou moc prostě není. Když ke všemu ještě o této etapě svého profesního života před Senátem prachobyčejně lhal.

No a dalším Brožové nepěkným faulem je obhajování Fremla tím, že ho přeci jako morálně čistého označila polistopadová moc i Nejvyšší EU soud. Což neříká nic o Fremlovi, ale o morální bídě těchto institucí, pro něž je kariéra v totalitním komunismu ne vadou, ale doporučením.

A tak tu máme klasickou ukázkou toho co touha páchat dobro s jinak racionálním člověkem udělá. Společnosti i sobě víc škody než užitku způsobí.
Uživatel_5670214
Bude trvat ještě celou jednu generaci, než smrad z bolševika vyprchá, ale nejsem si moc jistý, že generace vychovaná americkým brakem a deviantní progresivisckou ideologií bude nějak lepší. Soudce v minulém režimu musel soudit podle tehdy platných zákonů. To asi chápe každý. Jestli si někdo myslí, že soudce, který pošle za mříže někoho, kdo šíří tzv. dezinformace, je lepší, tak není. Je jedno, jestli špatné zákony vytvořil bolševik, nebo fialová banda s Rakušanem jako tvůrcem principu jediné pravdy. Je jedno, jestli svobodu slova potlačoval násilně bolševik ve jménu ML, nebo dnešní vrchnost ve jménu nové totality. Soudce je jen figurka, která se pohybuje na šachovnici platných zákonů. On nevytváří pravidla. Odpovědnost nesou zákonodárci. Nevěřil jsem, že se znovu dožiji doby, kdy vyslovení svého názoru bude kriminální čin. Doby, kdy mi zase někdo bude říkat, co si mám myslet, doby, kdy mi šmejdi budou lhát do tváře s vítězným úsměvem, jak se mnou zase vyjebali.
Haj hou.
Pavel Maleček
@Uživatel_5670214 - kokukám další, co se snaží legalizovat politické řádění komoušských soudů ... že prý tehdy soudci prostě podle tehdejšího práva soudit museli. Když to žádné právo z podstaty tohoto pojmu nebylo. Šlo o komoušskou moc, co právě potlačováním práva svou rudou (krev jejích obětí) totalitu utužovala.
Věra Fastrová
@Pavel Maleček
pani JUDr zcela pomijí,ze to právo,podle kterého soudili, bylo samoosobě protiprávní
Ustava zaručuje svobodu tak jak při vycestovani mi může propadnout majetek a nemuzu se vratit?
viktor viktor
@Pavel Maleček Máte pravdu. Jen dodám, že současný prezident, soudruh Pávek patřll k vojensko/policejním složkám, které těmto soudcům naháněli potencialní oběti. “ Čest práci, soudruhu Pávku “.
Charles1
@Pavel Maleček
V roce 1990 byl vydán zákon " O protiprávnosti komunistického režimu",jinak zvaný zákon o třetím odboji,a pokud vím,neustále platí. Paní doktorka Brožová ho určitě taky zná.