Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Nadšení z papežova projevu v Moskvě aneb Na co je církev?

30 komentářů

Soňa Benešová
U nás není problém, církev tady sílu nemá. Zajímalo by mne, co na to Poláci. Ti si dobře pamatují, co jim Rusko provedlo, Katyně a další, a zároveň jsou až bigotně věřící. Velký národ, který drží spolu.
Soňa Benešová
@Soňa Benešová Oni to mají v církvi odjakživa tak, že hrají na obě strany. Část šla s Hitlerem, část proti, však to máme hned vedle, Tiso na Slovensku byl kněz. Jižní Americe taky podporují jednou fašisty, jednou komunisty, jak jsou s kým momentálně kamarádi a ovečky se hodí odevšad. Když se budou hodně modlit, tak jim Bůh odpustí, však jemu nic neudělali a co po lidech.
Tomáš Hussar
Byl jsem dlouhodobě předplatitel Reflexu, pak
to ochablo, ale vaše příspěvky mne vždy oslovily . Škoda, že si to neprečtou a nepochopí ti "druzí"
Jindra1956
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Soňa Benešová
@Jindra1956 Tak 86 let, celý život v Jižní Americe, vláda diktatur a mafií, revolučních geril, v džungli se perou mezi sebou a brutálně vraždí. Docela jiná mentalita než evropská, stále chudí. Je to jako třeba Musk. Neznají ruské heslo: jednou ruské, navždy ruské a nevědí, že Aljaška i Oregon byly také ruské.
JP
pinkkk
Na co? Na dvě věci. A to jsem vystudovaný theolog.
JP
Josef Špidla
Papež František vstoupil do historie: Jako první papež v historii vyhlásil křížovou výpravu vůči vlastnímu společenství! Místo, aby hájil euroatlantickou civilizaci, vydává ji všanc asijskému válečnému zločinci....
Honza Dvořáčků
Autor je úplně mimo. Stejně jako půlka našeho národa se chová jako nacista. Aneb všechny rusy do jednoho pytle, co je ruské to je špatné.

A co naši hrdinové husiti? Vrazi, zloději, násilníci, jejich šéf Žižka. Jejich skutky jím nebrání stát se českými hrdiny???

V době kdy jsou rusové vystavení nenávisti od nás, od hodné demokratické Evropy, jím papež přináší pozdrav a ujištění že nejsou sami. Také nabádal aby usilovali o mír.

Ale tady pan Jefim to asi nedokáže pochopit. Typickej reflex!
JP
Honza Dvořáčků
@JP a vy neumíte číst a ani přemýšlet vlastní hlavou.
JP
mibar
@Honza Dvořáčků Pane Dvořáčků, s lidmi omezenými "oficiálními" názory je neradno diskutovat. Oni nejsou schopni připustit jiný pohled na věc a jsou povětšinou velmi militantní a nejsou schopni situaci vnímat v širších souvislostech. Já s vámi souhlasím ... v Reflexu to totiž po odchodu pana Stoniše začíná nepříjemně zapáchat ... zdraví Michal Bartoš
Honza Dvořáčků
@mibar děkuji za podporu😁👍
Soňa Benešová
@mibar Problém českého člověka je, že nedokáže rozlišovat. Všechno je z "nějakého úhlu pohledu, každý má svoji pravdu", atd. To se tak může brát, dokud je klid, blahobyt, o nic nejde, novinářské a kavárenské plácání. Jenže, když se to vezme logicky a technicky, - úhel pohledu nic nemění na věci, na kterou se díváme, a pravda je jenom jedna. Když je třeba rozhodnout, tak nemůžu rozhodnou tak i tak. Každý, kdo pracuje, musí rozhodnout. Chirurg musí rozhodnout, kde řízne, může říct, tady by to bylo lepší z toho úhlu pohledu, a tady zase z toho úhlu pohledu, ale nakonec musí říznou. Technici zase máme ty jedničky a nuly, atd.
Soňa Benešová
@mibar Stoniš byl největší "baran z Ostravy", většího svět neviděl. Pořád jenom mlel o Grétě a 50 pohlavích, jiné téma neměl. Unikala mu moderní doba, zamrznul v letech svého mládí.
Uživatel_5417695
@Honza Dvořáčků
"....V době kdy jsou rusové vystavení nenávisti od nás, od hodné demokratické Evropy,...."
Holt v době, kdy Rusko v Evropě rozpoutalo největší válečný konflikt od doby druhé světové války se v demokratické Evropě projevuje určitá protiruská nevraživost. Je to naprosto identický druh pocitu jako protiněmecká nevraživost, která se během druhé světové války projevovala na straně spojenců. Divím se, že vám tohle nedochází a hlavně se divím, že to zjevně nedochází papežovi. To jeho aktuální žehnání velkorusku je obdobně "vkusné" jakoby během druhé světové války žehnal velkoněmecké říši proto aby Němcům přinesl pozdrav, že nejsou sami.
Honza Dvořáčků
@Uživatel_5417695 jaký žehnání velkorusku?? Přečtěte si celý rozhovor. Ne jen atraktivní výstřižky.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků A proč ne všechny rusy do jednoho pytle? Vždyť jsou stejní, mají stejné smýšlení, cíle, vládce a také papež je oslovil jako jeden pytel. Je válka, a tam se musí nadefinovat, kdo je s námi a kdo proti nám, není možné být tam i tam. Jednička nebo nula, nic jiného mezi tím není.
Honza Dvořáčků
@Soňa Benešová pokud vím tak hovořil k ruským katolíkům, ne ke všem Rusům. A církev tak nefunguje, že je jen tam, nebo tam. Cirkev má být všude a pro všechny.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Právě to je ten problém. Církev je ten třetí vzadu, který vyhrává, když se dva perou. Chce být pro všechny a všude. Chce být na straně oběti i vraha. Ale to nejde. Přitom kdyby něco dokázal vyjednat, tak klobouk dolů, ale takhle akorát zhoršuje situaci napadeným.
Honza Dvořáčků
@Soňa Benešová dál už odpovídat nemůžu tak odpovím sem. Proč by nemohla být na obou stranách? A vaše tvrzení s „napadenym“ je opravdu divné. Pokud by jste sledovali co dělal zelenský celej svůj mandát tak to ani jinak skončit nemohlo.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Tak nelze zpochybňovat, že Ukrajina byla napadená. Nedá se ospravedlnit otevřená agrese. To je, jakoby se mi nelíbilo, co se děje u sousedů, tak bych to tam šla vymlátit s nějakým komandem. Nebo vypálit. Když vypálili kdysi ten dům s cikány a s Natálkou, tak dostali tvrdé tresty. Možná měli sympatizanty, ale vypalovat domy a vraždit se, když se mi nelíbí, co dělá soused, to nejde. Nechápu, že to nechápete.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Takže bych měla vzít svoje silné muže, a jít nabančit Honzovi Dvořáčků?
Honza Dvořáčků
@Soňa Benešová jestli chcete, pojďte do toho.

Však já mám stejný názor. Samozřejmě nemůžu napadnout souseda. Ale soused by neměl šikanovat a týrat svoje nájemníky silou. Soused jen přišel bránit utlačované.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Hahaha. Takže když se soused bude hádat se svojí chudinkou utlačovanou manželkou, tak ho půjdeme zbít? Nebo naopak? Když mě, chudinku utlačovanou, naštve chlap, že byl zase v hospodě a doma nic nedělá, tak mám pozvat sousedy, aby ho zmlátili? A při tom preventivně vypálili i náš barák. A navrch odvlečou děti, poněvadž přece nebudou žít v rodině, kde se táta s mámou pohádali. Udělají z nich prostitutky a vojáky. Logika, hodna skutečně pomýleného Čecha v mlhovině.
Honza Dvořáčků
@Soňa Benešová noo, vzhledem k tomu že policie a jiné bezpečnostní služby toto domácí násilí ignorovali(chápejte OSN a jine nadnárodní organizace), tak logicky zasáhne sám, obvzlast když si jsou tak blízcí a samotní utlačovaní volali o pomoc...
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Tak v USA, já vím, že je nemáš rád, při vstupu na soukromý pozemek tě majitel zastřelí. Nemáš tam co dělat. To je základ euroatlantické kultury.
Soňa Benešová
@Honza Dvořáčků Chudáci utlačovaní, dneska mají vesnice srovnané se zemí, lidi mrtví, a odvlečení, infrastruktura zničená a 100 let tam nikdo nebude chtít žít. To je teda pomoc.