Historie

Zpět na článek

Krutý osud bonvivána, novináře a ikony komunistické ideologie. Před 80 lety nacisté oběsili Julia Fučíka

9 komentářů

Tomáš Kostelecký
THE ONLY GOOD COMMUNIST IS ADEAD COMMUNIST.
Tomáš Kostelecký
Nacista nebo komunista, jeden xindl. Bojovali o uchvácení světa a nejvíc komoušů padlo v boji o koryto, když se rvali mezi sebou. Ta Fučíkovic běhna měla z toho ,u bolševiků koryto až do zdechnutí.
Saša Krach
Chlap který doplatil na bolševickou propagandu....Co jiného mu vyčítat.....Žil ve své době....A bůh ví jak by dopadl kdyby přežil....
Avatar - Novák Vladislav
Novák Vladislav
@Saša Krach
Mýlíte se, Fučík nebyl úplný blbec a v SSSR musel vidět bídu sovětských obyvatel. Muselo mu být jasné, že Stalinské procesy byly jasně zmanipulované, a hladomor na Ukrajině nešlo nijak omluvit.
Co to bylo za člověka který napsal knihu "V zemi, kde zítra již znamená včera" ač mu muselo být jasné, že to jsou lži? Fučík, kdyby nebyl popraven, by se mohl stát nejhorším stalinistou v ČR, a nedej bože, kdyby měl moc posílat lidi na popraviště.
Uživatel_5670214
Kdyby tak skončili všichni komunisti a estébáci, nemuseli jsme se skoro 50 let brodit v těch jejich sračkách. Komunistická ideologie není lepší té fašistické a dnešní ideologie jedné pravdy je docela úspěšně dohání.
Plíživá totalita není o nic lepší.
tempter
@Uživatel_5670214 Zloděj křičí chyťte zloděje.
thomas2
@Uživatel_5670214 - Ovsem kdyz nekdo rika, ze ma vzdy pravdu, tak bud lze, nebo je ideologicky fanatik. To neni dnesni ideologie jedne pravdy, takova ideologie vzdy existovala. Vzdy byla nebezpecna.
Uživatel_5670214
@thomas2
vrchnost si vždy myslela, že ví všechno nejlíp, ale ve vědě a na akdemické půdě existovala názorová pluralita, která poznání posouvala dopředu. Dnes platí jen názor většiny. Je jedno jakou debilitu ta většina zastává, ale neexistuje k ní alternativa. Už není názor a protinázor. Máme jen informace a dezinformace. A šířit dezinformace je trestný čin. Co na tom, že vrchnost šíří bludy o Duchu Kyeva a další propagandistické ***. Stačí, když učitelka na základě videi z Kyeva žákům řekne, že je tam klid a už jí vyrazí ze školy. Vyšší princip, se ten film jmenoval a jak dobře popisuje dnešní klima ve společnosti. Lidi se už bojí mluvit, protože neví, kdo poslouchá a svého fizla si každý nosíme v kapse.
thomas2
@Uživatel_5670214 - Ovsem skoro kazdy vi, ze na Ukrajine neni klid. je tam valka. A mnozi vedi, ze i Kyjev je nekdy bombardovan. A ovsem mnoho lidi z Kyjeva jsou v ukrajinske armade a bojuji proti ruske armade. Nekteri uz umreli kvuli te valce. Tak kdepak, na Ukrajine neni zadny klid. Ani v Kijevu neni klid. Sice se nebojuje v Kijevu, ale mnoho lidi v Kijevu ma treba bratry nebo otce, kteri bojuji v te valce, a kvuli te valce nekteri zemreli. Tak samozrejme kdyz nekomu v Kyjevu zemre blizky pribuzny ve valce, tak je jim velmi smutno, ze jim blizky pribuzny zemrel ve valce. Tak v Kyjevu neni klid. Ovsem jsou ruzne nazory vsude v Evrope, co s tim delat, jestli mame pomahat Ukrajine nebo ne. Ovsem take nekteri v Evrope maji nazor, ze ta valka je vina Ukrajiny, protoze Ukrajina chtela do NATO, a to se Rusku nelibilo. Tak nekteri riikaji, ze to je vina Ukrajiny a take NATO. Nekteri rikaji, ze kvuli tomu muselo Rusko bojovat, tak ze ta valka neni vina Ruska, ale je to vina Ukrajiny a NATO, tak podporuji Rusko a ne Ukrajinu. To treba rika dnes jeden z nejdulezitelsich politiku na Slovensku, Fico, jehoz strana muze vyhrat volby na Slovensku, a Fico se muze stat znovu premierem Slovenska. Tak Fico nechce, aby Slovensko pomahalo Ukrajine v te valce. No uvidime, jake budou vysledky voleb na Slovensku, a jestli pak Slovensko prestane pomahat Ukrajine. Nekteri Slovaci podporuji Rusko. Ani nevi, ze v Rusku vladne diktator, a nekteri Rusove nepodporuji toho diktatora. Takze kdyz podporuji ruskeho prezidenta Putina, tak podporuji diktatora, a nepodporuji cele Rusko. Ovsem kdyz nekdo v Rusku verejne kritizuje Putina, tak muze skoncit ve vezeni.. Takze Rusko neni svobodna zeme. Ovsem nekteri Evropane to ani nevi. Jsou v Evrope ruzne nazory, a vsechny jsou povolene, zadny nemuze byt trestan soudem, nikdo pro svuj nazor nemuze dostat pokutu ani vezeni. Ovsem zamestnavatele maji pravo, vyhodit z prace, koho chteji, kdyz se jim nelibi.