Komentáře

Zpět na článek

Jana Bendová: Paroubek se hřeje u Ficova krbu a jak přejmenovávat ulice po historicky odepsaných lidech

6 komentářů

epr3
Všem snaživým debílkům na radnicích měst bych dal jednu radu. Nesnažte se pojmenovávat cokoli po nějaké fyzické osobě, byť by byla bezpečně mrtvá. Její historické hodnocení se časem změní, to je téměř jisté.
Jako příklady nekonfliktního pojmenování bych uvedl: Krtečková, Trávníčková, Kytičková atd. Kdyby nevyhovovaly tyto, zvolte místopisné označení, to také politicky nezastará.
Odkaz na blog, který jsem psal už před dvanácti léty a dodnes bych na něm nezměnil ani písmeno.
http­s://vl­adimir­stas­tny.bl­og.id­nes.cz­/blog­.aspx?­c=2382­96
Richard Šebesta
@epr3 Naprostý souhlas.Mimochodem. Když přišel listopad 89 začali noví mocipáni hlavně tedy soudruzi z disentu propagovat myšlenku ,že se ulice a další věci nebudou už pojmenovavát po žádných osobách. Bylo to v té době správné rozhodnutí. Třeba NHKG tedy nová huť vraha Gottwalda se rázem změnila jen v Novou Huť. Jenže dlouho to novým mocipánům nevydrželo. Sliby se slibují blázni se radují a kecy se kecají a voda v řekách plyne dál. Dnes máme letiště Václava Havla. Takže jsme jako minulá totalita. Přitom Havel je určitě cokoli ale určitě ne vzor morálky. Je to lhář,podvodník a mnozí by ho nazvali i vrahem. Já se k tomu připojuji. Bombardování Srbska jež aktivně podporoval plus jeho debilní amnestie na počátku roku 1990 měla za následek mnoho povražděných nevinných lidí. Já bych navrhl na pojmenování spíše vědce a vynálezce kteří přispěli k pokroku lidstva ve vědě eventuelně zdraví.Jejich přínos lidstvu se nedá zpochybnit viz. Edison nebo náš Křižík či Heyrovský.
JP
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
epr3
@JP 😂😂😂
JP
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
Paní autorce která má určitě v něčem pravdu a velmi trefně popsala situaci v pětikoalici kde si Piráti chtěli hrát na spravedlivé a nějak jim to nevyšlo. Jinak ale paní Bendová ať chcete nebo ne, ne Paroubek,ne Zeman a ne Klaus ale president Pavel udělal faupaix v česko-slovenských vztazích když se dost nevhodně vyjádřil o vítězství SMERU a vy o něm jaksi moc nepíšete. Čím to asi bude ? Pavel je pro vás nekritizovatelné TABU ? Škoda myslel jsem že jste férovější a místo toho píšete o těch třech bývalých premiérech které nemusím mít rád ale třeba trochu žehlí onen zcela nepovedený Pavlův výrok.