Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeViliam Buchert: Válka je vůl, ale Západ i Česko musí stát přes všechny výhrady na straně Izraele a Ukrajiny
37 komentářů
007karel
Objevila se celá řada kritiků Izraele, co bombardování Gazy označují za "kolektivní vinu".
Bombardování Drážďan byl britsko-americký vzdušný útok, který provedly Royal Air Force a americké United States Army Air Forces 13.–15. února 1945. Drážďany představovaly klíčový cíl, protože se v nich podle spojeneckých informací nacházelo 110 továren zapojených do válečného úsilí třetí říše a muniční sklady. Od podzimu 1944 výrazně narostl počet lidí ve městě v důsledku toho, že jím procházeli uprchlíci z východu Německa, kteří se snažili zachránit před postupující Rudou armádou. Tři dny a tři noci hořely Drážďany, kdy o život přišlo více jak 25 tisíc lidí, z nichž mnozí shořeli v zuřících požárech doslova na popel...
Otázka pro soudruhy z OSN a Izrael kritizující aktivisty : Byl snad tenhle spojenecký útok na Drážďany plné uprchlíků válečný zločin ??? Tohle také byla ta „kolektivní vina“ ??? Budete přepisovat historii ???
Bombardování Drážďan byl britsko-americký vzdušný útok, který provedly Royal Air Force a americké United States Army Air Forces 13.–15. února 1945. Drážďany představovaly klíčový cíl, protože se v nich podle spojeneckých informací nacházelo 110 továren zapojených do válečného úsilí třetí říše a muniční sklady. Od podzimu 1944 výrazně narostl počet lidí ve městě v důsledku toho, že jím procházeli uprchlíci z východu Německa, kteří se snažili zachránit před postupující Rudou armádou. Tři dny a tři noci hořely Drážďany, kdy o život přišlo více jak 25 tisíc lidí, z nichž mnozí shořeli v zuřících požárech doslova na popel...
Otázka pro soudruhy z OSN a Izrael kritizující aktivisty : Byl snad tenhle spojenecký útok na Drážďany plné uprchlíků válečný zločin ??? Tohle také byla ta „kolektivní vina“ ??? Budete přepisovat historii ???
Saša Krach
Dle informací z Ukrajiny...Rusko přechází do protiútoku...
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Saša Krach
Otázka zní...2miliony lidí na malém území kde vznikne dle expertů masakr.
Kam s nimi.
Egypt je nechce ..Izrael je nechce ...já je nechci...Co sním, Psal Neruda.
Tak jsou to Palestinci , jsou zvyklí 😛 Nějak mi vychází Egypt,,, Dle mě...bude to velmi drahé.
Kam s nimi.
Egypt je nechce ..Izrael je nechce ...já je nechci...Co sním, Psal Neruda.
Tak jsou to Palestinci , jsou zvyklí 😛 Nějak mi vychází Egypt,,, Dle mě...bude to velmi drahé.
JP
Saša Krach
Tak jsem si vzal mapy....Vyhledat na internetu...Na těchto mapách je zaznamenáno osídlení ....Od roku 1945 až do dnes...Palestinci dle těchto map,,vymírají,,asi nedělají děti...jinak si nedovedu představit že to jejich osídlení tak řídne.
@Saša Krach Holt zřejmě místo konstruktivní a přátelské spolupráce se svým sousedem, raději dávají přednost neustálým intifádám a terorismu, což ovšem není dobré pro dlouhodobou prosperitu.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že průměrný počet dětí na Palestinku v Gaze je 5, jich tam málo asi není. Jen holt prohrávají jednu válku, kterou sami rozpoutali, za druhou.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že průměrný počet dětí na Palestinku v Gaze je 5, jich tam málo asi není. Jen holt prohrávají jednu válku, kterou sami rozpoutali, za druhou.
@Uživatel_5417695 Tak nějak mě nedochází že by Palestinci vedli oficiální válku...Ostatní země v okolí ano..
OSN...deklarace proti Izraeli...A skoro vždy se OSN zastala Palestinců.,
Asi to OSN je nepřátelský naladěné...a zaměřené škodit Izraeli..
Nevím....
OSN...deklarace proti Izraeli...A skoro vždy se OSN zastala Palestinců.,
Asi to OSN je nepřátelský naladěné...a zaměřené škodit Izraeli..
Nevím....
@Saša Krach Nemůžou vést žádnou oficiální válku, když nejsou žádnou oficiální zemí. Avšak páchání intifád a terorismus jim ale jde docela od ruky, v tom docela mají rutinu. OSN je "nepřátelský naladěné...a zaměřené škodit Izraeli.." - to je vcelku známým faktem. A pak, že prý Židi vládnou světu. Houby s octem. :p
A co tu Gázu celou během jednoho dne vybombardovat...a na závěr vypálit...?
A taky jsem slyšel prý údajně musí být zástupci voleni do OSN....Lháři...A tím se asi vše vysvětluje....😂😂😂😂😂
A taky jsem slyšel prý údajně musí být zástupci voleni do OSN....Lháři...A tím se asi vše vysvětluje....😂😂😂😂😂
JP
@JP A já zase rád pomáhám lidem ...Protože boha máme stejného akorát prorok je jiný.Chlape nic není černobílé. A jednoduchá řešení jsou na h....😂
JP
Uživatel_5417695
Myslím si, že Izrael si s teroristy z Hamásu dokáže poradit sám. Jsem přesvědčen, že pomoc západu v tomhle směru stačí pouze diplomatická - zajistit aby měl Izrael volné ruce v odstraňování teroristů, neházet Izraeli v této jeho snaze klacky pod nohy, ale naopak případné diplomatické překážky odstraňovat - např. trapné poznámky Erdogana a jeho vlády, řvaní různých propalestinských levicových rádobylidskoprávních pitomců.... Dát Izraeli veškerou pomoc v OSN tak aby Izrael konečně mohl skutečně vyřešit ten zamrzlý a nekonečný problém Gazy.
Ukrajina, to je jiná záležitost. Ta se bez přímé materiální pomoci neobejde. Tam "pouhá" diplomatická pomoc nestačí. Západ nemí přerušit dodávky zbrojní pomoci Ukrajině, jinak Putin Ukrajinu schlamstne a udělá z ní svůj loutkový stát, případně z ní udělá integrální součást Ruska.
Ukrajina, to je jiná záležitost. Ta se bez přímé materiální pomoci neobejde. Tam "pouhá" diplomatická pomoc nestačí. Západ nemí přerušit dodávky zbrojní pomoci Ukrajině, jinak Putin Ukrajinu schlamstne a udělá z ní svůj loutkový stát, případně z ní udělá integrální součást Ruska.
@Uživatel_5417695 S tím raději přestaň...OSN se skoro vždy zastala Palestinců 😛. Asi mají špatně nastavené noty či informace...😂😂😂😜😂
@Saša Krach No, ale aspoň se o to v rámci svých reálných možností můžem snažit. Je jasné, že velká část různých zejména islámských diktatur je protiizraelsky zaměřena.
Richard Šebesta
Souhlasím s panem autorem pokud jde o Palestinu a Palestince. Západ tedy i EU je rozpolcen(a) a o Palestincích mají někteří lidé na západě iluzorní představy. Izrael je v právu to je bez diskuse. Pokud jde o válku na Ukrajině tam samotný autor uznává že válka může trvat i několik let a že ani jedna ze stran nedosáhne zatím rozhodujícího vítězství. Tudíž ač se tomu Zelensky i NATO bráni jednou bude muset sednout s Rusy ke stolu a jednat o mírových podmínkách. Čím dřív to bude tím líp jednak už nebudou umírat nevinní Ukrajinci i vojáci a taky se uleví Evropě i USA kteří Ukrajinu podporují zbraněmi, materiálně i jinak. Ono kdyby se chtělo už se mohlo dávno jednat. Jenže není vůle a přitom kompromisních možnosti je mnoho. Uvedu jeden. Rusko si ponechá Krym Doněckou i Luhanskou oblast kde žijí a žili převážně Rusové ale Ukrajina vstoupí zase do NATO. Čímž bude do budoucna garantována její východní hranice. Tedy v podstatě obě strany dosáhnou toho co chtěly před válkou. No a pokud by mi tady chtěl nějaký chytrolín oponovat že to nejde jen tak ustupovat Rusům kteří zabírají cizí území tak se ho zeptám proč VB okupuje S.Irsko ? A kecy o demokratických volbách neberu, každý ví že to tam bylo jinak nebo proč Turci obsadili Severní Kypr v roce 1974 a NATO to nějak přešlo ?
@Richard Šebesta "Rusko si ponechá Krym Doněckou i Luhanskou oblast kde žijí a žili převážně Rusové ale Ukrajina vstoupí zase do NATO." Tak samozřejmě, pane králi...
@tempter Vy se pletete oba dva. Palestina dostane to co jí patří dle rezoluci OSN..
A u Ukrajiny platí to samé...
,😂😂😂😂😂😂😛😛😛😂😂
A u Ukrajiny platí to samé...
,😂😂😂😂😂😂😛😛😛😂😂
@Richard Šebesta Šebesta, ty jsi takovej náš žanžak rusó 🤪😃
@Miroslav Hraběta Tohle asi Cyrda nepobere, ale určitě se mu to bude líbit. Třeba přidá nějaké další, světový řád napravující, dobře míněné rusácké moudro...
@Miroslav Hraběta Hrabě máš vznešené jméno , lépe řečeno jeho podobu ale v hlavě máš duto a prázdno. Pokud chceš seriózně diskutovat jsem připraven. Ale zdá se že na to nemáš, kdyby jsi chtěl napsal by jsi nějako myšlenku třeba by jsi mi to nějak rozporoval, proč ne ale jak říkám v hlavě duto a prázdno. Ono se není co divit , kde nic není ani smrt nebere !
Hulin No More
JP
@JP Já myslím, že zemi s takovými hlupáky, co věří a fandí Hradním bolševikům a dalším překabáťeným komunistům, by možná Putin bral 🤗. Hlupákům se dobře vládne.
Hulin No More
Saša Krach
Válčilo se v minulosti, a bude se i v budoucnosti.
Dějiny světa jsou stavěny na válkách a výbojích.....
Budeme se tak dlouho mlátit až se vymlátíme.
Ve jménu dobra a civilizace.
😂👹👹👹👹😂😂😂
Dějiny světa jsou stavěny na válkách a výbojích.....
Budeme se tak dlouho mlátit až se vymlátíme.
Ve jménu dobra a civilizace.
😂👹👹👹👹😂😂😂
Hulin No More
@Hulin No More *** a hlupák jsi jedině ty ! Když jsi tak chytrý tak běž radit Zelenskému s tvou pomocí jistě Ukrajinci minimálně obsadí Moskvu a třeba i zatknou Putina no ne ? Podle mnoha analytiků na západě i u nás, které ale ty strčíš do kapsy může válka na Ukrajině trvat ještě rok nebo dva i déle. Jo a taky podle nich Rusko není zdaleka mimo hru jako velmoc a odepisovat ho by byla chyba. No ale podle tebe to jsou ***i kteří ničemu nerozumí no ne ? Možná že to jsou rovnou ruští agenti ? Běž se opít ať se vzpamatuješ i když možná že ani to ti nepomůže.
@Richard Šebesta Nedělej v tom nepořádek, Cyrdo. Za hlupáka jsi tady ty a nikdo jiný. No, i když pár by se jich tady ještě našlo, ale ty jsi nezpochybnitelný hlupáků král. Tak buď na to hrdý, více na tomto fóru už dokázat nemůžeš.
@tempter . Ty totiž neumíš nic než urážet a nadávat. Žádná myšlenka nic ani nějaký pokus o diskusi s jiným názorem. Hraješ si na demokrata ale ve skutečnosti jsi lhář a falešný člověk a POKRYTEC NON PLUS UTRA. Jan Werich kdysi řekl moudrou věc. Když se někdo hádá s blbcem déle než 30 sekund hádají se pak už dva blbci. Čili reagovat na tvoje HNOJE už nebudu.
JP
Odmítnutí očkování proti covidu - zrušit jakoukoli podporu Ukrajině ve válce proti agresorovi - shodit vládu, která nešikovně napravuje věci po předchozích vládách - Palestinci se jen bránili.