Byznys X

Zpět na článek

Petr Zeman ze Ski Areálu Klínovec: Krušné hory chceme vrátit na výsluní turistického ruchu

2 komentáře

Honza Honza
Pan majitel zapomněl dodat, že onu novou sjezdovku postavili bez povolení a nechali ji zkolaudovat jako lesní cestu. Taky zapomněl říct, že poté, co neuspěli s výstavbou stezky v oblacích, nyní chystají apartmánové městečko a pro jistotu si jáchymovskou radnici dopředu zavázali smlouvou o spolupráci. Kdyby se náhodou jáchymovští občané postavili proti, už mají dopředu v ruce nástroj, jak město potrestat. Je mi z těchto lidí opravdu špatně. Novodobí zlatokopové, nemají k oblasti žádný vztah, žít tam nikdy nepůjdou, ale prachy odtamtud jim nesmrdí. Stejné jako po válce, kdy se tam jim podobní napakovali na německých majetcích a hned zase zdrhli.
Pavel Maleček
No vize hezká, ale zaměřená jen na sportovní stránku turistického ruchu. A to ještě jen pro zdatné jedince. Dnešní turista však nechce jen "laskat" pohybový aparát, ale oblažit žaludek a duši. Tedy gastronomie a kultura. A v tomto až na pár pravidlo potvrzujících výjimek (lázeňský komplex Jáchymov) je to na Krušných horách "od Aše po Děčín" bída.
Z většiny restaurací až bučí heslo - bez keců zkonzumuj, zaplať a vypadni, o kultuře, zvlášť v zimních měsících nemluvě. Pravda to dáno od 1948 nezájmem centrálních státních orgánů o obnovu osídlení a podnikání na krušnohorském hřebeni. Od komoušů se nedalo čekat, zcela však selhaly i "demokratické" vlády po 89.
A bez tohoto zájmu pražského centra se zásadní změna k lepšímu neodehraje. A to i přes byznysovou snahu jednotlivých investorů - a tak přes připomínky díky jim jim za ni.