Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Odboráři se učí vzteku u miliardáře

56 komentářů

Soňa Benešová
Je to tak. Odboráři se neperou ta vykořisťované v kapitalistických továrnách, kdd je dřina za minimální mzdu, ale bojují proti vládě.
Karel Ludwig
Transparent má totální pravdu.
Martin Tuhý
Strašně mě baví, jak se "morální majáky" dnešní doby chovají úplně stejně jako komouši na konci 80. Zjišťujeme, že protest proti naprosto katastrofálním výsledkům vlády, kdy se dlouhodobě propadáme nejvíce v EU, inflace je už 2 roky mezi TOP 3 EU, jezdíme nakupovat do Německa, kde je to levnější, osekáváme školství, propouštíme kuchařky, jelikož tahle parodie na stát už nemá ani na to, abychom nakrmili naše děti, ekonomika v haj*lu a prakticky ve všech statistikách patříme k nejhorším v EU, tak v téhle situaci tady blábolit o tom, že odborářský protest je "politický", chválit vládu a opakovat neoliberální bláboly může opravdu jen mentálně zcela vymetený jedinec. Už chybí jen zvolání Nechte nám klid na práci! ČR by potřebovala opravdový protest, jako se dějí na západě, jinak si tohle pravičáci žijící mimo realitu nikdy nevytáhnou hlavu z p* a ve výsledku to dopadne mnohem hůř, jako vždy v historii, ano, je to vlastně výhružka.
Uživatel_5250256
Asi bychom měli přijmout opatření, kdo se může k čemu vyjadřovat.
Pokud se kdokoliv vyjadřuje k čemukoliv, je to anarchie.
Každý má dostat jen některá přístupová práva.
K politice se smí vyjadřovat pouze politikové.
Cha cha
Miroslav Müller
Katel Steigerwald je Pan novinář. Máme taky silně poplatné zoufalé novináře za peníze jako Kolář , Plesl a další. Ale to nejsou novináři ale desiformátoři , bohužel.
viktor viktor
@Miroslav Müller …a co zoufalý manipulátor Vašššík Moravec ?
Richard Šebesta
@viktor viktor To je dezinformátor NON PLUS ULTRA to jo.
Uživatel_5584998
V Německu se Schuldenbremse, duhová brzda, taky pomalu rozpadá pod tlakem Zelených a dalších stran, co rády rozhazují a říkají tomu investice. Ne tedy pod tlakem Středulů. Vypadá to, že celá Evropa bude zadlužena, krom severských zemí.
viktor viktor
@Uživatel_5584998 Autor měl zřejmě na mysli DLUHOVÁ brzda. Duhově hezky to vypadá podle Fialy jen v CZ. 🤥
viktor viktor
Doporučuji sledovat na internetu , na Youtube vysíláni XTV.cz. Paní K.Stonjeková, P. Holzer, Macinka, Turek, Xaver Veselý , A. Minářová atd. a jejich hosté jsou opravdu výborní 👍👍👍. Dozvíte se pravdu o politicko ekonomické situaci, bez fialových dezinformací .
Richard Šebesta
@viktor viktor Souhlas. Rozumní lidé to sledují neb je vždy lepší mít zprávy z více stran ne jen jednostranně zaměřené. Dezoláti a zastánci jediné pravdy typu Temtera,Grofa a další si vystačí s vlastními dojmy a bludy !
Pavel Maleček
Se Středulovou politizací odborů má redaktor pravdu. Stejně jako v tom, že je Středula a další odborářští bossové v Babišově žoldu. Ovšem ten jak opice tupě agresivně vřeštící dav bych jen na Středulův hrb neházel.

Vláda bezesporu musela sáhnout k omezení dalšího zadlužování státu. Ovšem ta opatření silně jednostranně dopadla na záda středně a nízkopříjmových. Kdyby však vláda projevila stejnou odvahu jako v proti ruské pomoci Ukrajině, sáhla by i na stamiliardové zisky všemožných korporátů, ke všemu tyjících i z všemožných státních dotací a podpor, tedy daní - peněz odevzdaných státu právě i těmi středně i nízkopříjmovými.

No a když se k tomu přidají i mediálně chytlavé vládní excesy s almužnami školních kuchařek a navýšení "nepovinných" přesčasů doktorům, tak není divu, že odborářští bossové úcítili šanci jak si v očích "pracujících" navýšit kredit ... a tím pro sebe zajistit další pokračování svého na dělnících lizu.

Chytrá, odvážná a zodpovědná vláda (ovšem i vůči vlivným korporátům) musí takovým to nabíhání si na odborářské vidle předcházet. Zvláště když nejen přes Středulu, evidentně se mstícím za kopanec v prezidentské volbě, jsou v Babišově žoldu.
Mibus
Můj názor: vláda musí šetřit. Ale ne na mě. Ať se uskromní ti ostatní. A kdo? Nevím, někdo jiný, než já. Tak takhle mi připadá ta demonstrace.
Já taky nesouhlasím s vládou. Nelíbí se mi některá její rozhodnutí. Ale víc mi vadilo Babišovo hospodaření. To nebyla podpora chudých. To byl vzorec korupce. A vadí mi, že si neúspěšný kandidát na prezidenta honí politické body. Odbory přece zastupují zaměstnance proti zaměstnavateli.
Martin Tuhý
@Mibus Babiš byl násobně lepší hospodář než tahle soldateska, stačí se podívat do statistik...
Juchin
🤣 hodně trefně napsáno.... Všem těm stávkujícím a křiklounům jako třeba v téhle diskuzi vadí zásadně jedna jediná věc: že Fialova vláda už jim nehodlá sypat peníze do koryta. O nic jiného v zásadě nejde. Takže se všichni moc těší, až se vrátí AB a do korýtka bohatě sypat bude. Jedno volební období to státní kasa na dluh vydrží, pak přijde státní krach jak v Řecku, ale tak daleko není třeba koukat. My chceme bezpracné krmení teď! Hned! Máme na to nárok!.Co je nám po tom jak to bude za pár let..... No jo no. Kdo chce kam.....
Miroslav Hraběta
@Uživatel_5279404 To jsou myslitelé typu Šebesta, traktor a jiní: "My chceme peňýze!" A pak čumí, že není na důchody. Tupí jak dlabaný necky...
Richard Šebesta
@Miroslav Hraběta Ne myslitele typu grófa a podobní primitivní blbci jako tempter a jiní jsou spokojeni přesto že republika jde ke dnu. 216.000 000 000 chce vláda ta současna dát pro letectvo během následujících 10 let. To je super ale údajně teď tvrdil Nutela a Jura-stan že chtějí konsolidovat finance pro příští generace. To bude skvěla konsolidace a to ještě zdaleka nekončí válka na Ukrajině. To budu další stovky miliard.Ty retarde !
Milan Čech
@Richard Šebesta Není to na 10 let, ale na 13. F-35 nevybrala vláda, ale vojáci. Platí se z vojenského rozpočtu, který je 2% HDP, takže je jedno, co si za to koupí - utratí to stejně. Na Ukrajinu poslala vláda šrot za 1,2 miliardy a získala za to zdarma vrtulníky a tanky v ceně 9 miliard. V čem je tedy problém? Že je někdo na hlavu a neumí počítat, natož číst?
Mibus
@Richard Šebesta Co se týče armády, při vstupu do NATO jsme se zavázali odvádět 2% HDP na armádu. Vyčítat zbrojení v době Ruské agrese je pozvánka agresora.
Co se týče současné vlády, nelíbí se mi některá rozhodnutí. Nelíbila se mi ani ta předchozí. Ani ta před ní. Všechny vlády po roce 1989 nás okrádaly ve svůj prospěch. Všechny tyto vlády se podílely na dnešní situaci v téhle nádherné zemi. Každá podváděla. Každá
Qaid
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
Na školách se nyní řeší jak naložit s agentem, soudruhem Pávkem. Pověsit, nebo postavit ke zdi ?
To Nutella dopadl lépe. Mezi skotem se prý cítil jako ve Strakovce . A dokonce měl i signály, že některé krávy tvrdily, že takového vola ještě neviděly.
Takže i Mr. Traktor, z Boží milosti ministr, mohl ten večer odjet na svém Zetoru do oblíbeného nevěstince, mezi své lehce oděné křesťanky a radostně mávat spokojeně bučícím krávám a Pánu Bohu, že dopustil....
Miroslav Hraběta
@viktor viktor Kolikrát ti sestřička říkala, abys ty prášky nežral po hrstech?? 😃😃
Mibus
@Miroslav Hraběta Když vypadají jako lentilky, tak to budou lentilky.
Radek Kocvelda
Tak bude ten Fiala vyset přátelé?
tempter
@Radek Kocvelda A kam bys ho sadil, Ráďo? Co?
Miroslav Hraběta
@Radek Kocvelda Tebe měli pověsit ve 4. třídě, když se učila vyjmenovaná slova 👻😃
Qaid
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
@Qaid …Také si myslím, že je na nomenklatůrní soudruhy FUNKCIONÁŘE !!! s VUML, kteří sedí na Hradě příliš tolerantní 😜.
Mibus
@Radek Kocvelda Pane jo. Kdo všechno si tu chce léčit komplex méněcennosti? Věděl bych co napsat. Jenže jsem slušně vychovaný a nehodlám se snižovat na úroveň, jakou prezentujete Vy.
Saša Krach
Demonstranti udělali .Bu Bu Bu..
A novinářská obec nakloněná vládě se pokakala..A nemůže se z toho vzpamatovat.
😛😛😛😛😛😛😛😛😛
Milan Čech
@Saša Krach Bububu se dělá jinak, než poloprázdným náměstím s dezoláty na pódiu 🤣
Mibus
@Milan Čech Nemluvě o faktu, že odbory by měli hájit zaměstnance proti zaměstnavateli.
Qaid
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
giorgio287
Profesůrek okultních věd v čele vlády, to je asi pomsta za Sudety... protože proč by nás všichni svatí trestali tímto neschopným h.o.v.a.d.e.m?
Richard Šebesta
@giorgio287 Ano to je dobrá otázka. Přesně tak.
Mibus
@giorgio287 Protože máme spoluobčany, jako jste Vy.
giorgio287
@Mibus
Aha. Takže spoluobčané jako já nás nechají okrádat na energiích, v hitlermarketech a dělají z nás otroky čtvrté říše národa německého.

Děkuji za informaci. To jsem si ve své malosti neuvědomil. Heil Fiala za 40x předraženou elektřinu. Heil Fiala za 5x předražený plyn. Heil Fiala za to , že třetina národa živoří na a pod hranicí bídy. Heil Fiala za nesmyslnou inflaci.

Heil Fiala! Ať ta *** visí!
Qaid
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Miloslav Omáčka
Pan Fiala je neschopný, arogantní hlupák s vysokoškolským vzděláním, který se nikdy neměl stát premiérem a vůbec nerozumí ničemu, co se tady děje. Napadal například Babiše (jehož nemám vůbec rád), že může za 40 000 mrtvých při kovidu, štěstí že v té době nevládl on a jeho ministr zdravotnictví. Mrtvých by bylo 2x tolik.! On a jeho lidé, zradili naší zem během předsednictví v EU hned několikrát.!!!! V současné době, zločinně škodí celému národu, a bude rád, když "jenom prohraje volby a neskončí to defenestrací", měl by sám abdikovat.... Pan "profesor" může zase plácat ty svoje nesmysly naivním vysokoškolákům, jako dříve. Tam snad nenadělá tolik škod. Jo a abych mu nekřivdil. Za celou dobu vlády udělal jen 2(!) dobré věci - podpořil Ukrajinu a Izrael. To je, ale zatraceně málo.... Vlastně dokázal ještě jedinou VĚC, co se dosud nikomu nepodařila - totálně rozvrátit naše hospodářství, a ještě stihl NAŠTVAT ÚPLNĚ VŠECHNY, a spojit i nesmiřitelné tábory obyvatelstva v jeden celek.... A jestli to myslí s ČR opravdu dobře, měl by rychle odejít..... Kdokoliv jiný, a to zdůrazňuji - KDOKOLIV - bude vládnout lépe, než on.
Honza Bejk
@Miloslav Omáčka další chytrolín co všemu rozumí 😀
Richard Šebesta
@Honza Bejk No hlavně že tomu rozumíte vy !
Miloslav Omáčka
@Honza Bejk - Člověk nemusí mít patent na rozum - aby viděl tu jeho aroganci a naprostou neschopnost - kdo nemá stejný názor je dezolát - že jo! Tak ať máte radost.... Budu se modlit, aby s ním a jeho vládou spadlo letadlo - fajn - nebo by to chtělo rovnou občanskou válku ???
Mibus
@Miloslav Omáčka Vzpomeňte na všechny vlády po roce 1989. Žádná to nemyslela dobře pro nás. Všechny myslely jen na sebe.
Bohužel mne napadají dva citáty. První je od Winstona Churchilla, kdy řekl, že každý národ má vládu jakou si zaslouží. Druhý je od J.F Kennedyho. Prohlásil neptejte se, co stát udělá pro Vás. Ptejte se, co Vy uděláte pro stát.
Dokud se budeme spoléhat na to, jak nás bude stát vodit za ručičku, nebude tu lépe. Minimálně polovina z nás je schopna postarat se sama o sebe. Pouze není ochotna. A odnesou to naše děti a vnoučata.
Januss
Steigerwalde, Vondrovi také stávkovali?😂
Richard Šebesta
Herr Steigerwald jste poněkud jednostranný. Já třeba Bureše nesnáším a mohu říct že skoro nejvíc ze všech našich politiků a přesto v něčem mají demonstranti pravdu. Především mají právo demonstrovat a jistě každý to vidí jinak ale to že to tato vláda vede KATASTROFÁLNĚ si troufnu tvrdit i já jako odpůrce Bureše. Podle průzkumu této vládě věří snad 20 % voličů to hovoří samo za sebe. Nebudu zde vypisovat co vše dělá Nutelova vláda špatně, psal bych do rána.
pablo41
@Psát byste třeba mohl, bohužel byste ale nerozuměl tomu o čem píšete, což je stejný nedostatek jako u jiných kritiků jiných vlád, kteří si myslí, ne-li vědí, že ekonomii i jiným politickým disciplínám jsou kamarádi !
pablo41
@Richard Šebesta I německý jazyk zná čárku po oslovení v psaném textu, Šebesto.
Richard Šebesta
@pablo41 Hele frajere takové chytráky miluju. Plno plků a nic konkrétního ,kde jsem tam psal že jsem kamarád s ekonomii ? 100 krát nic umořilo vola tak mi zní vaše řeč mudrlante.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Jo a taky nejlepší je, když někdo machruje o pravopisu a sám dělá chyby. Ta poslední věta v prvním odstavci, té určitě něco chybí, bych řekl i když nejsem jazykovědec.
pablo41
V tom čeledníku co bydlíte si asi pěkně popovídáte. A to Vám nestačí ?
viktor viktor
@pablo41 Ale,ale. Nefábulujte tady. Např. v německém dopise se běžně v prvním řádku osloví a bez čárky se na druhém řádku pokračuje velkým písmenem. Gramaticky také správně. Raději se snažte hodnotit obsah. O ten nám tu přeci jde. Až pojedete příště na motorce se soudruhem agentem Pávkem k Sude­tenlan­dsman­schaf­t, tak Vám to " der Genosse " Posselt jistě potvrdí. U vás mi ten smysluplný obsah totiž nějak uniká. Ale jedna pochvala by tu byla. V 💩 se tedy vrtat umíte. Tak hezkou cestu.
Richard Šebesta
@viktor viktor Super !
Miroslav Hraběta
Ano, dědek na fotu je přesně tam, kde píše. Jeho xicht to jasně potvrzuje 😃😃
Richard Šebesta
@Miroslav Hraběta Taky budeš primitive jednou dědek pokud se dožiješ. No a ten dědek má naprostou pravdu. No a představ si že jeho názor sdílí většina lidí u nás. To ale tebe a tvou " demokratickou " vládu nezajímá ! Proč lidi jsou pro vládu jen otravný hmyz který se hodí jednou za 4 roky u voleb.
Miroslav Hraběta
@Richard Šebesta Nelži, Šebesta, tys dělal sociologický průzkum na relevantním vzorku?? Akorát tu žvaníš, na to ty jsi kadet 💤👻
Richard Šebesta
@Miroslav Hraběta Ty debile já ten průzkum nedělal ale je to tak. Co se ti nehodí tak je špatně, že jo. To znám takové " demokrtaty " na hubě vy jste jak komouši, plno keců a sám podraz a lež.