Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Klimatický výkřik do tmy aneb Proč nebrat vážně konferenci OSN v Dubaji

12 komentářů

giorgio287
Každému, koho trápí "klimatický žal", bych dal do ruky hrablo a poslal ho odhazovat sníh. Bez rukavic.
thomas2
@giorgio287 - Ovsemze globalni oteplovani pokracuje. Tak mozna uz za sto let vubec v Cesku nebude v zime zadne snezeni. Tak potom, kdyz budete chtit snih, tak ho najdete v zime leda v Norsku, Svedsku, Finsku a v Rusku, to bude nejbliz. Ovsem vy se veku 100 let jiste nedozijete. Ale je fakt, ze letos bylo nejteplejsi leto v dejinach lidstva, a nejteplejsi podzim v dejinach lidstva. A vedra budou v pristich letech jeste castejsi. No neda se nic delat, ta konference v Dubaji to nezastavi. A nic to nezastavi. No bude lidstvu hur a hur, protoze globalni oteplovani bude pokracovat. Ovsem v nekterych zemich to bude hur nez v jinych. To vidime i dnes. Tak nemam moc nadeje, ze by se globalni oteplovani mohlo zastavit. No mozna za sto let to muzou zastavit, ale toho se jiz rozhodne nedoziju, uz mi je 69 let, tak to bude horsi pro mladsi lidi, pro me moc ne. Ovsem pro lidi, kteri ziji blizko more, to bude horsi nez pro lidi, kteri ziji daleko od more, protoze hladina more bude stoupat, tak nektrere pobrezni uzemi budou pod morem. Ovsem pro lidi daleko od more to muze byt v budoucnu hure z jinych duvodu, napriklad kvuli velkym vedrum.
giorgio287
@thomas2
Asi byste měl vyhledat odbornou pomoc. Věřit strašení ekoteroristů není normální...
thomas2
@giorgio287 Ovsem ekoterorismus je podobne hrozny jako kazdy terorismus, Je to hrozne zabijet lidi, protoze s nimi nesouhlasime. Ale globalni oteplovani pokracuje. Uz letos jsme meli na svete nejteplejsi leto v dejinach lidstva. Take nejteplejsi podzim. Ovsem horko v lete bylo horsi v nekterych zemich nez v jinych. V nekterych zemich kvuli tomu vedru nikdo nezemrel. Asi u vas v Cesku take nikdo kvuli vedru nezemrel. Ovsem v Cesku nikdy neni tak hrozne vedro jako v nekterych zemich. Ale globalni oteplovani pokracuje, a zpusobuje to velke problemy v nekterych zemich, i kdyz mozna ne u vas v Cesku. Aspon zatim ne.
Pavel Vlček
@thomas2
VšeZnálek se v 69 stará, co bude za100 let !!! Je to řízená likvidace a sebelikvidace Evropského Svazu Bruselistánu !!!
thomas2
@Pavel Vlček - Ovsem globalni oteplovani pokracuje a uz nyni to zpusobuje velke problemy v nekterych zemich. A moc proti tomu se nedela. I kdyz to globalni oteplovani je vinou nejvic prumyslovych zemi, protoze tam se vic pali uhli, nafta, benzin, plyn a podobne. Ale vetsinou chude zeme vic trpi kvuli globalnimu oteplovani. Tak by treba evropske zeme mely s tim vic delat, ale zatim se skoro nic nedeje. Nebo nekdy zeme udelaji jenom spatne veci, jako treba v Nemecku zrusili jaderne elektrarny, i kdyz ty vubec neprispivaji ke globalnimu oteplovani.
Saša Krach
Jak se k tomu postaví nadnárodní společnosti... co hýbou a ovládají tento svět....tam je odpověď.😝😂😂😂😂
thomas2
@Saša Krach - Jo, bohate mezinarodni firmy maji velkou moc. Vcetne treba mezinarodnich firem, ktere jsou bohate kvuli tezeni nafty, jako treba Exxon a podobne, ty nebudou chtit tezit a prodavat mene nafty nez dnes. Tak nemam moc nadeji, ze se bude moci globalni oteplovani zastavit, protoze ty bohate mezinarodni firmy maji velkou moc, a tak aspon do velke miry hybou a ovladaji tento svet. Kdezto OSN nema celkem zadnou moc.
Pavel Maleček
No nebrat vážně - když ten penězovod od středních a chudáků k těm nejbohatším, což je hlavní důvod toho lživého eko-klima třeštění, byl nejen zas oštemplován, ale dokonce nabral na forzáži.
I přes schválení eko-klima podpor od bohatých států k těm "chudým", z čehož ti chudáci dole ani fufník neuvidí. Protože je papalášstvo z bohatých i chudých zemí do svých kapes přesune.
No a vo vo votom všechno to eko-klima třeštění je.
thomas2
@Pavel Maleček - Ano, je to pravda, i v chudych zemich zustanou bohati papalasi bohati, kdezto chudi zustanou chudi. A globalni oteplovani bude pokracovat, vedra budou v lete castejsi a castejsi. Bude se o tom stale debatovat, ale nevidim nadeji, ze to muzou zastavit. Neprijdou mezinarodni zakony, ktere by to mohly zastavit, protoze nektere zeme by byly proti tomu. Napriklad Rusko, pro ktere je vyvoz nafty a plynu velmi dulezity. A to je dulezite pro nektere jine zeme take.
Pavel Vlček
@Pavel Maleček
Je to E.U. Titanic a U.S.A. Titanic !!! Rusko a Indie a Brazílie a Čína tuto Klima-Hru nehrajou a škodolibě se smějou se Západu !!!
thomas2
@Pavel Vlček - Ovsem v USA a v EU se take moc nedeje, kvuli globalnimu oteplovani. V Cine pouzivaji vic slunecni energie, pro vyrabeni elektriny, nez v USA nebo v EU. Indie ma velike problemy kvuli globalnimu oteplovani, casto hrozna vedra v lete, kvuli kterym nekteri lide umiraji, hlavne lide, kteri museji pracovat venku ve vedru, nebo kteri nemaji umele chlazeni v byte, protoze na to nemaji penize. Take bezdomovci. Ovsem vim, ze ruskemu rezimu to je jedno, nejvic kvuli tomu, ze Rusko vyvazi mnoho nafty a plynu, tak to je velmi dulezite pro Rusko, jinak by to byla mnohem chudsi zeme. Takze rusky rezim ma zajem na tom, aby zeme dovazejici naftu a plyn z Ruska, pokracovaly dovazet stale mnoho nafty a plynu. Takze Rusko nechce s tim globalnim oteplovanim nic delat, protoze je tolik zavisle na vyvoz nafty a plynu. Podobne jako treba Saudska Arabie a dalsi zeme zavisle na ten vyvoz.