Komentáře

Zpět na článek

České štamgasty čeká na Nový rok kruté probuzení, pivo v hospodách skokově zdraží. Čeká výčepy smrt?

33 komentářů

reproman
Pivo si dám tak jednou, dvakrát do roka. Dobré pivo z malého pivovaru už teď stojí točené nějakých 60-80 Kč. Jetli bude stát dvojnasob, je mi naprosto jedno. A jestli bude stát kilo nějaký Gambrinus nebo Kozel, to je mi už úplně jedno.
Na pivo s kamarádem jsem naposledy zašel šestadvacátého. Bylo plno a občas nekdo přišel a zas odešel, protože nebylo místo.
simeklubor
Kruté probuzení čeká jenom howada, která si potřebují denně do hrdla nalít 6 - 10 kousků. Ale ono už je vcelku jedno, jestli někdo prochlastá 50% svých příjmů, nebo to bude procent 55. Na smutném osudu dezolátově tato drobná změna nic nemění a změnit ani nedokáže. Normálnímu člověku je naprosto jedno, kolik stojí pivo v hospodě, kam si občas zajde na pár s kamarády. Normálního člověka zajímá, jestli mu to pivo chutná a jestli mu ho správně natočí slušně se chovající výčepní (a přinese na stůl rovněž profesionál, nikoli špinavý nerudný brigád­ník/br­igád­nice). Jestli někomu mizí z hospody lidi, tak by se měl zamyslet nad tím, jak dělá svou práci a jakou kvalitu jim za jejich peníze poskytuje. Nápověda pro opravdu natvrdlé provozní a majitele: Mně fakt nevadí dát za svatomartinskou husu 500 Kč (a o fous víc), ale nesmírně mě uráží, když se za ty prachy ta husa nedá jíst a zjistím, že kdybych si ji upekl doma, pochutnal bych si 5x víc. Kuchař, kterej ode mě chce takový peníze za jídlo, musí vařit sakra líp než já. A fakt to není zase tak těžký . No a s pivem je to to samý - nesmím u točenýho litovat, že kdybych si koupil slušnou značku v lahvi, chutnala by mi víc. Jakmile točíte takovouto břečku, tak skutečně nemá vaše další existence smysl. Plačky nad výší DPH jsou jenom zástupným vyjádřením naprostého nepochopení tohoto byznysu.
lennon
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jaromir Komenda
Volte Bureše on pivo bude dávat zdarma,ale jenom před volbama 🙈
Miloslav Podhola
V našem okolí jsou restaurace s různou cenou piva. Štamgsto odcházejí a přesouvají se za levnějším pivem. Otázka je, zda po zdražení budou konzumovat pivo i tam.
Filip Kaštánek
Dlouho jsem Reflex necetl. Tenhle zbytečný článek je zklamáním. Opravdu nemáte lepší téma? Nestane se vůbec nic. Hospody jsou narvane, tot moje zkušenost. A lidé chlastaji nad zdravou míru.
Richard Šebesta
@Filip Kaštánek Dovolím si oponovat,skalní pivaři a štamgasti putyk budou jistě chodit dále v závislosti na své finanční situaci ale ti co si dají třeba jen 2 nebo 3 si třeba koupí lahvové nebo třeba jen 2 nebo 3 malé.No a vláda si sbírá kamínek ke kamínku a ve volbách půjdou a jak jeden moudrý analytik řekl,oni to ví,že volby prohrají !
Avatar - Vladimir_Jesenicky
Vladimir_Jesenicky
@Richard Šebesta Spousta pivařů, co znám, se sdružila do skupinek a založili si nálevny po sklepech a garážích. Pijou sudové točené za "nákupku" plus mírný příplatek panu domácímu, neřeší kouření atd.
simeklubor
@Richard Šebesta Kdybys skutečně pil pivo a věděl, proč ho piješ, věděl bys, že točený žádným lahváčem nenahradíš. Ani kdybys koupil deset za cenu jednoho točenýho, tak ne. ;)
lennon
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tomas Moravec
Nerozumím tomu,že když se má zvednout DPH u piva o 11%,proč by se měla cena piva v hospodách zvednout o 5-9 kč? Který trouba to psal?nákupní cena piva pro hospody je cca 20-22kč.plzeň,kteráj je nejdražší,stojí 31kč.Takže zdražení je v rozmezí cca 2.30,až o 3.50 u plzně.To přeci nikoho nezruinuje.Zavání mi to trestným činem,šíření poplašné zprávy.
Simon Vavricek
@Tomas Moravec Ty asi nebudeš nejostřejší tužka v penále, co ? Je to myšleno že pivo co stojí v hospodě pro lidi nikoliv pro vyčepního/majitele, tak zdraží o 4-9 kč když stojí 50-60 kč.
Těžká matika, co ?
Filip Kaštánek
@Simon Vavricek Já mu rozumím. Počítá, jestli bude muset zdražit, nebo to unese. A vychází mu, ze při započítání konkurenčního rizika by to unést mohl a nemusí zdražit vůbec, protože ho tohle zvýšení nákladu nezruinuje. Nebo se o zvýšenou Dan se zákazníkem podělí. Což bude asi nejblíž pravdě.
Václav Špatenka
Fialenko toho už nasliboval a *** z toho.Takže nás čeká zase jenom pakárna.
SlavaMB
Dne 27.12.2023 jsem v Bondy MB si šel pro výhru Sportky 108, - CZK. Chtěl jsem si dát pivo Plzeň. Točené vůbec není. V kavárně jen 1/3 lahvové á 55,- CZK za dvě 110. Výhra mě nestačila.
Nezlobte se to je zlodějina. A od nového roku ještě větší.
Výrobce produktu dostane méně jak prodejce.
V Norsku pivo 0,4 l stálo 220 CZK nyní se již přibližujeme.
Hurá do Evropy, jen s cenami.
Příjem / důchodce navýšení o 360 CZK/ ? O 6 malých piv.
Fialo ha ha. Už běžte do pr...
viktor viktor
@SlavaMB Ale oni už tam jsou. 🤪
Richard Šebesta
@SlavaMB Kdysi se říkalo,že vláda,která zdraží pivo padne. Ta Fialova určitě ale budeme muset čekat ještě skoro 2 roky.
reproman
@Richard Šebesta To je zajímavý. Já zažil dvoje zdražení piva za bolševika - a nic.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Hloupá a neschopná vláda v Česku je tváří jejích voličů. Asi je kolem sebe znáte, že ?
Uživatel_5542819
Vláda, která zdraží pivo padne ! Tak uvidíme ...
Saša Krach
Naši páni dobře vědí že kdo má rád pivo a kecy u piva bude pít dál....a prachy za to dá...
A také vědí že tyto prachy budou chybět rodině..
Ale to je nezajímá.😝
Spytar
Putyky jsou každý večer plné, v pátek a sobotu narvané, vesměs lidmi, kteří utrácejí prachy, které nevydělali. Inflace stále předbíhá zdražování ceny piva a ještě rok, dva, tři,? dokud ČEZký režim je schopen pokrývat rodiny a mladé hejsky a trpitelky dostatkem nekrytých inflačních prachů, nebude hrát to, zda pivo jako dnes stojí 55 chromých kaček, nebo příští týden 60 žádnou roli. Pivo je národní alkohol do toho ti "lepší" dají pár panáků tvrdého a všichni se budou i s trošku vyšší cifrou útraty cítit v ten moment a po tom nálevu do hlav - děsně fajn. 🤪
Režim tu už dávno není nastaven aby podporoval vzdělání národa, rozvoj a smysl bytí, většina mladých žije v beznaději a ze dne na den, prachy které mají jim bohatě stačí na útratu za chlast v putyce. Myslet na nějaké úspory, investice, v tomto státě zmaru pro mladé věc zbytečná, respektive neperspektivní. Pivo je v ČEZku hned po energetice zlatý poklad, je dobré a na rozdíl od nejdražších energií v EU je tady pivo stále v porovnání se západem za polovic. Takže z o pět korun dražšího 0,5l piva v putyce určitě nikoho kruté probuzení nečeká. Kruté probuzení nás bude čekat v průběhu dalších let z dopadů katastrofálního mravního a kvalitativního úpadku režimu, zejména z totálního marasmu a rozvratu státní správy versus dopadů na celou ČEZkou zem.
Avatar - epr3
epr3
Pivaři přejdou do undergroundu😊, a začnou si pivo vařit sami. Umí to spousta lidí, a dobře. A bude je spojovat spiklenectví, že na jejich várkách Fialenko a Stanjureko nevydělali ani ho.no.
giorgio287
Že zkrachují hospody je dobře. Vždyť v nich chlapi u piva drze nadávají na říšského protektora Reinharda Fialu a na velitele gestapa Rakušana!

Koukejte holoto nechlastat a makat na naše germánské pány, kupovat předražený potravinový odpad z Říše a kupovat si z Říše 100x předraženou, v protektorátu levně vyrobenou elektřinu. Hitlerjugend musí mít za naše prachy hezké důchody, jasné!!! A taky musí být stamiliardy pro americké zbrojaře a prachy na krmení ukrajinců a na náboje do jejich války....
Miroslav Jirák
@giorgio287
Přesně! Lépe bych to nenapsal i kdybych hodně tlačil... Díky! 👍
lennon
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Novák Vladislav
Novák Vladislav
Pivaři, kteří nejsou závislí a do hospod chodí kvůli kamarádům, zřejmě přestanou do hospod chodit, nebo zásadně omezí pití piva. Závisláci přejdou na laciné krabičáky.
Každopádně mnoho hospodského personálu skončí na pracovním úřadě, majitelé hospod přestanou odvádět daně ze zisků a stát vybere méně. Já díkybohu alkohol nepiju, ani nekouřím.
Uživatel_5542819
@Novák Vladislav To máš teda smutný život 😀 !
Avatar - Novák Vladislav
Novák Vladislav
@Uživatel_5542819
Všimněte si - já vám budu vykat!
Proč bych měl mít špatný život? Že jsem neumřel na rakovinu plic, jako moji dva sousedé? Můj dlouholetý kamarád a pak také kolega z práce umřeli na cirhózu jater. Všichni zanechali doma vdovy. To je panečku veselý život.
Petr Saturka
Zdraži pivo, no a co. V německu stojí min 4 eura. Spíš 5 - 8. U nás 1,5 dobrá dvanáctka. Furt jen nadávat, nepřijde vam to už trapný nebo co z toho máte?
Avatar - epr3
epr3
@Petr Saturka A co je nám do Německa, Saturko?
viktor viktor
@Petr Saturka Oni mají 3x větší příjem a ti je podstatný rozdíl.
Ales Chocholousek
Chlastani neni chvalihodne hobby, takze pokles chlastani by byl super. Jenze spis se presune chlastani toceneho k liti doma (coz se deje od covidu, zakazu koureni v knajpach cim dal vic). No mozna se o neco snizi dalsi nas unikat coz je neuveritelny pocet hospod. Ale nemam obavy, ze by to nasi zem ohrozilo.