Zprávy
Zpět na článek
Ruská cancel culture je překvapivě úplně stejně naruby jako všechno ostatní v Rusku
26 komentářů
Michal Kelner
5
@Pavlína Klimešová přeji Vám pevné zdraví, když už Vám vynechává mozek...
Přejít do diskuze
Vladimír Trojan
@Richard Šebesta.
Richarde,Richarde zase jsi nic nepochopil. Jak říkal dědeček Hřibeček v Mrazíkovi.
Richarde,Richarde zase jsi nic nepochopil. Jak říkal dědeček Hřibeček v Mrazíkovi.
Jarda Paris
Dobře napsaný článek (pobavil) ….. hlavně aby někdo z celebrit nevypadl z okna ….
honza-dc
Akce samotná celkem nuda, ale reakce na ní je pořádnej bizár. Jako celý Rusko.
honza-dc
@Richard Šebesta no v tom má právě ta diktatůra navrch. Já ale neříkám, že je současná situace v pořádku, ale vláda nemůže měnit legislativu v řádu dnů nebo týdnů. Sám bych byl pro plošný zákaz některých typů zbraní. To s čím útočil rozhodně nebyla zbraň lovecká ano sportovní, na sebeobranu asi taky ne. Docela by mě zajímalo jak držitel při žádosti tohle věrohodně odůvodní.
Ale v principu jsem pro právo na držení zbraně. Policie vás neochrání, reaguje až na ohláše a tak budena místě vždy později než pachatel a oběť. A právě ta zbraň může být rozdíl, jestli policie po příjezdu zavře do pytle oběť nebo pachatele.
Ale v principu jsem pro právo na držení zbraně. Policie vás neochrání, reaguje až na ohláše a tak budena místě vždy později než pachatel a oběť. A právě ta zbraň může být rozdíl, jestli policie po příjezdu zavře do pytle oběť nebo pachatele.
honza-dc
@Richard Šebesta
1) jste mimo téma.
2) jste mimo. Zákaz zbraní nezastaví násilí, jen znemožní sebeobranu (příklad: Francie) To že psychopat může držet legálně zbraň je špatně, ale kdyby nemohl střílet, bude vraždit jinak. Bombu si může vyrobit kutil z toho co koupí v hobymarketu, auta taky asi plošně nezakážete. Já naopak čekám že vláda změny důkladně prodiskutuje s odborníky a to chvilku potrvá. Zatím se ze všech sran ozývá jen volání po psychotestech, což je nesmysl. Ten člověk neměl problém zvládat stres a zátěž, naopak byl zcela klydný,vyrovnaný, chladnokrevný vrah. Bylo by dost naivní si myslet, že vám někdo formou testu na formátu A4 udělá důkladno analýzu. A řešit změny okanžitým dekretem by bylo možné leda v diktatůře.
1) jste mimo téma.
2) jste mimo. Zákaz zbraní nezastaví násilí, jen znemožní sebeobranu (příklad: Francie) To že psychopat může držet legálně zbraň je špatně, ale kdyby nemohl střílet, bude vraždit jinak. Bombu si může vyrobit kutil z toho co koupí v hobymarketu, auta taky asi plošně nezakážete. Já naopak čekám že vláda změny důkladně prodiskutuje s odborníky a to chvilku potrvá. Zatím se ze všech sran ozývá jen volání po psychotestech, což je nesmysl. Ten člověk neměl problém zvládat stres a zátěž, naopak byl zcela klydný,vyrovnaný, chladnokrevný vrah. Bylo by dost naivní si myslet, že vám někdo formou testu na formátu A4 udělá důkladno analýzu. A řešit změny okanžitým dekretem by bylo možné leda v diktatůře.
Josef Málek
@Josef Málek dodatek: tak jsem si rozklikl autora článku a ... Vřele doporučuji ! Hned si člověk udělá lepší představu o objektivitě a serióznosti, resp. se je přestane marně snažit v článku tohoto autora hledat.
Josef Málek
Že jsem tak smělý, mohu autora požádat o zdroj informací v tomto článku ? A to nejen k té párty, ale především spíše k té poznámce o zatčení skupiny osob rozdávající knihu 1984 ....
MKzB
@Richard Šebesta Jednou z možností je u policajtů zrušit zákaz nošení služební zbraně mimo službu. Když se náhodou policajt v civilu ocitne u nějakého podobneho případu, je povinen zasáhnout, ale nesmí mit služební zbraň. Mimochodem za bolševika bylo bezpečněji právě díky tomu, že v ulicích bylo plno eStéBáků se služební zbraní.
Uživatel_5719534
@Richard Šebesta Víte já funguje plynová pistole? Asi moc né có, když teda o ní píšete.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta honza-dc. Podle mne by stačila na osobní ochranu plynová pistole. Učinný dostřel má na 4 nebo 5 metrů. To na obranu stačí.Ano jinak souhlas , je zcela mimo realitu když má někdo údajně na obranu zbraně s dostřelem sta metrů nebo i více. To je absurdní a určitě to není na obranu.
Richard Šebesta
@honza-dc V tom se neshodneme ale dle mně nemáte tak zcela pravdu.Proč se podobné případy neděly za minulého režimu,kde normální lidi nemohli vlastnit střelné zbraně s výjimkou policistů a vojáků? I černý trh byl tehdy silně omezen. Vím byl tu jiný systém ale i tak. Dokud u nás po převratu nebylo povoleno vlastnit střelné zbraně takové případy se taky neděly. A pozor nemluvím o činnosti mafii a organizovaného zločinu, jasně ti si zbraně pořídí vždy na černém trhu.Ale pokud budeme hodnotit ony 3 případy tedy Uherský brod,Ostravu a nyní Prahu nikdo z nich nebyl zločinec a měli legálně drženou zbraň.Přidal bych k tomu ještě kauzu z Frýdecka z roku 2012 kdy učitel angličtiny rovněž legálně drženou zbrani zcela bezúhonný zavraždil dívku,která s nim odmítla již chodit plus jejího dědu a babičku.Prostě mu to seplo v pale a přišel k nim a vraždil. Nebýt pistole třeba by někdo z nich stačil utéct zabít více lidí nožem je mnohem problematičtější než střelnou zbraní. No a tihle relativně by si třeba zbraně na černém trhu nepořizovali ale znáte to,příležistost dělá zloděje. Myslim že všichni 4 pachatele si ty zbraně legálně primárně nepořizovali aby někoho zabili,ale prostě situace u nich došla do takové psychické deprese,že ji použili. Odneslo to 32 zavražděných nevinných lidí. No a pokud máte lepší řešení jež tomu do budoucna zabrání sem s ním !
Richard Šebesta
@Vladimír Trojan Děkuji ty chytráku, ale nepotřebují tlumočníka a soudím,že jsem i starší než ty chytrá hlavo, z čehož plyne že mám určitě více zkušenosti. Takže si ty rady nech pro toho kdo o ně stojí.
Marie Procházková
@Ketket H
Obsah, styl, ok - to ano, ale co mě praštilo do oka : "...skupiny a platformy, které měly co získat. Které se mohly zviditelnit, případně potlačit svou dávno prosazovanou politiku." Autor jistě zamýšlel použít slovo protlačit. Já se u takových překlepů vždycky zadrhnu, stačilo by po sobě to pořádně přečíst.
Obsah, styl, ok - to ano, ale co mě praštilo do oka : "...skupiny a platformy, které měly co získat. Které se mohly zviditelnit, případně potlačit svou dávno prosazovanou politiku." Autor jistě zamýšlel použít slovo protlačit. Já se u takových překlepů vždycky zadrhnu, stačilo by po sobě to pořádně přečíst.
Ketket H
@Pavlína Klimešová jaká pomluva? Kde? Konkrétně. Dekuji, chci to vědět.
Marie Procházková
Nebylo by od věci, kdyby si autor po sobě článek pečlivěji přečetl.
Nejen kvůli tomu " i ". Jako studentovi gymnázia bych mu to dala za 3. V porovnání s podobnými články vlastně dobré. Ach jo.
Nejen kvůli tomu " i ". Jako studentovi gymnázia bych mu to dala za 3. V porovnání s podobnými články vlastně dobré. Ach jo.
Richard Šebesta
@Pavlína Klimešová Proč pomluvy třeba je to pravda. Víte co je pomluva ? Je to lživá zpráva v podstatě, čili jste si jistá že to je vylhané nebo jen blafujete ?
Richard Šebesta
Chápu,že u našich redaktorů a žurnalistů je Rusko na tapetě nyní permanentně. A dokonce i souhlasím,že v Rusku je mnoho věci naruby a ne vždy dobře. Ale Herr Studnička v každé společnosti nebo i zemi najdeme plno věci naruby nebo chcete-li absurdit západní země nevyjímaje. Třeba když vezmu onu tragedii jež se u nás stala před Vánocemi.Postižené rodiny měly zničené Vánoce ale naši vládní politici okolo toho nadělali humbuk. Možná i upřímně soucítili s rodinami zavražděných což je jistě správně jenže ve finále tedy jaké si z toho naši politici vzali ponaučení , to vyjde naprázdno. Poučení nulové ! Vsadím boty , že bohužel i v budoucnu se podobné věci budou dít a politici krom slov útěchy k poškozeným a odsouzení vrahů neudělají nic co by vedlo k nápravě nebo k zlepšení situace.Třeba zákaz nošení střelných zbrani s vyjímkou plynových.Takže není to taky naruby a absurdní ? Za posledních 12 let to je už třetí případ. Nebo není absurdní a naruby, že v některých západních zemích mohou mít stejnopohlavní páry i děti ve výchově ? Když už se mohou brát proč ještě musí mít a vychovávat děti ? Inu stará pravda říká, podej čertu prst a on ti vezme celou ruku. Takže pane autor i v Česku a v západních zemích je mnoho věci naruby nejen v Rusku !
Pavlína Klimešová
Tak se ti ulevilo, pisateli článku? Kopnout si do Ruska, nic jiného ty a tobě podobní, nic jiného hlavně neumíte, hlavně že to dobře zpeněžíte, čím horší pomluvy, tím lepší odměna.