Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Schodek loňského rozpočtu nenadchne, ale alespoň je hospodaření státu pod kontrolou

14 komentářů

Jiří Gutman
Tak nevím - včera mi přišla zpráva, že mi opět zvyšují důchod, dnes snížení záloh na plyn z 5200 na 3900 Kč. Na horách dělají omezení příjezdů kvůli zahlcení, většina lidí jezdí na zahraniční dovolenou 2-3x ročně a podobně. Jen je moderní kvičet, jak se máme všichni špatně.
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
Já bych spíše řekl, že “ Král je nahý “ a bez pi*ďour* 🥴🥴🥴
Saša Krach
Pokud se neprobudí průmysl a výroba, stavebnictví....tak zapomeňte ....Zatím propad a stagnuje....Ale optimista už vzlétl ..😂
Richard Šebesta
@Jiří Gutman . Chlape bomba ! Vy jste musel být člen KSČ ? Na 100 % Tak demagogický mluvili jen soudruzi a dnešní vláda. Jistě zvyšují nám důchody jenže ne o tolik co byl původní plán to za prvé a za druhé třeba zrovna dnes jsem se dočetl zde na intru,že vláda od června 2024 ruší státní příspěvky u penzijního připojištění jednak těm co pracují a spoří si a jednak i těm co jsou v důchodu a dále si platí penzijko.! Dobré ne ?
giorgio287
@Pavel Maleček
Co má společného s dluhy, které nasekaly vlády Babiše a Fialy, prezident Zeman? A co prezident Klaus? Ten jim žádný schodkový rozpočet podepsat nemohl, když už jaksi nebyl prezidentem

Zapomněl jste na rudého agenta Pávka. Ten by měl být přikovaný k veslu 2x.
Pavel Maleček
Kromě toho, že jsme si jako stát na svůj běžný provoz museli v r. 2023 půjčit k dluhu přes dva biliony dalších víc jak 200 miliard, je to nic neříkající číslo. Co to trochu rozklíčovat třeba výpisem položek v kterých ten dluh vzniknul? Nebo mezinárodně statisticky porovnat efektivitu výkonu státní správy. Či to opepřit srovnáním kolik jsme v čistém získali z všemožných EU fondů, s tím, kolik si z Česka v ziscích a dividendách odvezly zde působící zahraniční firmy. Či tím kolik bylo ze státního rozpočtu nasypáno politizujícím ne ... spíš ziskovkám.

To by pak teprve bylo počteníčko ... zvášť po zaplacení piva, kterým se to čtení šlo do hospody spláchnout.
giorgio287
Kdyby každý z nás doma hospodařil stejně jako vládní tlupa, všechno by mu sebral exekutor.

Fiala a spol zaslouží jediné - galeje do konce života.
Jiří Gutman
@viktor viktor
Máte pravdu jen v tom, že v kriminále jsem nebyl. Pracoval jsem nepřetržitě od roku 1968 do 2022, důchod mám 24 tisíce, na normální život to stačí. Kdybych byl StBák, řídil bych možná nějaký ...fert, nemám ani ty kamarády z kriminálu. Takže tu verbež si vyprošuji. Ale kvičet o tom, jak se tu máme všichni špatně taky nebudu.
viktor viktor
@Jiří Gutman Pokud vím. U vás mají vysoké důchody jen bývalí StBáci, zelené gumy, funkcionáři KSČ a podobná verbeš. Např. Signatářům Charty chybí roky z pobytů v kriminálech a tak mají mizerný minimální důchod. Jistě nedělají 3 dovolené/rok , nebo zácpy v Krkonoších. Např. pan Grundorát apd. Proberte se !
viktor viktor
@Richard Šebesta Máte pravdu pane , ale s tímhle
" materiálem ", co tam máte, bude u vás cesta k demokracii ještě dlouhá. 1,5 mil. dospělých občanů bylo v KSČ, další tisíce kandidáty strany, členy přátel SSSR, v SSM atd., atd. Podívejte se, co sedí na Hradě. A ti se nevypařili...A k tomu ještě hromada lidí, co nezná historii, nebo trpí amnézií a neumí analyticky myslet.
Richard Šebesta
@giorgio287 Zeman a Klaus byli taky dva neumětelové. To je bez diskuse.
Spytar
@RASPUTIN 👍🏻někdy jsou ty články tady opravdu tak blbé, že to nemá cenu číst natož komentovat. Zejména
od panko Párala....🥴
Pavel Maleček
@giorgio287 ... no pokud by tam u vesel seděl spolu s Babišem a těmi co ho do vysoké politiky pustili, tedy socani a lidovci, tak coby ne. Ovšem s tím, že by za jimi poháněnou veslicí Zemana s Klausem ve vodě táhli.